Honda e - Electric Dream: Μάθε τα πάντα για το ηλεκτρικό Honda

Το Honda e ενσαρκώνει το όραμα της ιαπωνικής μάρκας για άνετες μετακινήσεις στην πόλη, αλλά και για αμφίδρομη επικοινωνία των επιβατών του με τον έξω κόσμο

  • -
  • -

Για τη Honda, ο άνθρωπος βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Με αυτόν ως γνώμονα οι Ιάπωνες μηχανικοί σκέφτονται κάθε καινοτομία, εξελίσσουν κάθε τεχνολογία και δημιουργούν κάθε νέο μοντέλο. Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για ένα πιο πράσινο μέλλον και για μετακινήσεις περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον, έχουν ήδη αρχίσει να κάνει πράξη τη δέσμευση της Honda: μέχρι το 2023 όλα τα μοντέλα ευρείας παραγωγής της μάρκας θα είναι εξηλεκτρισμένα.

Αιχμή του δόρατος αποτελεί το νέο Honda e. Το ηλεκτρικό Honda ενσωματώνει όλες τις αξίες που παραδοσιακά διέπουν κάθε μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας, αλλά ταυτόχρονα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ένα αυτοκίνητο με σπορ χαρακτήρα που παράλληλα προσφέρει αξιοσημείωτα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Και, φυσικά, που παράγει μηδενικούς ρύπους κατά την κίνησή του.

Αυτός ο συνδυασμός παράδοσης και σύγχρονου lifestyle είναι πρόδηλος στη minimal σχεδίαση που παντρεύει ιδανικά το vintage στυλ με έντονα φουτουριστική αισθητική: στρογγυλοί προβολείς από τη μία, κάμερες αντί για καθρέπτες και κρυφές χειρολαβές από την άλλη, με αυτές των μπροστινών θυρών να εκτείνονται προς τα έξω μόλις ο οδηγός πλησιάσει στο αυτοκίνητο!

Αλλά και στο εσωτερικό, το ταμπλό έχει από τη μία αναφορές στο Civic 1ης γενιάς, μοιάζει από την άλλη βγαλμένο από concept, γεμάτο με προηγμένη τεχνολογία και πρωτόγνωρες ανέσεις. Το μοναδικό, ψηφιακό ταμπλό που εκτείνεται απ' άκρη σ' άκρη διαθέτει πέντε οθόνες κι αναλαμβάνει να σας ενημερώσει, να σας ψυχαγωγήσει και να σας συνδέει με όλα όσα αγαπάτε, δίνοντάς σας διαισθητικό έλεγχο πάνω σε μια σειρά έξυπνων εφαρμογών και υπηρεσιών.

Μία οθόνη TFT 8” μπροστά από τον οδηγό προβάλλει τις βασικές πληροφορίες του οχήματος και της οδήγησης, αντικαθιστώντας τον κλασικό πίνακα οργάνων. Οι δύο κεντρικές οθόνες αφής 12,3″ ελέγχονται όπως ακριβώς και τα smartphone, με κινήσεις pinch & swipe. Επιτρέπουν την ταυτόχρονη πρόσβαση του οδηγού και του συνεπιβάτη σε πολλαπλές πληροφορίες, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα εναλλαγής των οθονών μεταξύ τους.

Μπορείτε επίσης να τις προσωποποιήσετε με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, να έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές του κινητού σας μέσω του Apple CarPlay ή Android Auto, ή ακόμη και να στείλετε εξ αποστάσεως προορισμούς στο σύστημα πλοήγησης από το smartphone σας μέσω της εφαρμογής My Honda+.

Και όχι μόνο! Ενσωματωμένος στο infotainment του Honda e είναι ο προσωπικός ψηφιακός σας βοηθός. Αρκεί να πείτε “OK HONDA”, και ο Honda Personal Assistant θα αναλάβει να σας απαντήσει και να σας εξυπηρετήσει. Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί φυσικές συνομιλίες βασισμένες σε έξυπνες εντολές και κατανόηση βάσει περιεχομένου (contextual understanding) για πρόσβαση σε μία γκάμα online υπηρεσιών. Οι δύο πλαϊνές οθόνες 6’’ του Side Camera Mirror System τέλος, προβάλλουν live εικόνα από τις εξωτερικές κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους καθρέπτες.

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφαλείας είναι υπερπλήρης από τη βασική κιόλας έκδοση, ενώ η καμπίνα φιλοξενεί με άνεση τέσσερις ενήλικες και προσφέρει μια ευχάριστη, lounge αύρα.

Γεννημένο Ηλεκτρικό
Το Honda e δεν αποτελεί απλώς την ηλεκτρική εκδοχή κάποιου συμβατικού μοντέλου. Είναι εξαρχής σχεδιασμένο ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ιδανικό για τις καθημερινές σας μετακινήσεις στην πόλη και γύρω απ’ αυτήν. Είναι καθαρό, αποδοτικό και προσφέρει δυναμικές επιδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η ισχύς προέρχεται από μια κόμπακτ διαστάσεων μπαταρία ιόντων λιθίου 35.5 kwh, η οποία κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης. Πλήρως φορτισμένη αρκεί για διαδρομές έως και 222 km, μια αυτονομία που είναι υπεραρκετή για να κάνετε όλα όσα χρειάζονται και σας αρέσουν στην καθημερινότητά σας. Η απόδοση και η αυτονομία μεγιστοποιούνται διαρκώς, χάρη σε ένα έξυπνο σύστημα που διατηρεί τις μπαταρίες στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας τους.

Στη έκδοση Honda e, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους και 315 Nm ροπής. Απόδοση ικανή να επιταχύνει το ηλεκτρικό χάτσμπακ από στάση στα 100 km/h σε 9 sec μόλις. Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχει και η ισχυρότερη έκδοση Honda e Advance με 154 ίππους, ίδια ροπή και ακόμη καλύτερες επιδόσεις: 0-100 km/h σε 8,3 sec.

Σε κάθε περίπτωση, η άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού και το ελαφρύ αλλά στιβαρό πλαίσιο μαζί με την κατανομή βάρους 50:50 και το χαμηλό κέντρο βάρους, προσφέρουν σπορ αλλά και άνετη οδήγηση. Ενεργοποιώντας το Single Pedal Control, μπορείτε να οδηγείτε με ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση και ευκολία. Χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού, μπορείτε να επιταχύνετε πατώντας το ή να επιβραδύνετε αφήνοντάς το. Τόσο απλά! Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη δύναμη επιβράδυνσης σε 3 επίπεδα.

Απλή υπόθεση είναι και η φόρτιση του Honda e: σε μια οικιακή πρίζα, σε wallbox ή σε δημόσιο δίκτυο φόρτισης. Οι χρόνοι ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του φορτιστή που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε π.χ. να πραγματοποιήσετε γρήγορη φόρτιση σε έναν ταχυφορτιστή DC έως το 80% της μπαταρίας, σε 31 λεπτά μόλις - λιγότερος χρόνος από αυτόν που απαιτείται για τη φόρτιση ενός smartphone!

Ευκολία, άνεση, αλλά και ασφάλεια στο μέγιστο βαθμό προσφέρει το Honda e. Χάρη σε μια πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών Honda SENSING, που έχουν δημιουργηθεί για να σας βοηθούν ενώ οδηγείτε και να κρατούν εσάς και τους συνεπιβάτες σας ασφαλείς. Πρόκειται για συστήματα όπως η Αυτόματη Πέδηση Μετριασμού Σύγκρουσης, η Αποφυγή Παρέκκλισης Λωρίδας, η Αναγνώριση Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας, η Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας και ο Έξυπνος περιοριστής ταχύτητας.

Με το Honda e, η Honda κάνει πράξη την ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία. Κάθε διαδρομή με το ηλεκτρικό μοντέλο γίνεται πιο συναρπαστική, πιο οικολογική και πιο διαδραστική από ποτέ! Η απόκτησή του δεν σημαίνει την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου, αλλά την είσοδο σε ένα νέο τρόπο ζωής, όπου το όχημα γίνεται ταυτόχρονα κομμάτι αλλά και προέκταση του εαυτού σας. Κάτι σαν ένα smartphone, που μπορεί επιπλέον να σας μεταφέρει όπου επιθυμείτε, με έναν πρωτόγνωρα ευχάριστο τρόπο. Γι' αυτό άλλωστε είναι το πρώτο ιαπωνικό μοντέλο που κέρδισε τον τίτλο "Γερμανικό αυτοκίνητο της Χρονιάς"! Αυτό είναι το Honda e. Εκμεταλλευτείτε την κρατική επιδότηση και κάντε το τώρα δικό σας, με τιμή από 30.186 €!