5 εντυπωσιακά στοιχεία που φέρνουν τα ηλεκτρικά του σήμερα και του αύριο

Γνωρίζατε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κιβώτιο μονής σχέσης ή ότι στο μέλλον τη διαδικασία φόρτισης θα κάνουν ρομπότ;

  • -
  • -

Το ID.3 είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen και αποτελεί ιδανικό παράδειγμα για να δούμε μερικά ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία που φέρνουν τα ηλεκτρικά του σήμερα και του αύριο. Η οικογένεια ID εντός του 2020 θα υποδεχθεί ένα μηδενικών ρύπων SUV και έχει ως στόχο έως το 2025 να μετρά ετησίως σε πωλήσεις 1,5 εκατ. αυτοκίνητα!

 01 Ο χαρακτηριστικός ήχος

Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο απολαμβάνεις την απόλυτη ησυχία στο εσωτερικό του. Για τους ευαίσθητους χρήστες των δρόμων (πεζούς, ποδηλάτες) ίσως αυτό είναι πρόβλημα. Έτσι η Volkswagen σχεδίασε το Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS) που εκπέμπει έναν ειδικό ήχο στα ηλεκτρικά της οικογένειας ID., και το οποίο είναι ενεργό σε ταχύτητες έως 30 km/h.

Ο ήχος, που θα αντιπροσωπεύει πλέον κάθε ηλεκτρικό Volkswagen, σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον γνωστό μουσικό παραγωγό και συνθέτη Leslie Mandoki και μπορείς να τον ακούσεις στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πάτα εδώ για να ακούσεις τον ήχο του ηλεκτρικού Volkswagen ID3

 

 02 Η ηλεκτροκίνηση είναι εντυπωσιακά γρήγορη…

και συναρπαστική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτότυπο ηλεκτρικό ID.R, τα ηλεκτρικά μοτέρ του οποίου αποδίδουν 680 ίππους! Με τον Γάλλο οδηγό αγώνων Romain Dumas πίσω από το τιμόνι του, κατέρριψε τα προηγούμενα δύο χρόνια 5 ρεκόρ ταχύτητας.

Αρχικά στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak και στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, το 2018. Το 2019 σημείωσε ρεκόρ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο θρυλικό Nurburgring Nordschleife, ρεκόρ όλων των κατηγοριών στο Goodwood και ταχύτερο χρόνο ανάβασης στο εντυπωσιακό βουνό Tianmen της Κίνας.

 

 03 Κιβώτιο με μία σχέση

Με σταθερή ροπή από την πρώτη στιγμή, ο ηλεκτροκινητήρας δεν χρειάζεται κιβώτιο με πολλές σχέσεις μετάδοσης. Για αυτό, όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ κάνουν χρήση του κιβωτίου APP310 e-drive, με μόλις μία σχέση. Η όπισθεν επιτυγχάνεται πολύ απλά μέσω αντίστροφης κατεύθυνσης του ηλεκτρικού συστήματος οδήγησης.

 04 H φόρτιση θα γίνεται από ρομπότ

Το τμήμα Volkswagen Group Components εργάζεται ήδη στην απλούστευση και επιτάχυνση της διαδικασίας φόρτισης στο μέλλον. Δεν θα χρειάζεται θα ψάχνετε σημείο φόρτισης για το ηλεκτρικό σας Volkswagen, γιατί πολύ απλά ο φορτιστής θα έρχεται σε εσάς!

Τα ρομπότ-φορτιστές θα βρίσκονται σε μεγάλους χώρους στάθμευσης (σε αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, ή συγκροτήματα γραφείων) και θα ενεργοποιούνται μέσω εφαρμογής στο κινητό ή τεχνολογίας V2X. Το ρομπότ θα επικοινωνεί με το ηλεκτρικό Volkswagen για όλη τη διαδικασία: από το να ανοίξει το πορτάκι υποδοχής του φορτιστή, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία φόρτισης. Τα πάντα χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση! Σήμερα, ταχυφορτιστές 150 kW μπορούν να προσφέρουν αυτονομία 200 km σε μόλις 15 λεπτά.

 05 Ένα ηλεκτρικό Volkswagen σε κάθε κατηγορία

Στα τέλη του 2019 η Volkswagen παρέδωσε σε πελάτη το 250.000ό εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητό της. Πρώτο σε πωλήσεις είναι το e-Golf, με 104.000 αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους. Το ηλεκτρικό e-up! συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα χωρίς ρύπους στο αστικό περιβάλλον, πλέον με αυξημένη αυτονομία που ανέρχεται σε 260 km με μία φόρτιση.

Το επαναστατικό ID. 3, το οποίο βασίζεται στην αποκλειστική πλατφόρμα MEB για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen, κατασκευάζεται ήδη στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας. Διαθέσιμο με τρεις εκδόσεις μπαταριών, προσφέρει αυτονομία από 330 έως 550 km με μία φόρτιση. Μάλιστα μέσω ταχυφορτιστή 100 kW, το ID.3 μπορεί να «κερδίζει» 290 km κίνησης σε μόλις 30 λεπτά!

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. «Στην Volkswagen είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Τα μοντέλα της οικογένειας ID. είναι η απάντηση στις προκλήσεις της εποχής μας. Για αυτό τα επόμενα 250.000 ηλεκτρικά Volkswagen θα κυκλοφορήσουν σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα», δηλώνει ο Jurgen Stackmann, μέλος του ΔΣ της Volkswagen, υπεύθυνος για το Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις.

Πράγματι, η Volkswagen θα λανσάρει εντός του 2020 ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, την έκδοση παραγωγής του ID. CROZZ. Στόχος είναι το 2025 η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φθάσει το 1,5 εκατ. μονάδες.