Νέο Hyundai i30: Τολμηρό, Ευφυές & Hi-Tech

Με δυναμική σχεδίαση, κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, προηγμένη συνδεσιμότητα, καινούριους κινητήρες και 48V υβριδική τεχνολογία, το νέο i30 είναι η ιδανική απάντηση στο ερώτημα «ποιο αυτοκίνητο να αγοράσω».

  • -
  • -

Το Hyundai i30 μπαίνει δυναμικά στη νέα χρονιά. Ανανεωμένο σε όλους τους τομείς, με τολμηρή αισθητική, hi-tech χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας, καινούριους κινητήρες SmartStream με αυξημένη ιπποδύναμη και χαμηλότερη κατανάλωση, υβριδική τεχνολογία 48V Hybrid Turbo σε Βενζίνη και Diesel και με νέο κιβώτιο Intelligent Manual Transmission, το νέο i30 είναι πιο εντυπωσιακό, πιο ευφυές και πιο ολοκληρωμένο από ποτέ! Επίλεξε ανάμεσα στην ευρεία γκάμα εκδόσεων Hatchback, Fastback και N Line και κάν’ το τώρα δικό σου από μόλις 16.590 €, με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Το νέο Hyundai i30 θα το αναγνωρίσεις κυρίως από το αναβαθμισμένο εμπρός τμήμα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία φωτισμού. Τα ενσωματωμένα εντυπωσιακά LED φώτα ημέρας σχήματος V σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη μάσκα προσδίδουν στο νέο μοντέλο πιο επιβλητική όψη. Παράλληλα, ο πλήρως ανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας βελτιώνει τόσο την αισθητική όσο και την αεροδυναμική απόδοση. Ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση προσφέρουν οι νέες εκδόσεις N Line, με έμπνευση από το καθαρόαιμο υψηλών επιδόσεων i30 N.

 

Οι εκδόσεις N Line είναι διαθέσιμες τόσο στο i30 Hatchback όσο και στο i30 Fastback, ενώ στους ισχυρότερους κινητήρες βενζίνης 160 ps και Diesel 136 ps συνοδεύονται από διαφοροποιημένη ρύθμιση στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης, για ακόμη περισσότερη οδηγική απόλαυση.

Η ίδια δυναμική σχεδιαστική φιλοσοφία συναντάται και στο εσωτερικό, με εντυπωσιακές λεπτομέρειες όπως οι εκλεπτυσμένοι αεραγωγοί και επιφάνειες υψηλής ποιότητας. Το hi-tech προφίλ ενισχύουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 7’’, που αλλάζει χρώμα αναλόγως του επιλεγμένου Drive mode (μπλε για το Normal mode, πράσινο για το Eco mode και πορτοκαλί για το Sport mode), καθώς και η στάνταρ οθόνη πολυμέσων 8’’ με προηγμένη συνδεσιμότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

 

Εκεί προβάλλεται και η εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης που δείχνουν τη μελλοντική τροχιά του αυτοκινήτου. Το εργονομικό εσωτερικό προσφέρει τέλος άπλετο χώρο για όλη την οικογένεια και τις αποσκευές της (Hatchback: 395 lt, Fastback: 450 lt).

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού στο ανανεωμένο i30 είναι η πρωτοφανής γκάμα κινητήρων και κιβωτίων που προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής. Για πρώτη φορά διατίθεται εξηλεκτρισμένη τεχνολογία 48V Hybrid Turbo η οποία μειώνει τις εκπομπές ρύπων CO2 και αυξάνει την απόδοση, ενώ εντελώς νέοι είναι οι κινητήρες 1.5 DPi με 110 PS και 1.5 T-GDi (turbo) που αποδίδει 160 PS και έχει στάνταρ 48V υβριδική τεχνολογία.

 

Καινούριο είναι και το 6-τάχυτο κιβώτιο Intelligent Manual Transmission με ηλεκτρονικό συμπλέκτη που έρχεται να προστεθεί στα χειροκίνητα κιβώτια και στο 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη 7-DCT. Τη γκάμα κινητήρων ολοκληρώνουν ο ιδιαίτερα αποδοτικός 1.0 T-GDi βενζίνης που αποδίδει 120 PS και ο diesel 1.6 CRDi που διατίθεται με 115 και 136 PS.

Η ασφάλεια ήταν πάντα ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του Hyundai i30. Στο νέο μοντέλο το κορυφαίο πακέτο τεχνολογιών Hyundai SmartSense ενισχύεται περαιτέρω με νέα προηγμένα συστήματα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Ανάμεσά τους το σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου στο κέντρο της λωρίδας (LFA), το Rear Collision-avoidance Assist (RCA) που μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση κατά την οπισθοπορεία και το Leading Vehicle Departure Alert (LDVA) που ειδοποιεί τον οδηγό π.χ. στα φανάρια όταν το μπροστινό όχημα αρχίζει να κινείται.

 

Επιπλέον, η αναβαθμισμένη λειτουργία Forward Collision-Avoidance Assist μπορεί πλέον να εντοπίζει όχι μόνο αυτοκίνητα, αλλά τόσο τους πεζούς όσο και τους ποδηλάτες.

Με ξεχωριστή εμφάνιση, ευρεία γκάμα εκδόσεων, κινητήρων και κιβωτίων, μεγάλους χώρους, προηγμένη τεχνολογία άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και με την κορυφαία εγγύηση 5 ετών χωρίς όριο χιλιομέτρων, το νέο Hyundai i30 έχει όλα τα επιχειρήματα για να γίνει το επόμενο αυτοκίνητό σου. Κάν’ το τώρα δικό σου από 16.590€ με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.