Alfa Romeo: Ακαταμάχητες… ακόμα και υπό κλίμακα

Η ομορφιά των μοντέλων της Alfa, ζωντανεύει μέσα από μια ειδική σειρά από εντυπωσιακές μινιατούρες, κλίμακας 1/43, που κατασκευάζει η Brooklin Models

  • -
  • -

Όταν το χειμώνα του 1974, η Brooklin Models, ερχόταν στη ζωή στην ομώνυμη πόλη του Καναδά, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να προβλέψει την επιτυχία που θα γνώριζε αυτή η μικρή εταιρεία, η οποία σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή όσον αφορά στις χειροποίητες μινιατούρες αυτοκινήτων. Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία της Alfa Romeo, η Brooklin Models δημιούργησε μια ειδική σειρά από μινιατούρες σε κλίμακα 1/43, οι οποίες είναι αφιερωμένες σε μερικά από τα πιο όμορφα μοντέλα της Alfa Romeo.

Η συλλεκτική σειρά που είναι αφιερωμένη στις «Βασίλισσες της Ομορφιάς» του Μουσείου της Alfa Romeo (“Le Reginette del Museo Alfa Romeo”) και έχει ως αφετηρία τη δεκαετία του 1930, με τη θρυλική 8C 2900 B Le Mans. Το μοναδικό αγωνιστικό με το κουπέ αμάξωμα –την εποχή που όλα σχεδόν του ανταγωνισμού είχαν ανοικτή καμπίνα- συμμετείχε το 1938 στον 24ωρο αγώνα Le Mans.

Την μεταπολεμική περίοδο, η Giulia TZ2 με το αεροδυναμικό της κάλυμμα από υαλονήματα και η Giulietta Spider, με τη σειρά τους θα σαγήνευαν το κοινό για διαφορετικούς λόγους. Και τα δύο μοντέλα διατηρούν αυτή την ακαταμάχητη γοητεία τους ακόμα και υπό κλίμακα, με τις συλλεκτικές μινιατούρες της να είναι εξολοκλήρου χειροποίητες. Η προετοιμασία του αμαξώματος για τη βαφή και στη συνέχεια η συναρμολόγηση μικρών επινικελωμένων τμημάτων είναι μια τέχνη που εκτός από ταλέντο απαιτεί και βαθιά γνώση των αυτοκινήτων, με τους τεχνίτες να εκπαιδεύονται εκατοντάδες ώρες για κάθε μοντέλο.

Τα μοντέλα σε κλίμακα 1:43 των Alfa Romeo 8C 2900 B Tipo Special Le Mans, Giulia TZ2 και Giulietta Spider, κατασκευάζονται εξολοκλήρου από την Brooklin Models και μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Alfa-romeo-1-43-scale-2