Νέα Mercedes-Benz GLA: Ορίζει εκ νέου την κατηγορία της

Διαχρονικά δυναμική και κομψή, η νέα GLA μας κερδίζει με τρεις από τις αρετές της: την επιβλητική SUV εμφάνιση, το ευρύχωρο και ψηφιοποιημένο εσωτερικό και τη νέα σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας.

  • -
  • -

Όπως κάθε δημιούργημα που φέρει το άστρο της Mercedes-Benz, η νέα GLA ορίζει εκ νέου της κατηγορία της! Το συμπαγές SUV που ταίριαξε και αγαπήθηκε όσο λίγα στην ελληνική αγορά, αναβαθμίζει ξανά τα δεδομένα στην κατηγορία και μας έχει ήδη κερδίσει χάρη σε τρεις νέες πτυχές του. Η πρώτη είναι το επιβλητικότερο παράστημά της, με εντονότερα SUV χαρακτηριστικά - όπως το αυξημένο ύψος - που την κάνουν ακόμα πιο ικανή για εκτός πόλης εξορμήσεις, ειδικά όταν συνδυάζεται με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Η δεύτερη είναι το ακόμα πιο ευρύχωρο και πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό της, με τις δύο μεγάλες οθόνες και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX.

Η τρίτη πτυχή είναι, φυσικά, η αδιαπραγμάτευτη σταθερή αξία της Mercedes-Benz: η ασφάλεια. Μια πλειάδα νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης, καθιστούν το νέο SUV ασφαλέστερο από ποτέ.

Με τον εξελιγμένο κινητήρα βενζίνης των 1.33 λίτρων που διακρίνεται για την υψηλή του απόδοση (163 hp) και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (6,0-5,7 l/100 km), η GLA παραμένει ο ηγέτης των πολυτελών, κόμπακτ SUV!

Η GLA είναι τώρα ένα επιβλητικότερο SUV. Κύρια αιτία είναι η σημαντική αύξηση του ύψους κατά 10 cm, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να κάθονται 14 cm ψηλότερα σε σχέση με την A-Class! Έπειτα, είναι ο ενισχυμένος Offroad χαρακτήρας της νέας GLA.

Οι προστατευτικές επενδύσεις περιμετρικά, οι μικροί πρόβολοι, οι ράγες οροφής και τα προστατευτικά υποδαπέδου εμπρός-πίσω έρχονται να συνδυαστούν με απόλυτη αρμονία με τα στοιχεία σπορ δυναμισμού: τους μυώδεις ώμους, τις τύπου coupe γραμμές, το φαρδύ πίσω μέρος.

Η Mercedes-Benz έδωσε αντίστοιχη έμφαση και στη χωροταξία και ευρυχωρία: παρότι λίγο μικρότερη σε μήκος, η νέα GLA προσφέρει τώρα περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες, μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, καθώς και πολλές λειτουργικές λύσεις - όπως τη δυνατότητα να σύρεται κατά 14 cm το πίσω κάθισμα, να ρυθμίζεται η πλάτη του και να διαιρείται σε τρία μέρη: 40:20:40. Χάρη στο σχεδιασμό την πίσω θύρας το άνοιγμα του χώρου αποσκευών είναι μεγαλύτερο, και ο τελευταίος προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης του ύψους του δαπέδου.

Το νέο ψηφιακό σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) προβάλλεται με άψογα λαμπερά γραφικά στις δύο οθόνες 7 ή 10,25’’ που δεσπόζουν στο ενιαίο ταμπλό της νέας GLA, πάνω από τους τρεις αεραγωγούς με το μοναδικό σχέδιο τουρμπίνας.
Η προβολή των πολυμέσων εξατομικεύεται και ενεργοποιείται μέσω φωνητικών εντολών (με τη φράση «Hey Mercedes»), με λογισμικό που «μαθαίνει» τις προτιμήσεις του οδηγού. Οι οθόνες, επιπλέον, προβάλλουν την οδηγική κατάσταση με ρεαλιστική κινούμενη εικόνα της ανωφέρειας, κατωφέρειας, της γωνίας κλίσης και άλλων τεχνικών ρυθμίσεων - ιδιαίτερα χρήσιμων ειδικά για την offroad οδήγηση.

Η ηρεμία που προσφέρει το MBUX συνδυάζεται με το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING, που χρησιμοποιεί ρυθμίσεις του φωτισμού, της μουσικής και την κινηματική των καθισμάτων (για μασάζ ή προσαρμογή στη στάση του σώματος), για το πιο ξεκούραστο ταξίδι που κάνατε ποτέ!

Είτε πρόκειται για την υποβοήθηση πέδησης με αυτόνομο φρενάρισμα και με ανίχνευση πεζών, είτε για την υποβοήθηση ελιγμών, διατήρησης απόστασης DISTRONIC με επιβράδυση ή επανεκκίνηση σε συνθήκες συμφόρησης, είτε για τις λειτουργίες υποβοήθησης αποβίβασης ή διατήρησης λωρίδας, η νέα GLA υιοθετεί την πλέον προηγμένη σουίτα τεχνολογιών της Mercedes-Benz.

Η ασφάλεια συμπληρώνεται ιδανικά με τη νέα υπερσύγχρονη πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων, καθώς και με τα μεγαλύτερα μετατρόχια, για ευστάθεια, άνεση και σπορ συμπεριφορά. Και φυσικά με την τετρακίνηση 4MATIC, που προσφέρει επιπλέον την επιλογή Offroad στο διακόπτη DYNAMIC SELECT (για 50:50 κατανομή ροπής). Μη χάνετε χρόνο. Ανακαλύψτε τη νέα Mercedes-Benz GLA στο www.mercedes-benz.gr/gla.