Η Τζέην, 6 βαλίτσες και το κόμπακτ SUV που τα χωράει όλα! (VIDEO)

Ο έξτρα χώρος στο πορτμπαγκάζ των 456 λίτρων δίνει λύσεις που δεν φαντάζεσαι

  • -
  • -

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας τη Τζέην με τόσες πολλές αποσκευές, δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη εντύπωση. Βλέποντας όμως πως όλες αυτές οι βαλίτσες χωράνε σε ένα κόμπακτ SUV με σπορ χαρακτήρα, όπως το Ford Puma, είναι πράγματι εντυπωσιακό! Η αρχή της Video Δοκιμής μας για το B-SUV της Ford, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική…

 

Το Puma μπορεί να το εκθειάζουμε συνήθως για τους αποδοτικούς κινητήρες με έως 155 ίππους και τις ήπια υβριδικές του εκδόσεις, ωστόσο μια από τις αρετές του που «ξεχνάμε» να αναφέρουμε, είναι το πολύ μεγάλο πορτμπαγκάζ με το MegaBox, τον έξτρα χώρο 80 λίτρων που ανεβάζει την πρακτικότητα σε άλλο επίπεδο!

Ο χώρος αποσκευών του Puma κυμαίνεται από 456 (εκδόσεις βενζίνης και mild hybrid), τιμή κορυφαία για την κατηγορία B-SUV, έως 448 λίτρα (εκδόσεις diesel) και διακρίνεται για το τετραγωνισμένο και εύκολα εκμεταλλεύσιμο σχήμα του. Από κάτω όμως κρύβει ένα μικρό θαύμα. Το MegaBox έχει πλάτος 763 mm, μήκος 752 mm και βάθος 305 mm. Μπορεί να χωρέσει αντικείμενα ύψους έως 115 εκατοστών, όπως φυτά ή τσάντες του γκολφ σε όρθια θέση, ενώ η αδιάβροχη επένδυση και η οπή αποστράγγισης με τάπα δημιουργούν τον ιδανικό χώρο για να αποθηκεύσεις πάγο (γίνεται και ψυγειάκι στις εκδρομές), βρεγμένες μπότες ή λασπωμένο αθλητικό εξοπλισμό, ακόμη και να κάνεις ένα ντους το κατοικίδιό σου μετά από μια βόλτα στην εξοχή.

 

Το MegaBox πλαισιώνεται από πολλές ακόμη ευφυείς ιδέες που αναβαθμίζουν την πρακτικότητα του Ford Puma. Ανάμεσά τους η ευέλικτη εταζέρα που είναι ενσωματωμένη στην πίσω πόρτα και δεν εμποδίζει στη φόρτωση ούτε απαιτείται η αφαίρεσή της όταν το φορτίο ξεπερνά το ύψος των πίσω καθισμάτων.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, το δάπεδο του χώρου αποσκευών του Puma ρυθμίζεται εύκολα με το ένα χέρι σε διάφορα ύψη, ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης. Στη χαμηλότερη θέση, επιτυγχάνεται η μέγιστη αποθηκευτική ικανότητα, με το MegaBox εκτός κοινής θέας. Στην ψηλότερη θέση, αυξάνεται ο υποδαπέδιος χώρος και δημιουργείται ένα πάτωμα στο ίδιο επίπεδο με την αναδιπλωμένη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Και αν χρειαστεί, το κάλυμμα του πατώματος αφαιρείται εντελώς ή στερεώνεται με ασφάλεια κάθετα, κολλητά στην πλάτη των πίσω καθισμάτων. Και κάτι τελευταίο που ίσως δεν ξέρατε: για λόγους αντοχής και δύναμης, το προσαρμοζόμενο πάτωμα του χώρου αποσκευών υιοθετεί κυψελοειδή δομή εμπνευσμένη από την εξαγωγική δομή των εξαρτημάτων υψηλής αντοχής που χρησιμοποιούνται σε αεριωθούμενα αεροπλάνα και supercars!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ FORD PUMA


 

Advertisement