PREMIUM ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Mercedes-Benz GLA

Η άνεση, η ασφάλεια, η ποιότητα και η πολυτέλεια που διακρίνουν κάθε Mercedes-Benz συνδυάζονται ιδανικά με τον σπορ και περιπετειώδη χαρακτήρα των SUV

  • -
  • -

Με τη GLA η Mercedes-Benz συνδυάζει τις παραδοσιακές αρετές της μάρκας με τον πολύπλευρο χαρακτήρα των κόμπακτ SUV. Το αποτέλεσμα είναι ένα premium SUV που έχει κερδίσει το κοινό με την κομψή του εμφάνιση, τη σπορ συμπεριφορά, το πολυτελές εσωτερικό και την ευρεία γκάμα κινητήρων και εξοπλισμού. Εξωτερικά, οι μυώδεις γραμμές στο αμάξωμα προσδίδουν δυναμισμό στη σχεδίαση, ενώ οι προστατευτικές ποδιές χαμηλά τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του γερμανικού SUV. Στο εσωτερικό κυριαρχούν η υψηλή ποιότητα κατασκευής, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αίσθηση πολυτέλειας. Το προσεγμένο φινίρισμα και ο πλούσιος εξοπλισμός συνοδεύονται από ευχάριστους χρωματισμούς και μια έντονη σπορ αύρα. Φυσικά, η καμπίνα μπορεί να διαμορφωθεί με πολλούς τρόπους και ειδικά πακέτα. Το μεγάλο μεταξόνιο των 2.699 mm εξασφαλίζει ένα άνετο περιβάλλον για τέσσερις επιβάτες, ενώ πρακτικός είναι και ο χώρος για τις αποσκευές, με χωρητικότητα 421 lt.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η ευανάγνωστη οθόνη 8 ιντσών, που φροντίζει για την ενημέρωση, πλοήγηση, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Εκεί προβάλλεται και η εικόνα της κάμερας 360 μοιρών που καταγράφει το περιβάλλον του αυτοκινήτου. Επιπλέον, με το Mercedes me connect ο οδηγός έχει πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη γκάμα από υπηρεσίες, όπως διάγνωση του οχήματος από απόσταση, ο εντοπισμός του σημείου όπου είναι σταθμευμένο, το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των θυρών από απόσταση, η επισκόπηση της κατάστασης συντήρησης κλπ.

Η ευρεία γκάμα κινητήρων καλύπτει κάθε ανάγκη και επιθυμία. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση GLA 180 d έχει κυβισμό 1.461 κ. εκ., αποδίδει 109 ίππους και πλούσια ροπή 260 Nm και συνδυάζει καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (από 3,9 l/100 km) και μικρές εκπομπές CO2 (από 105 g/km). Οι επιλογές σε βενζίνη περιλαμβάνουν τη GLA 180 (μοτέρ 1,6 λίτρων) με 122 PS, τη GLA 200 (1.6) με 156 PS, την αποκλειστικά τετρακίνητη GLA 220 4MATIC (2.0) με 184 PS και τη GLA 250 (2.0) με 211 PS που εναλλακτικά διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση 4MATIC. Στην κορυφή της γκάμας φιγουράρει η Mercedes-AMG GLA 45 4MATICμε τον πανίσχυρο 2λιτρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 381 PS και 475 Nm ροπής!

Διαθέσιμο (στάνταρ ή προαιρετικά, αναλόγως την έκδοση) είναι και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT που κάνει την οδήγηση πιο άνετη αλλά και πιο σπορ με άμεσες αλλαγές σχέσεων μέσω των χειριστηρίων στο τιμόνι.

Η GLA προσφέρει άνεση και ασφάλεια στον υπέρτατο βαθμό, χάρη στις τεχνολογίες Mercedes-Benz Intelligent Drive. Για παράδειγμα, το σύστημα ACTIVE BRAKE ASSIST σε προειδοποιεί όταν δεν υπάρχει επαρκής απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και, εάν χρειάζεται, επιβραδύνει το αυτοκίνητο ανάλογα με την περίπτωση. Αν το σύστημα ανιχνεύσει μεγάλη καθυστέρηση στην αντίδραση σου, φρενάρει αυτόματα το όχημα ώστε να αποτρέψει τη σύγκρουση ή να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειές της. Σημαντικό είναι και το σύστημα ATTENTION ASSIST που ανιχνεύει χαρακτηριστικά σημάδια υπνηλίας βάσει της συμπεριφοράς του οδηγού και του προτείνει ένα μικρό διάλειμμα. Το DYNAMIC SELECT δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής του αυτοκινήτου στο επιθυμητό οδηγικό στυλ, επιλέγοντας ανάμεσα από τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης μέσω του αντίστοιχου διακόπτη στην κονσόλα: Comfort, Sport, Eco και Individual.

Η GLA είναι πολυτάλαντη. Συνδυάζει ιδανικά τα τυπικά χαρακτηριστικά των SUV με τα premium γονίδια της Mercedes-Benz παντρεύοντας ιδανικά την άνεση και την ασφάλεια με ποιότητα, πολυτέλεια και σπορ χαρακτήρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019 ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019