5 λόγοι για: MERCEDES BENZ GLB 200 - Ένα νέο αστέρι...

...στα μικρομεσαια SUV και 5 καλοί λόγοι να το αποκτήσεις

  • -
  • -

Είναι η μικρομεσαία πρόταση της Mercedes-Benz που καλύπτει το κενό ανάμεσα στην GLA και στην μεγαλύτερη GLC και προσφέρει στις οικογενειακές απαιτήσεις. Η οπτική του απέχει από το κουπέ μοτίβο, ενώ η ευρυχωρία και η πρακτικότητα του εσωτερικού χαρακτηρίζεται δημιουργική. Όπως φυσικά συμβαίνει με την digital τεχνολογία που είναι πλούσια σε μια αναμενόμενα premium καμπίνα. Θετικότατη απόδοση από τον μικρό turbo κινητήρα βενζίνης, αριστοκρατική απόδοση από την ανάρτηση και αίσθηση ολοκληρωμένου πακέτου που προάγει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Το μόνο που μένει, είναι μια αναλυτικότερη παρουσίαση των λόγων που αξίζει κανείς να την αποκτήσει.

 

Κομπακτ διαστάσεις, αρχοντική εμφάνιση

Η οπτική της GLB μπορεί να απέχει από το κουπέ μοτίβο της επικαιρότητας ενός σύγχρονου crossover, είναι όμως κομψή ακόμα και αν έχει χάσει το δυναμικό στιλ της μυώδους λογικής. Πιο «τετράγωνη», αλλά με στρογγυλεμένες γωνίες. Πληθωρικότερη σε διαστάσεις (4.634 mm μήκος) και βέβαια χωρίς υπερβολές στους πρόβολους που παραμένουν κοντοί. Με ακροβολισμένους τους τροχούς στο απλωμένο μεταξόνιο 2.829 mm η GLB χωράει στα γούστα όσων επιθυμούν κάτι επιβλητικό σε εμφάνιση χωρίς ταυτόχρονα να χανει τον ευπροσάρμοστο compact χαρακτήρα.

 

Ευρυχωρία και εξυπνάδα διαμόρφωσης

Εντυπωσιακά πλούσιοι χώροι για 5 επιβάτες, που δεν θα βρουν σημαντικούς λόγους για παράπονα ανεξάρτητα από την σωματική τους διάπλαση. Επιπλέον, η συνολική ορατότητα είναι εξαιρετική, ακόμα περισσότερο για τους πίσω και συμβάλει στα καλοτάξιδα δεδομένα. Χώροι για μικροαντικείμενα θα ικανοποιήσουν άπαντες στο εσωτερικό, ενώ ο αυτός για τις αποσκευές κυμαίνεται μεταξύ 560 και 1.755 lt. Στα πολυμορφικά στοιχεία της GLB συμβάλει η συρόμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων, ενώ η δημιουργική ανάκλησή τους προσφέρει έναν επίπεδο χώρο πλήρως αξιοποιήσιμο.  

 

Τεχνολογία και premium αέρας

Η προσδοκώμενη αίσθηση ποιότητας και πολυτέλειας είναι εμφανής με το που ανοίγεις την πόρτα με την σύγχρονη αύρα να προέρχεται αυτούσια με την digital λογική που γνωρίσαμε στην A-Class. Στο ταμπλό δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό από τις δυο διαδραστικές ψηφιακές οθόνες κάτω από ένα κοινό γυάλινο κάλυμμα. Μέσα σε όλα αυτά, προσθέτουμε το σύστημα φωνητικών εντολών MBUX, αλλά και ένα ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού που εκτός των άλλων (τεχνολογικών και όχι μόνο ανέσεων), συνοδεύεται από το κορυφαίο πρωτόκολλο ασφάλειας. Έτσι η GLB έχει τον τρόπο της ώστε να θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα στην premium γειτονιά των μικρομεσαίων SUV.

 

Συμπεριφορά και ασφάλεια

Η κύλιση και η ηχομόνωση είναι στα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία και παραμένουν σε αυτά που θα ζηλέψει ο ανταγωνισμός της. Ο καλοτάξιδος και ακλόνητος χαρακτήρας της ευθείας συνδυάζεται με δραστήρια συμπεριφορά στο επαρχιακό δίκτυο με την ποιότητα του δρόμου να μην περιορίζει τον ρυθμό ή να αγχώνει για απώλεια πρόσφυσης. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις στα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, μπορεί ο οδηγός να προσαρμόσει το στιλ της απόσβεσης (μαλακή ή σφιχτή) μέσω των προγραμμάτων του Dynamic Select. Η πληροφορία και το συνολικό απόσταγμα συμπεριφοράς είναι δομημένο στην λογική: αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

 

Κινητήρας και απόδοση

Για την GLB 200 που αποτελεί την βενζινοκίνητη βάση στην γκάμα του μοντέλου, το αποτέλεσμα εκπλήσσει ευχάριστα με την ελαστικότητα και τη ροπή του. Oι 163 ίπποι δεν είναι αμελητέα ποσότητα για επιδόσεις, ενώ το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη απλοποιεί την διαδικασία χωρίς να ενοχλεί που δεν είναι στοχοπροσηλωμένο στη σπορ λογική. Δεν πλασάρει άλλωστε κάτι τέτοιο στο σύνολό του το SUV της Mercedes.Αν και μόλις στα 1.3 lt, η μικρή GLB είναι σβέλτη χωρίς να σπαταλά αλόγιστα το καύσιμο, αρκεί το δεξί πόδι να μην αναζητά συνεχώς την επαφή με τη μοκέτα.