ΝΕΟ Opel Corsa: 5 λόγοι που ξεχωρίζει

Η νέα γενιά Corsa έφτασε, και είναι γεμάτη με αρετές - όμως πέντε από αυτές το κάνουν αληθινά μοναδικό

  • -
  • -

Η Ιστορία συνεχίζεται! Και το νέο Opel Corsa, καθιερωμένο από τις πέντε προηγούμενες γενιές του ως ορόσημο της αυτοκίνησης και παγκόσμιο bestseller, συνεχίζει να ανοίγει νέους ορίζοντες, βασισμένο πάντοτε στη γερμανική τεχνολογία και ποιότητα. Δεν είναι μόνο η “επόμενη μέρα” που φέρνει το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e. Αλλά και ότι κάθε πτυχή της νέας, έκτης γενιάς Corsa είναι βελτιστοποιημένη πέρα από τα καθιερωμένα και τα όρια των Supermini!

Διαβάζοντας τις ανάγκες της εποχής, η Opel του έχει προσδώσει ευρυχωρία στα 4,06 μέτρα του μήκους του και ταυτόχρονα την αιχμή της τεχνολογίας που καθιστά αποδοτικούς και οικονομικούς όσο ποτέ άλλοτε τους Turbo κινητήρες βενζίνης και diesel. Παράλληλα, το κρατά πιστό στην “οδηγοκεντρική” του παράδοση, με χαμηλό βάρος και απολαυστική οδηγησιμότητα, και προσφέρει πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης και συνδεσιμότητας. Το νέο Corsa είναι γεμάτο αρετές - όμως πέντε από αυτές το κάνουν αληθινά μοναδικό. Ας τις δούμε παρακάτω.

 

Είναι FUN να το βλέπεις

Δυναμικά κομψό και με πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Ο σχεδιασμός του νέου Corsa έχει μια σειρά από διακριτικά “μυστικά” δυναμισμού: οι νευρώνες και τα φώτα LED, η διχρωμία οροφής-αμαξώματος, το σχέδιο της τρίτης κολόνας, η coupe κλίση της οροφής και η μείωση του ύψους της κατά 48mm δημιουργούν τον πανίσχυρο χαρακτήρα του. Ταυτόχρονα, η ποικιλία των χρωμάτων, οι πινελιές στο εσωτερικό, οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου ‘BiColor’, οι λωρίδες στο καπό και ο πλούτος των εξειδικευμένων αξεσουάρ αποτυπώνει το χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του, είτε στην έκδοση άνεσης Elegance είτε στη δυναμική GS Line.

 

Είναι ακόμη πιο FUN να το οδηγείς

Οδηγικά απολαυστικό. Υιοθετώντας τα γονίδια της κληρονομιάς GSi, μιας ιστορίας οδηγικής μαγείας που ξεκινά από τη δεκαετία του ’80, το νέο Corsa γεννήθηκε για το δρόμο! Ο οδηγός κάθεται 28mm χαμηλότερα και έχει στα χέρια του ένα αυτοκίνητο με σημαντικές βελτιώσεις στο πλαίσιο και στο σύστημα διεύθυνσης, με προηγμένο (προαιρετικό) αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, και το οποίο ζυγίζει -στην ελαφρύτερη έκδοσή του- κάτω από χίλια κιλά. Στο απόγειο, φυσικά, βρίσκεται η έκδοση GS Line με κινητήρα 1.2 Turbo 130 ίππων, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,7” και με Sport mode για τη ρύθμιση του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης.

 

Πολύπλευρα οικονομικό

Με τους νέους κινητήρες βενζίνης και diesel που καλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d και Euro 6d-ΤΕΜΡ αντίστοιχα, με το μηδενικής κατανάλωσης και ρύπων ηλεκτρικό Corsa-e, με βελτιστοποιημένη αεροδυναμική σε κορυφαίο επίπεδο για την κατηγορία και με το μειωμένο κατά 108 κιλά βάρος του, το νέο Corsa σας βοηθά να κινείστε πιο οικονομικά από ποτέ! Οι θερμικοί κινητήρες κρατούν χαμηλά τη μέση κατανάλωση από μόλις 4,2 lt/100km (μέτρηση WLTP). Το Corsa-e με τον ηλεκτροκινητήρα των 100kW (136hp) προσφέρει με το ελάχιστο κόστος μιας πλήρους φόρτισης αυτονομία έως και 337 km!

 

Κλασικά ασφαλές

Το στιβαρό πλαίσιο του νέου Corsa φιλοξενεί ένα ευρύ “μπουκέτο” ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης απευθείας από μεγαλύτερες κατηγορίες! Στο σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, προσθέστε και το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), την πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, το ευφυές cruise control, αλλά και το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED matrix.

 

Ψηφιακό και συνδεδεμένο

Ως τεχνολογικό ορόσημο της κατηγορίας του ανέκαθεν, το νέο Corsa βρίσκεται ξανά στην αιχμή της κατηγορίας με κορυφαία συνδεσιμότητα και συστήματα infotainment. Στην κεντρική εύχρηστη έγχρωμη οθόνη αφής 7 είτε 10 ιντσών απεικονίζονται τα Multimedia Radio και Navi ή Navi Pro, με πλήρη δυνατότητα σύνδεσης του smartphone, καθώς και η νέα υπηρεσία τηλεματικής ‘Opel Connect’. Το τεχνολογικό αποκορύφωμα είναι φυσικά το πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit του Corsa-e που προβάλλει την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, την κατανάλωση ενέργειας και την αυτονομία με την πίεση ενός μπουτόν.