ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Ford Kuga

Με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, το Ford Kuga κάνει την οδήγηση πιο ξέγνοιαστη, πιο ευχάριστη και πιο απολαυστική

  • -
  • -

Αν είσαι λάτρης της τεχνολογίας, στο Ford Kuga θα βρεις το SUV που σου ταιριάζει. Ακόμη κι αν δεν είσαι όμως, δεν μπορείς παρά να εκτιμήσεις την άνεση, την ασφάλεια και την ευχαρίστηση που προσφέρουν τα προηγμένα συστήματα που κρύβονται κάτω από το κομψό αμάξωμα και το μοντέρνο, πλούσια εξοπλισμένο και ευρύχωρο εσωτερικό του. Για παράδειγμα, το νέο σύστημα infotainment SYNC3 με κλήση έκτακτης ανάγκης έχει οθόνη αφής 8 ιντσών και επιτρέπει τον έλεγχο των συστημάτων ήχου και πλοήγησης αλλά και των συνδεδεμένων smartphones, με απλές φωνητικές εντολές. Επιπλέον, με το SYNC AppLink ο οδηγός μπορεί να χειριστεί μια σειρά εφαρμογών όπως οι Glympse, Aupeo, Spotify, MyBoxMan και AccuWeather.

Η φαρέτρα τεχνολογιών του Ford Kuga περιλαμβάνει μια πληθώρα από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως η νέα λειτουργία κάθετου παρκαρίσματος Perpendicular Parking που αναβαθμίζει το ημι-αυτόνομο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Park Assist. Με το πάτημα ενός μπουτόν εντοπίζει κάθετους χώρους στάθμευσης δίπλα σε άλλα οχήματα ή παράλληλους με το δρόμο. Στη συνέχεια, κατευθύνει το όχημα αναλαμβάνοντας να πραγματοποιήσει τους ελιγμούς με το τιμόνι, ενώ ο οδηγός ελέγχει μόνο το γκάζι και το φρένο. Το Cross Traffic Alert από την άλλη προειδοποιεί τον οδηγό καθώς εξέρχεται από ένα κάθετο χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση αυτοκινήτων πίσω του, ενώ το Park-Out Assist βοηθά στο ξεπαρκάρισμα από παράλληλο χώρο στάθμευσης. Αφού ο οδηγός επιλέξει την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά, το σύστημα αναλαμβάνει τους ελιγμούς με το τιμόνι ενώ ο οδηγός λειτουργεί το γκάζι και το φρένο.

Το Kuga προσφέρει ακόμη την τελευταία γενιά του συστήματος Ford MyKey που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προγραμματίζουν ένα κλειδί για νεαρότερους οδηγούς (π.χ. τα παιδιά τους) που μπορεί να εμποδίζει τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, να περιορίζει την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, να αποτρέπει την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφάλειας, να περιορίζει τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος ή να το απενεργοποιεί πλήρως εάν οι επιβάτες δεν φοράνε ζώνες ασφαλείας.

Ανάμεσα στις πολλές ακόμη τεχνολογίες που διαθέτει το Ford Kuga είναι το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, το σύστημα Adaptive Front Lighting που βελτιστοποιεί την ορατότητα σε συνθήκες ανεπαρκούς φωτισμού, η Ηλεκτρική Πίσω Πόρτα με λειτουργία Hands Free και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive, που ρυθμίζει αυτόματα την ποσότητα ροπής που αποστέλλεται σε κάθε τροχό, βελτιστοποιώντας την πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες.

Υψηλή τεχνολογία ενσωματώνουν και οι αποδοτικοί κινητήρες. Από την ευρεία γκάμα ξεχωρίζουν ο turbodiesel 1.5 TDCi των 120 ίππων και ο υπερτροφοδοτούμενος 1.5 EcoBoost βενζίνης που διατίθεται σε εκδόσεις με 150 και 182 ίππους. Τη γκάμα ολοκληρώνει ο 2.0 TDCi σε εκδοχές των 150 και 180 ίππων. Αναλόγως την έκδοση, το SUV της Ford μπορεί να εξοπλιστεί με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShift.

Η γκάμα του νέου Ford Kuga περιλαμβάνει τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις που καλύπτουν κάθε επιθυμία. Η βασική Trend Style έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, ενώ η Business είναι η value for money πρόταση με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, από 22.176 ευρώ! Για όσους αναζητούν έντονο σπορ χαρακτήρα την απάντηση έχει η έκδοση ST-Line, ενώ η Vignale προσφέρει απαράμιλλη αίσθηση πολυτέλειας στον οδηγό και τους επιβάτες.

Με πληθώρα επιλογών σε εκδόσεις και κινητήρες, πλούσιο εξοπλισμό και προηγμένες τεχνολογίες που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη, πιο ευχάριστη και πιο ασφαλή, το Ford Kuga αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή στην κατηγορία των SUV. Και τώρα, η απόκτησή του είναι ακόμη πιο εύκολη χάρη στα νέα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα Ford Finance που προσαρμόζονται απόλυτα σε κάθε ανάγκη, με μηνιαίο επιτόκιο από μόλις 1% (πλέον εισφοράς 0,6%), προκαταβολή από 0%, χαμηλή μηνιαία δόση και ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής από 12 έως και 84 μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019 ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019