Αύγουστος, ο καλύτερος μήνας

Τόσο για να αγοράσουμε όσο και για να οδηγήσουμε αυτοκίνητο

  • -
  • -

Αυτός ο Αύγουστος δεν είναι απλώς ο μήνας των αδειών, αλλά ένα μήνας που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και το καινούργιο μας αυτοκίνητο και να κάνουμε διακοπές μαζί του. Ο λόγος που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κίνητρο για να επισπεύσετε την απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου αφορά τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας που μέχρι τον Σεπτέμβριο θα γίνεται με τον παλιό και πιο αισιόδοξο κύκλο μετρήσεων NEDC, που… γράφει λιγότερα CO2.

Μετά τον Αύγουστο, οι άδειες των νέων αυτοκίνητων που θα ταξινομηθούν θα αναγράφουν CO2 με βάσει το νέο πιο ρεαλιστικό κύκλο μέτρησης WLTP. Κατά συνέπεια τα CO2 θα είναι αυξημένα, τιμή η οποία θα επηρεάσει και το κόστος των τελών κυκλοφορίας που θα είναι υποχρεωμένοι οι νέοι ιδιοκτήτες να πληρώνουν από εδώ και στο εξής. Αν είναι στα πλάνα σας λοιπόν, θα μπορούσατε ίσως να το επισπεύσετε για να βγείτε μακροπρόθεσμα κερδισμένοι.

Οδηγώντας το νέο σας αυτοκίνητο είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε τις διαδρομές. Ανεξάρτητα αν οδηγούμε ένα καινούργιο ή όχι αυτοκίνητο, το καλοκαίρι η οδήγηση γίνεται πιο απολαυστική, γιατί κατεβάζουμε ρυθμούς, απαλλαγμένοι από το άγχος της καθημερινότητας, αφού δεν κυνηγάμε… το ρολόι για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Υπό την καλοκαιρινή ραστώνη λοιπόν, που κατεβάζουμε γενικότερα ρυθμούς, ας κατεβάσουμε και στροφές στο αυτοκίνητό μας. Μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα πιο ήπιο τρόπο οδήγησης, μακριά από επιθετικές συμπεριφορές και με σεβασμό στους ανθρώπους που μοιραζόμαστε το δρόμο.

Ας απολαύσουμε λοιπόν το αυτοκίνητό μας και τις διαδρομές που θα κάνουμε, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια. Μπορούμε να το κάνουμε και γιατί όχι να το συνεχίσουμε και μετά τον Αύγουστο. Καλές διαδρομές και όμορφες διακοπές για όλους σας.

Γιάννης Καλογερόπουλος

jk@gocar.gr