ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΣΤΥΛ: Hyundai Kona

Το compact SUV της Hyundai εντυπωσιάζει με το μοντέρνο, μυώδες και νεανικό σχεδιασμό του και σε προκαλεί να το οδηγήσεις και να ανακαλύψεις τον πολυτάλαντο χαρακτήρα του

  • -
  • -

Η Hyundai είναι από τις εταιρίες που εκπροσωπούνται από ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μοντέλα στις περισσότερες κατηγορίες της αγοράς. Ειδικά στα SUV η γκάμα της περιλαμβάνει προτάσεις κάθε μεγέθους. Το Kona πρωταγωνιστεί στην ιδιαίτερα απαιτητική υποκατηγορία των compact SUV, χάρη κυρίως στην έμπνευση της σχεδίασης του. Είναι άλλωστε το πιο πολυβραβευμένο σε σχεδίαση μοντέλο, έχοντας σαρώσει βραβεία από όλους τους διεθνείς σχεδιαστικούς θεσμούς. Οι έντονες ακμές παντρεύονται εύστοχα με καμπύλες και συνθέτουν ένα επιθετικό, μυώδες στυλ, ενώ τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, εμπνευσμένα από την αθλητική «πανοπλία» του skate boarding, πέραν της χρηστικής τους αξίας, ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα. Φυσικά, υπάρχει και η διχρωμία σαν επιλογή για την οροφή, ώστε να καλύψει κάθε αισθητική απαίτηση.

Αντίθετα με την crossover λογική των υπερυψωμένων αμαξωμάτων που ακολουθούν πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα, το ΚΟΝΑ βασίζεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα της Hyundai για τα SUV της. Είναι κατασκευασμένο με 54% χάλυβα υπέρ-υψηλής αντοχής, στοιχείο που του έδωσε 5 αστέρια στις δοκιμές του EURO NCAP.

Το εσωτερικό είναι καλοφτιαγμένο, πλούσια εξοπλισμένο και χάρη στο μεταξόνιο διαστάσεων ανώτερης κατηγορίας, προσφέρει πλούσιο χώρο σε όλους τους επιβάτες. Αντίστοιχα, το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 361 έως 1.143 lt, χώρος που παραμένει αμετάβλητο ακόμη και στις τετρακίνητες εκδόσεις. Η μεγάλη οθόνη αφής 8’’ διακρίνεται για την ευκολία στο χειρισμό της, συνδέεται με smartphones μέσω Android Auto και Apple CarPlay και διαθέτει δορυφορική πλοήγηση με τρισδιάστατη απεικόνιση. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του smartphone σε ειδική βάση στην κονσόλα.


Φυσικά το επίπεδο εξοπλισμού είναι πλούσιο, ενώ δεν λείπουν τα προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα υποβοήθησης του οδηγού. Το οπλοστάσιο ασφαλείας το οποίο ονομάζεται Hyundai SmartSense, προσφέρει μεταξύ άλλων συστήματα διατήρησης της λωρίδας και αναγνώρισης «τυφλών» σημείων στο πλάι του αυτοκινήτου, ελεγχόμενης κατάβασης, αποφυγής πρόσκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα, αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και ανίχνευσης οχημάτων κατά τη διάρκεια οπισθοπορίας.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του Kona είναι η τετρακίνηση H-TRAC που προέρχεται από το μεγαλύτερο Tucson, με Advanced Traction Cornering Control για ασφαλείς ελιγμούς και δυνατότητα κλειδώματος (Lock) του διαφορικού έως τα 40 km/h. Οι τετρακίνητες εκδόσεις συνδυάζονται είτε με τον βενζινοκινητήρα 1.6 Turbo 177 PS, είτε με τον 1.6 diesel 136 PS, με στάνταρ 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT και στις δύο περιπτώσεις. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι και οι 1.0 Turbo 120 PS και 1.6 diesel 115 PS.


Όλοι οι κινητήρες ωφελούνται από τη δέσμη τεχνολογιών SmartStream της Hyundai που εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και αξιοπιστία. Στους επόμενους μήνες, το Kona θα αποκτήσει μια νέα υβριδική έκδοση με 141 PS.

Τελικά, το Hyundai Kona σε συναρπάζει με το στυλ του αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Σκοράρει πολύ ψηλά σε κάθε τομέα προσφέροντας τεχνολογία, ασφάλεια, ευρυχωρία, άριστη οδική συμπεριφορά και αποδοτικούς κινητήρες. Και όλα αυτά σε συμφέρουσες τιμές που ξεκινούν από 16.890 ευρώ με ήδη πλούσιο εξοπλισμό, και συνοδεύονται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύησηακόμη και για εκατομμύρια χιλιόμετρα!

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019 ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019