Mercedes-Benz A 250 e: Μπαίνει στην πρίζα!

Νέα χρονιά με νέες προσδοκίες, νέα όνειρα και νέο αυτοκίνητο! Το 2021 μπες στην πρίζα και κάνε τις επιθυμίες σου πραγματικότητα με την A-Class Plug-in Hybrid. Απόλαυσε τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στις καθημερινές σου μετακινήσεις δίχως συμβιβασμούς στις αποδράσεις σου.

  • -
  • -

Οι προσδοκίες από το νέο έτος είναι υψηλότερες από κάθε άλλη χρονιά. Οι ευχές για υγεία και ευτυχία έχουν περισσότερο νόημα από ποτέ. Όπως βέβαια και η εκπλήρωση των ονείρων μας. Παράλληλα, η ανθρωπότητα έχει ήδη ξεκινήσει τη μετάβαση προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Μια συλλογική προσπάθεια που το 2021 αναμένεται να γιγαντωθεί. Αλλάζουμε συνήθειες με σκοπό να επιβαρύνουμε λιγότερο το περιβάλλον. Μια από αυτές είναι και ο τρόπος που μετακινούμαστε. Την απάντηση εδώ έχει ο εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων.

Κλειδί στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση για τη Mercedes-Benz είναι η τεχνολογία Plug-in Hybrid. Τα οφέλη της συγκεκριμένης τεχνολογίας μπορείς σήμερα κιόλας να απολαύσεις με τη νέα Mercedes-Benz A 250 e, που συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο κόσμων: τη δυναμική και την αποδοτικότητα ενός ηλεκτροκινητήρα με την εμβέλεια ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 

Είναι σαν να έχεις δύο αυτοκίνητα σε ένα! Ένα ηλεκτρικό για να κάνεις τις διαδρομές σου στην πόλη κι ένα βενζινοκίνητο για να μπορείς όποτε θελήσεις, να αποδράσεις μακριά χωρίς το άγχος της αυτονομίας.

Λειτουργώντας μαζί, ο βενζινοκινητήρας των 1.33 λίτρων και ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και 450 Νm ροπής! Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλ. η άμεση απόκριση και η μέγιστη ροπή από στάση, επιτρέπει στην A 250 e να επιταχύνει ταχύτατα και να ολοκληρώνει το κλασικό σπριντ 0-100 km/h σε 6,6’’ μόλις! Παράλληλα, ο μέσος όρος κατανάλωσης καυσίμου είναι μόλις 1,0-1,3 l/100 km, ενώ το σημαντικότερο είναι πως ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί και κινεί το αυτοκίνητο στην πόλη πλήρως αυτόνομα για έως 74 km. Έτσι, μπορείς να φορτίζεις το βράδυ τη μπαταρία και να κάνεις το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών σου διαδρομών χωρίς καύσιμο και δίχως να ρυπαίνεις το περιβάλλον.

Σε ταχυφορτιστή DC, η μπαταρία ιόντων λιθίου χρειάζεται μόλις 25 λεπτά για να φτάσει από το 10% στο 80% της χωρητικότητάς της (με το προαιρετικό σύστημα φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW). Φυσικά, η φόρτιση μπορεί να γίνει είτε σε κοινή οικιακή πρίζα, είτε σε ένα wallbox 7,4 kW όπου απαιτείται περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά (από 10 έως 100% με το προαιρετικό On-Board Charger). Αλλά και στο ταξίδι, μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge έχεις πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στον κόσμο με περισσότερους από 300 διαφορετικούς διαχειριστές δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη, σε πόλεις, χώρους στάθμευσης, αυτοκινητόδρομους, εμπορικά κέντρα κ.λπ..

Στην Ελλάδα η πρόσβαση στα σημεία φόρτισης είναι εύκολη και πρακτική με τη χρήση μιας κάρτας RFID. Η χρέωση γίνεται αυτόματα κάθε φορά που φορτίζεις το αυτοκίνητο και οι εκάστοτε χρεώσεις αποστέλλονται μηνιαία, σε μια σαφή αναλυτική κατάσταση. Αρκεί να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία Mercedes me Charge στο Mercedes me Portal.

 

Αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία που προσφέρει η τεχνολογία Plug-in Hybrid έρχεται να ενισχύσει τις υπόλοιπες αρετές της A-Class. Όπως ο δυναμικός εξωτερικός σχεδιασμός και το εσωτερικό που εντυπωσιάζει με την ποιότητα, την αισθητική και την τεχνολογία του. Οι δύο ψηφιακές οθόνες προσδίδουν μοναδική hi-tech αύρα. Η αριστερή προβάλλει τον πίνακα οργάνων, ενώ η δεξιά ελέγχει το infotainment και την χειρίζεσαι φωνητικά, με την αφή, μέσω του touchpad στην κονσόλα ή των διακοπτών στο τιμόνι.

Μια πρωτόγνωρη και άκρως συναρπαστική εμπειρία προσφέρει το σύστημα πολυμέσων MBUX. Απλά λες “Hey Mercedes” και αυτό σου απαντά και αντιδρά άμεσα στις επιθυμίες σου. Μπορείς για παράδειγμα να το ρωτήσεις αν θα κάνει ζέστη αύριο για να σου απαντήσει με αναλυτικό δελτίο καιρού.

 

Επιπλέον, με το Mercedes Me, απολαμβάνεις κορυφαίες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, όπως π.χ. αυτόματη επικοινωνία για παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, προγραμματισμό service ή επικοινωνία με το αυτοκίνητο από απόσταση μέσω του smartphone σου. Η A-Class Plug-in Hybrid είναι επίσης εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού (Intelligent Drive), ανάμεσά τους και ένα εξελιγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Έτσι, παρακολουθεί την προσοχή σου στο δρόμο, τις προθέσεις σου και τις συνθήκες οδήγησης και σε ενημερώνει για τυχόν κινδύνους ή ενεργεί για να σε προστατεύσει αν χρειαστεί.

Με τη νέα Mercedes-Benz A 250 e μπαίνεις με τον ιδανικό τρόπο στη νέα εποχή της αυτοκίνησης, όπου τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης συνδυάζονται με τις αρετές μιας Mercedes-Benz κάθε μέρα, σε κάθε σου διαδρομή. Μάθε περισσότερα στο mercedes-benz.gr.