Gulf: Μια απαράμιλλη ιστορία, ένα εμπνευσμένο μέλλον!

Με σημείο αφετηρίας το 1901, η Gulf παραμένει πάντα πρωτοπόρα στον τομέα των λιπαντικών

  • -
  • -

Πολλοί αναγνωρίζετε το σήμα της Gulf από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’70, τα οποία πρωταγωνίστησαν στις πίστες αλλά και τις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο περίφημος «πορτοκαλί δίσκος» (orangedisc) αποτελεί σήμερα ένα αναγνωρίσιμο σήμα παγκοσμίως. Συνώνυμο της υψηλής ποιότητας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής τελειότητας, αποτελεί εγγύηση για τα προϊόντα της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1901 στο Τέξας των ΗΠΑ.

Έχοντας ως παρακαταθήκη την ιστορία των 120 ετών, η Gulf παραμένει ένας οργανισμός με πρωτοποριακή σκέψη και ιδέες που αρέσκεται στις προκλήσεις, όπως φανερώνει το γεγονός ότι σήμερα αποτελεί την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία λιπαντικών στον κόσμο.

Με κληρονομιά που μετρά πάνω από έναν αιώνα και δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων καταναλωτών και πελατών.


Η Gulf διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα προϊοντικά χαρτοφυλάκια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία λιπαντικών. Λιπαντικά για αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά, για γεωργικά μηχανήματα, τη βιομηχανία και τη ναυτιλία αλλά και αντιψυκτικά και υγρά φρένων. Τα προϊόντα Gulf πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές και διαθέτουν εγκρίσεις από τους σημαντικότερους κατασκευαστές.

Από τη δεκαετία του 1960 έως και σήμερα, η Gulf επενδύει με συνέπεια σε υψηλού επιπέδου ενέργειες marketing, συνδέοντας το όνομά της με εξίσου ισχυρά σήματα (brands) και εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, μέσω πολύ σημαντικών χορηγικών συνεργασιών.

Τη δεκαετία του 1970 η Gulf είχε έντονη παρουσία σε χορηγικά προγράμματα με τη Gulf Porsche Racing, το ιστορικό FORD GT 40, και αργότερα την ASTON MARTIN. Αντανάκλαση της διαχρονικής παρουσίας της στο διάσημο αγώνα LeMans αποτελεί η σχεδόν μυθική ταινία ‘’LeMans’’ με τον Steve McQueen το 1971.



Η παράδοση της ταύτισης του ονόματος Gulf με πρωτοποριακές χορηγίες συνεχίζεται και στις μέρες μας. Από το 2016 η Gulf αποτελεί τον Επίσημο Παγκόσμιο Συνεργάτη λιπαντικών της ποδοσφαιρικής ομάδας Manchester United. Στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Gulf υποστηρίζει την αγωνιστική ομάδα της McLaren στη FORMULA 1, στο MotoGP αποτελεί τον τεχνικό συνεργάτη της Aprilia Racing, ενώ υποστηρίζει την επί 10 χρόνια πρωταθλήτρια ομάδα του King Racing στο Top Fuel Motorcycle Drag Racing.

Με βασικές αξίες το τρίπτυχο Quality - Endurance - Passion (ποιότητα, αντοχή, πάθος) η Gulf δεσμεύεται να διατηρεί υψηλά επίπεδα ποιότητας, να παράγει προϊόντα που αντέχουν περισσότερο χρόνο από αυτά των ανταγωνιστικών εταιρειών και να συνεχίσει να εξελίσσεται με πάθος. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα για το brand Gulf, τους ανθρώπους και τα προϊόντα του.

Από το 2018 η Gulf αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την ELDON’S AEBE, μια εκ των σημαντικότερων ελληνικών εταιρειών του κλάδου των λιπαντικών και μπορείτε πλέον να  βρείτε τα εξαιρετικά προϊόντα της σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.