NEO KIA XCEED. 3 πρόσωπα - 1 αυτοκίνητο!

Ένα high-tech Crossover πολλαπλών προσώπων: ένα εργονομικό hatchback, ένα εκδρομικό SUV και ένα σπορ coupe, όλα κρυμμένα στο ιδιοφυές XCeed

  • -
  • -

Νέες νόρμες. Τόλμη στη δημιουργία ανατρεπτικών σχεδίων. Πολλαπλές διαστάσεις σε ένα αυτοκίνητο. Στην αυτοκίνηση της εποχής μας, η Kia είναι ένας πιονέρος που κάθε του δημιούργημα κρύβει μια διαφορετική διάσταση: η σπορ πτυχή του συμπαγούς Crossover Stonic. Η νέα ερμηνεία του shooting brake στο ProCeed. Και, τώρα, όλοι οι κόσμοι της σύγχρονης αυτοκίνησης στο πανέμορφο σχέδιο του XCeed!

Coupe Utility Vehicle. Ο όρος CUV στο XCeed συμπυκνώνει την ευελιξία και εργονομία ενός hatchback, τους χώρους και την εκτός δρόμου «περιπέτεια» ενός SUV, την σιλουέτα, τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση ενός coupe: όλα αυτά μαζί, σε ένα high-tech Crossover πολλαπλών προσώπων. Το XCeed είναι ένας εκδρομικός περιηγητής με ύψος έως και 18,4 cm από το έδαφος, ή ένα ευρύχωρο οικογενειακό με άνετους χώρους, ή ένα ζωηρό σπορ coupe με χαμηλό κέντρο βάρους σ’ έναν ασφάλτινο φιδωτό δρόμο. Κι όλα αυτά, με όλο το φάσμα της σύγχρονης τεχνολογίας, από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ μέχρι το υπερπλήρες «μπουκέτο» των ηλεκτρονικών τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης.


Το υπέροχο, πολυβραβευμένο σπορ coupe σχέδιο του XCeed με το σμιλεμένο ρύγχος, τη χαμηλή σιλουέτα, τα υπέροχα LED φώτα και την à la fastback κλίση της οροφής προς τα πίσω, καταφέρνει σε αυτό το ιδιοφυές Crossover να μην επιφέρει κανέναν συμβιβασμό στους χώρους. Οι επιβάτες κάθονται ψηλότερα, κατά 42 mm σε σχέση με το Ceed, και - παρότι το ύψος του XCeed κρατήθηκε χαμηλά - έχουν πλούσιο «αέρα» για τα κεφάλια τους. Παράλληλα, οι μεγαλύτεροι από το Ceed πρόβολοι διασφαλίζουν την άνεση πέντε επιβατών και 426-1.378 λίτρα χώρου αποσκευών! Το οδηγοκεντρικό ταμπλό αντικατοπτρίζει την σπορ coupe φιλοσοφία, αλλά το μεγάλο «αστέρι» του άκρως ποιοτικού εσωτερικού είναι ο προαιρετικός ψηφιακός πίνακας οργάνων Supervision με ενιαία οθόνη 12,3’’ υψηλής ευκρίνειας, που αλλάζει εμφάνιση με το Normal ή Sport πρόγραμμα του Drive Mode Select. Δίπλα του, η κεντρική οθόνη 10,25’’ της κονσόλας ενσωματώνει το infotainment, την πλοήγηση TOMTOM και τη συνδεσιμότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay.


Τα πολλαπλά πρόσωπα του XCeed περνούν και από τους κινητήρες του. Οι κινητήρες βενζίνης κρατούν την κατανάλωση και τους ρύπους σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, το Turbo εξασφαλίζει πανίσχυρη ζωηράδα και άπλετη ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών - είτε πρόκειται για τον οικονομικότερο 1.0 T-GDi των 120 ps, είτε για τον 1.4 T-GDi ισχύος 140 ps, είτε φυσικά για τον κορυφαίο 1.6 T-GDi που αποδίδει 204 ps προσφέροντας στο ανατρεπτικό Kia επιδόσεις ενός hot-hatch! Δεν είναι πολλά τα Crossover που αγγίζουν τα 0-100 km/h σε 7,5 sec, μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων. Ως μηχανικό επιστέγασμα του high-tech XCeed, η γκάμα του εμπλουτίζεται σύντομα και με την υβριδική έκδοση 48V Hybrid, που συνδυάζεται με τον αποδοτικό diesel κινητήρα 1.6 Smartstream των 136 ps για ακόμα μεγαλύτερη μείωση της μέσης κατανάλωσης, στα 4,3 lt/100km!

Η εφευρετικότητα που διέπει το XCeed τηρεί μια βασική αρχή: την απόλυτη σημασία της Kia στην ασφάλεια! Με τη στιβαρότητα του δαπέδου, την πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω, τα εξελιγμένα εμπρός αμορτισέρ και φυσικά με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Σαν Crossover μεγαλύτερης κατηγορίας, το XCeed φρενάρει αυτόματα για να αποφύγει ένα ατύχημα (FCA), παραμένει στη λωρίδα του (LKAS), ακολουθεί την κυκλοφορία με το LFA και το Smart Cruise Control, καταλαβαίνει πότε υπάρχει άλλο όχημα στο τυφλό σημείο του καθρέπτη, παρκάρει μόνο του και ενημερώνει τον οδηγό όταν αντιληφθεί πως χρειάζεται διάλειμμα, χάρη στο πακέτο ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Κι όλα αυτά, με τη μοναδική εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών της KIA. XCeed: Τι άλλο;