Θες υβριδικό; Πήγαινε στη Suzuki.

Τα υβριδικά Swift και Ignis προσφέρουν οικονομία καυσίμου αντίστοιχη diesel αυτοκινήτων, σε κάθε διαδρομή, χωρίς συμβιβασμούς σε χώρους ή οδηγική απόλαυση

  • -
  • -

Τα επόμενα χρόνια, η διάθεση υβριδικών μοντέλων στην αγορά θα μεγαλώσει σημαντικά. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές θα παρουσιάζουν μοντέλα με συστήματα mild hybrid. Τεχνολογία που η Suzuki προσφέρει εδώ και χρόνια στα δημοφιλή Ignis και Swift, συνδυάζοντας την υψηλή απόδοση και την ποιοτική λειτουργία των βενζινοκινητήρων με την οικονομία των diesel, χωρίς κανένα συμβιβασμό σε χώρους ή σε οδηγική απόλαυση. Και όλα αυτά, σε προσιτή τιμή και με την αξιοπιστία που εγγυάται το όνομα Suzuki. Άλλωστε, κάθε νέο Suzuki καλύπτεται από 7ετή εγγύηση καλής λειτουργίας για όλα τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη του αυτοκινήτου.

Η τεχνολογία Suzuki HYBRID λειτουργεί πάντα, αδιάκοπα και προσφέρει οικονομία σε κάθε διαδρομή, χωρίς να χρειάζεται καμία απολύτως ενέργεια από τον οδηγό, ούτε κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αλλά ούτε από πριν (π.χ. φόρτιση της μπαταρίας). Το ήπιο υβριδικό σύστημα της Suzuki ανακτά ενέργεια από το φρενάρισμα, τη συγκεντρώνει σε μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού και συνδράμει το έργο του κινητήρα στις επιταχύνσεις μέσω της ηλεκτρογεννήτριας ISG, που λειτουργεί τόσο ως δυναμό, όσο και ως ηλεκτροκινητήρας. Έτσι, προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου πάντα, τόσο στην πόλη όσο και στο ταξίδι, σε αντίθεση με άλλα υβριδικά μοντέλα στα οποία μόλις αδειάσει η μπαταρία τους στον αυτοκινητόδρομο, η κατανάλωση ανεβαίνει αισθητά.

Ενδεικτικά της υπεροχής της τεχνολογίας Suzuki HYBRID είναι τα εξής στοιχεία:

  • 4,1-4,4 lt/100 km: η μέση κατανάλωση βενζίνης στο Swift.
  • 4,3-4,6 lt/100 km: η μέση κατανάλωση βενζίνης στο Ignis.
  • 100 €: το κόστος συντήρησης της μπαταρίας στην 5ετία.
  • 150 €: το ετήσιο κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου (Μ.Ο. 5ετίας).

 

SUZUKI SWIFT HYBRID

Στο Swift η τεχνολογία Suzuki HYBRID προσφέρει οικονομία diesel χωρίς να επηρεάζει τον ευχάριστο οδηγικό του χαρακτήρα ή τους χώρους της μοντέρνας καμπίνας. Το σύστημα συνδυάζεται τόσο με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.2 Dualjet των 90 ίππων όσο και με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.0 Boosterjet των 112 ίππων. Ειδικά η έκδοση 1.2 μπορεί να συνδυαστεί και με το σύστημα τετρακίνησης AllGrip.

Όλες οι υβριδικές εκδόσεις του Swift έχουν πλούσιο εξοπλισμό στάνταρ 6 αερόσακους, ESP, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, θερμαινόμενα καθίσματα, οθόνη αφής 7’’ με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης, αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος, προσαρμοζόμενο cruise control και σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ SUZUKI SWIFT HYBRID

SWIFT 1.2 HYBRID

Ισχύς 90 PS

0-100 km/h σε 11,9’’

Μέση κατανάλωση 4,1 lt/100 km

Εκπομπές CO2 94 g/km

Τιμή 15.230

 

SWIFT 1.2 HYBRID 4WD ALLGRIP

Ισχύς 90 PS

0-100 km/h 12,6’’

Μέση κατανάλωση 4,4 lt/100 km

Εκπομπές CO2 101 g/km

Τιμή 16.750

 

SWIFT 1.0 TURBO HYBRID

Ισχύς 112 PS

0-100 km/h 10,6’’

Μέση κατανάλωση 4,3 lt/100 km

Εκπομπές CO2 98 g/km

Τιμή 16.530

 

 

SUZUKI IGNIS HYBRID

Το μικρό αλλά ιδιαίτερα ευρύχωρο SUV συνδυάζει την περιπέτεια με την κορυφαία οικονομία καυσίμου που χαρίζει η τεχνολογία Suzuki Hybrid. Το Ignis είναι το μοναδικό τετρακίνητο υβριδικό στην κατηγορία Α, αλλά και το πιο προσιτό αντίστοιχο μοντέλο της αγοράς! Το υβριδικό του σύστημα συνεργάζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.2 Dualjet των 90 ίππων και συνδυάζεται τόσο με κίνηση στους εμπρός τροχούς (2WD) όσο και με το σύστημα τετρακίνησης AllGrip (4WD).

Όλες οι υβριδικές εκδόσεις του Ignis έχουν πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό με στοιχεία όπως οι 6 αερόσακοι, το ESP, ο αυτόματος κλιματισμός, οι ζάντες αλουμινίου, τα θερμαινόμενα καθίσματα, η οθόνη αφής 7’’ με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης, το αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος, το προσαρμοζόμενο cruise control και το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ SUZUKI IGNIS HYBRID

IGNIS 1.2 HYBRID

Ισχύς 90 PS

0-100 km/h σε 11,8’’

Μέση κατανάλωση 4,3 lt/100 km

Εκπομπές CO2 98 g/km

Τιμή 15.230

 

IGNIS 1.2 HYBRID 4WD

Ισχύς 90 PS

0-100 km/h 11,5’’

Μέση κατανάλωση 4,6 lt/100 km

Εκπομπές CO2 105 g/km

Τιμή 16.730