To πολυτελές τετρακίνητο SUV με τους 457 ίππους που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας!

Μπορείς μαντέψεις ποιο είναι;

  • -
  • -

Πώς θα σου φαινόταν ένα πολυτελές SUV μήκους 5 m με τετρακίνηση, 7 θέσεις, 457 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, που να έχει μέση κατανάλωση μόλις 3,1 lt/100 km και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας; Το επιβλητικό σε σχεδίαση Explorer εκμεταλλεύεται στο έπακρο την τεχνολογία Plug-in Hybrid της Ford και συνδυάζει τα… ασυνδύαστα: τεράστια ευρυχωρία, ασύλληπτες επιδόσεις, δυνατότητα κίνησης σε κάθε τερέν και πολύ χαμηλό κόστος καυσίμου και χρήσης.

Με το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid ζεις σε δύο διαφορετικούς κόσμους, ταυτόχρονα. Χάρη στην ηλεκτροκίνηση, από τη μια μεριά απολαμβάνεις αθόρυβη λειτουργία αλλά και τη δυνατότητα κίνησης για έως και 42 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, συνεπώς με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο πανίσχυρος 3.0 V6 EcoBoost από την άλλη σου προσφέρει την απαραίτητη ελευθερία κίνησης χωρίς το άγχος της αυτονομίας που συνοδεύει τα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Και με τη συνδυαστική απόδοση που φτάνει τους 457 ίππους και τα 825 Nm ροπής, έχεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις κορυφαίες επιδόσεις: επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,0’’ και τελική ταχύτητα 230 km/h!

 

Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου στο σπίτι σου (παροχή 230-volt) απαιτούνται λιγότερο από 5 ώρες και 50 λεπτά - ή αλλιώς, λιγότερο από ένα βράδυ. Με τον προαιρετικό, επιτοίχιο φορτιστή Ford Connected Wallbox ή σε συμβατό δημόσιο σταθμό φόρτισης του δικτύου FordPass, η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4 ώρες και 20 λεπτά. Στη συνέχεια, εσύ αποφασίζεις πώς θα εκμεταλλευτείς την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία. Απλώς επιλέγεις ένα από τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης:

  • EV Auto για αυτόματη εναλλαγή μεταξύ της υβριδικής και της ηλεκτρικής οδήγησης.
  • EV Now για την κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.
  • EV Later έτσι ώστε να διατηρηθεί σταθερή η φόρτιση της μπαταρίας για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα.
  • EV Charge όπου ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Έτσι, έχεις τον απόλυτο έλεγχο στη διαχείριση ενέργειας, είτε κινείσαι στην πόλη είτε ταξιδεύεις.

 

Σε κάθε περίπτωση απολαμβάνεις υποδειγματική άνεση και συμπεριφορά, αλλά και κορυφαίο επίπεδο πρόσφυσης εντός κι εκτός δρόμου, χάρη στο ευφυές σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive της Ford. Παράλληλα, με τo Terrain Management System προσαρμόζεις την οδηγική εμπειρία στις εκάστοτε καιρικές και εδαφικές συνθήκες έχοντας στη διάθεσή σου 7 επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes): Normal, Sport, Trail, Slippery, Eco, Deep Snow & Sand, αλλά και Tow/Haul για να ρυμουλκείς το σκάφος σου ή μεγάλα τρέιλερ βάρους έως 2.500 kg!

Εκτός από εξαιρετικά αποδοτικό και ικανό σε κάθε είδους τερέν, το νέο Ford Explorer εντυπωσιάζει και με τον εσωτερικό του κόσμο. Το αμερικανικό SUV αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις πληθωρικές εξωτερικές διαστάσεις του, προσφέροντας κορυφαίους χώρους για έως και 7 επιβάτες και τις αποσκευές τους (πορτμπαγκάζ 330-2.274 lt).

 

Όλοι τους απολαμβάνουν την πολυτέλεια της καμπίνας και τον υπερπλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στάνταρ σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών, πανοραμική ηλιοροφή ηλεκτρικά ανοιγόμενη, Ford SYNC3 με οθόνη αφής 10.1" και σύστημα πλοήγησης, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3", μόντεμ FordPass Connect, ηχοσύστημα B&O με ενισχυτή 980 Watt και 14 ηχεία (με subwoofer), δερμάτινο σαλόνι, θερμαινόμενα και ψυχόμενα καθίσματα εμπρός και θερμαινόμενα καθίσματα στη 2η σειρά, πλήρως αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και ζάντες αλουμινίου 20’’. Φυσικά μια υπερπλήρης παλέτα τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης φροντίζει για κορυφαία άνεση και ασφάλεια στην οδήγηση.

 

Συνδυάζοντας τις δυναμικές επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου με την επιβλητική σχεδίαση, το νέο Explorer Plug-in Hybrid προσφέρει απλόχερα πολυτέλεια μαζί με ένα πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών που είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις, αλλά και ασυναγώνιστα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας, ακριβώς όπως αρμόζει σε ένα SUV της πολυτελούς κατηγορίας. Θα το βρεις διαθέσιμο στις εκδόσεις ST-Line και Platinum με στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα, με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect και με προνομιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης Ford Finance ή με μίσθωση Ford Lease. Μάθε τώρα περισσότερα στο www.ford.gr.