Νέο Opel Corsa. Έτοιμο για το μέλλον.

Πιο προηγμένο, πιο εκλεπτυσμένο και πιο πολυδιάστατο από ποτέ! Με κινητήρα βενζίνης, diesel ή αμιγώς ηλεκτρικό, και με ψηφιακές τεχνολογίες μεγαλύτερων αυτοκινήτων, το νέο Opel Corsa φέρνει το μέλλον πιο κοντά.

  • -
  • -

Opel Corsa. Το επί δεκαετίες συνώνυμο της αξιοπιστίας και της στιβαρότητας, ένα Supermini κύρους, έφτασε στην έκτη γενιά του με την πιο αποδοτική τεχνολογία και τον πιο εκλεπτυσμένο σχεδιασμό από ποτέ - αλλά και με μια μεγάλη καινοτομία: την έκδοση Corsa-e, την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική στην ιστορία του. Το νέο Corsa είναι το πιο προηγμένο «παιδί» στην ψηφιακή εποχή της αυτοκίνησης, φέρνοντας στην κατηγορία του ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα Opel, διατηρώντας παρόλα αυτά την τιμή του προσιτή, από 13.580 €. Μαζί, βεβαίως, με το πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit του Corsa-e και τα τελευταίας γενιάς συστήματα συνδεσιμότητας, infotainment και πλοήγησης στις μεγάλες οθόνες αφής του ανασχεδιασμένου του εσωτερικού.

 

Η λεπτότητα του σχεδιασμού του καταφέρνει να συνδυάζει το δυναμισμό του αμαξώματος - ειδικά στην έκδοση GS Line, που παραπέμπει στην ένδοξη σπορ ιστορία του Corsa GSi - με την κορυφαία αεροδυναμική και την κομψότητα. Η τελευταία αποπνέεται από κάθε γωνιά του Corsa, το οποίο με μήκος άνω των 4 μέτρων είναι υπερπλήρες ακόμα και για μια μικρή οικογένεια!

 

Από το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e μέχρι το Corsa GS Line των 130 ίππων, ό,τι και να ζητάτε από ένα Supermini βρίσκεται μέσα στο πλούσιο φάσμα των κινητήρων του! Ηγέτης της οικονομίας είναι, φυσικά, το Corsa-e, το οποίο με μία φόρτιση της μπαταρίας των 50kWh επιτυγχάνει αυτονομία μέχρι και 330 χιλιομέτρων (στο ρεαλιστικό κύκλο WLTP), προσφέροντας όμως παράλληλα στον οδηγό την πανίσχυρη αίσθηση των 136 ίππων.

Το ηλεκτρικό Corsa είναι η απόλυτη έκφραση της οικονομίας και του περιορισμού των ρύπων, τις ίδιες αρετές ωστόσο ενστερνίζονται και οι προηγμένοι κινητήρες βενζίνης και diesel: με απόδοση 75-130 hp και ροπή που φτάνει τα 250 Nm, κρατούν την κατανάλωση στα 3,2-4,7 l/100km, και παράλληλα πληρούν τις μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d! Καίριο ρόλο στη μείωση κατανάλωσης και ρύπων παίζουν, φυσικά, το υπερσύγχρονο νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΑΤ8) και το σύστημα Start/Stop -απενεργοποίησης του κινητήρα εν στάσει- που περιλαμβάνεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

 

Η φήμη της απαράμιλλης ασφάλειας, που συνόδευε το Corsa σε όλες του τις δεκαετίες, πάει τώρα ένα βήμα πιο μπροστά: με ενισχυμένο πλαίσιο και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, με την κορυφαία του αεροδυναμική (συντελεστής οπισθέλκουσας μόλις 0,29) που ενισχύει τη σταθερότητα σε μεγάλη ταχύτητα μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση και φυσικά με την πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Η Opel εισάγει στη μικρή κατηγορία το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED matrix, μαζί με καινοτομίες όπως το Flank Guard με έλεγχο ραντάρ, την πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, καθώς και συστήματα όπως Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, αυτόματο cruise control και Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keep Assist).

Ένα κατώφλι του μέλλοντος. Το «ζεστό» και άκρως ποιοτικό εσωτερικό που μεταμορφώνει το Corsa σε ένα κινούμενο «gadget», με τα πιο προηγμένα λογισμικά συνδεσιμότητας (Apple CarPlay - Android Auto) και infotainment: από τα Multimedia Radio και Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0” και το κορυφαίο Multimedia Navi Pro 10,0”, μέχρι το πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit του Corsa-e.

Εξάλλου, το εσωτερικό αποτυπώνει το εν γένει φίνο στιλ του νέου Corsa, όπως αυτό εκφράζεται εξωτερικά με τη φίνα «υπογραφή» των φωτιστικών σωμάτων, με τις κομψές πλευρικές νευρώσεις, τη διχρωμία οροφής και αμαξώματος και την πανοραμική ηλιοροφή. Το νέο Opel Corsa, το Supermini της νέας εποχής είναι εδώ και μπορεί τώρα να γίνει δικό σας, σε βενζίνη, diesel ή 100% ηλεκτρικό!