Volvo XC90 T8 Plug-in Hybrid Electric. Recharge!

Η νέα “ηλεκτροκίνητη” σειρά Recharge της σουηδικής εταιρείας υποδέχεται το επιβλητικό και απαράμιλλα πολυτελές XC90: η υβριδική έκδοση T8 Twin Engine μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 49 χιλιόμετρα, είτε να επιταχύνει με 390 ίππους!

  • -
  • -

Το απόλυτο Volvo ταξιδεύει στο μέλλον! Εκλεπτυσμένα επιβλητικό, το XC90 T8 Twin Engine είναι η plug-in υβριδική-ηλεκτρική εκδοχή της SUV «ναυαρχίδας» της σουηδικής εταιρείας. Συνδυάζοντας την ύψιστη ποιότητα Volvo με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, είναι μέρος της νέας σειράς Recharge της σκανδιναβικής εταιρείας, που ανοίγει το δρόμο ενός ενεργειακά βιώσιμου μέλλοντος θέτοντας στόχο το 2025 τα μισά νέα Volvo να είναι ηλεκτρικά. Με τον πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα του, που λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν δίλιτρο βενζίνης, στο πρόγραμμα Pure Drive το νέο Volvo XC90 T8 Plug-in Hybrid Electric είναι σχεδιασμένο για να κάνετε τις μικρότερες διαδρομές σας -ως και 49 χιλιόμετρα- μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.



Ο συνδυασμός κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα κάνει το XC90 T8 Twin Engine ένα από τα ισχυρότερα και αποδοτικότερα 7θέσια premium SUV της αγοράς. Ο πρώτος, της οικογένειας Drive-E, είναι αλουμινένιος με 1.969 κ.εκ. και 303 ίππους, ενώ ο δεύτερος αποδίδει 83 ίππους. Μαζί, παράγουν 390 ίππους και 640 Nm ροπής! Σε συνδυασμό με το υπερεξελιγμένο κιβώτιο 8 σχέσεων, το plug-in hybrid XC90 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,8 sec! Μπορεί όμως και να κινείται ηλεκτρικά και αθόρυβα χάρη στις 11,6 kWh που αποθηκεύονται στην μπαταρία λιθίου-ιόντων, η οποία χρειάζεται μόλις 3 ώρες σε ταχυφορτιστή για την πλήρη φόρτισή της. Έτσι, το XC90 T8 Twin Engine μπορεί συνδυαστικά να κρατά τη μέση κατανάλωση βενζίνης στα 2,5-3,5 l/100km και να περιορίζει την εκπομπή CO2 στα 57-80 g/km! Παράλληλα, η νέα σχεδιαστική αρχιτεκτονική Scalable Product Architecture (SPA) της Volvo, που εγκαινιάστηκε στο XC90, αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για να υποδεχθεί την ηλεκτροκίνηση του μέλλοντος.



Το «πράσινο» μέλλον έρχεται δίπλα στο άλλο μεγάλο όραμα της σουηδικής εταιρείας, να μην υπάρχει καμία απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός με ένα καινούριο Volvo. Το XC90 προσανατολίζεται πολύπλευρα σε αυτό: με την πλατφόρμα SPA, την αερανάρτηση και με το -προαιρετικό- ενεργό σασί Four-C που προσαρμόζονται σε κάθε παράμετρο του δρόμου, με τον πανίσχυρο άκαμπτο κλωβό ασφαλείας από βοριούχο χάλυβα υπερυψηλής αντοχής και φυσικά με όλες τις ηλεκτρονικές τεχνολογίες αιχμής! Από το City Safety, που αναγνωρίζει πιθανούς κινδύνους και φρενάρει αυτόματα ή βοηθά στους ελιγμούς έκτακτης ανάγκης, και το Run-Off Road Mitigation για τις περιπτώσεις εξόδου από το δρόμο, μέχρι το Pilot Assist που ελέγχει τις αποστάσεις στον αυτοκινητόδρομο και την κάμερα 360° που «σκανάρει» περιμετρικά και συνδράμει το Cross Traffic Alert για να βγαίνετε από μια κάθετη θέση στάθμευσης με ασφάλεια.



Η πολυτέλεια εν κινήσει! Η μοναδική αίσθηση ηρεμίας στο εσωτερικό του XC90 προκύπτει από τη χρήση “βιώσιμων” υλικών: ξύλο, κρύσταλλο, μέταλλο, ακόμα και επενδύσεις ινών. Το κορυφαίο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins προσφέρει τρεις διαφορετικές λειτουργίες “θεατρικής” ακουστικής, ενώ η μεγαλοπρεπής οθόνη αφής 9” περιλαμβάνει το ολοκαίνουριο σύστημα infotainment Sensus, που απεικονίζει μέσω Android Auto ή Apple CarPlay το smartphone σας και επιτρέπει το χειρισμό με φωνητικές εντολές. Κι ακόμη, το εντυπωσιακό σύστημα πλοήγησης Sensus Navigation με ενσωματωμένο το Volvo On Call, για τον αυτόματο εντοπισμό θέσης στάθμευσης ή την απομακρυσμένη ενεργοποίηση του κλιματισμού! Κι όσο για τη λειτουργικότητα, ο οδηγός του 7θέσιου XC90 έχει τώρα και δύο ολοκαίνουριες διαμορφώσεις τεσσάρων ή έξι θέσεων! Καλωσήρθες XC90 στην “οικογένεια” Recharge – καλωσήρθες στο μέλλον!

Δείτε περισσότερα για το Volvo XC90 T8 Plug-in Hybrid Electric ΕΔΩ