ΝΕΟ KIA SPORTAGE. ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ.

Το νέο Sportage έρχεται φορτωμένο τεχνολογίες, δυναμισμό σε εικόνα και συμπεριφορά και αποδοτικό πνεύμα εξερεύνησης

  • -
  • -

Η αντεπίθεση της Kia σε κάθε επίκαιρη κατηγορία είναι δεδομένη. Στη γκάμα της θα βρεις σύγχρονα μοντέλα που έρχονται με διάθεση να διακριθούν και όχι απλά να εκπροσωπήσουν τη μάρκα στις δημοφιλείς κατηγορίες τους. Αιχμή του δόρατος αποτελεί το νέο Sportage. Το δραστήριο SUV κατέχει τον τίτλο του best seller της Kia στην Ευρώπη, χάρη στον σπορ χαρακτήρα, την προηγμένη τεχνολογία αλλά και τη δυναμική του εμφάνιση. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η διάκριση στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot.

Το επιβλητικό του στιλ τονίζεται από τις τολμηρές γραμμές στο εμπρός μέρος, το δυναμικό προφίλ, τη χαμηλή γραμμή οροφής και τα εντυπωσιακά πίσω φώτα. Ειδικά τα φώτα ημέρας LED, οι προβολείς τύπου “ice cubes” και η γνωστή μάσκα “tiger nose” χαρίζουν ξεχωριστή ταυτότητα και συμβάλουν σε μια σπορ κομψότητα που σπάνια συναντάς σε SUV.

 

Αλλά και στο εσωτερικό όλα αποπνέουν μια premium και συνάμα σπορτίφ αύρα, από την αισθητική και το διάκοσμο μέχρι τα ποιοτικά υλικά και την εργονομία. Στο ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής του συστήματος infotainment που φροντίζει για ενημέρωση, ψυχαγωγία, πλοήγηση και συνδεσιμότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Το μακρύ μεταξόνιο (2.670 mm) προσφέρει άνεση για πέντε επιβάτες, ενώ τα 491 λίτρα του χώρου αποσκευών είναι αρκετά για να τοποθετηθούν οι βαλίτσες και όσα χρειάζεται μια οικογένεια που λατρεύει τις αποδράσεις. Και αν είσαι φορτωμένος με τα ψώνια του super market, μια κίνηση κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα αρκεί για να ανοίξει αυτόματα το πορτμπαγκάζ (προαιρετικός εξοπλισμός).

 

Οι αποδοτικοί κινητήρες συμβάλλουν στον εκδρομικό χαρακτήρα του Sportage, συνδυάζοντας υψηλές επιδόσεις με οικονομία καυσίμου. Ξεχωρίζει ο πανίσχυρος 1.6 Turbo βενζίνης των 177 ίππων που προσφέρεται σε δελεαστική τιμή, με μόλις 22.590 € και με χαμηλό επιτόκιο 5,9%. Σε diesel, ο ολοκαίνουριος 1.6D διαθέτει ισχύ 115 ή 136 ίππους και διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση (από 5,5 lt/100 km) και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας του. Οι τιμές ξεκινούν αντίστοιχα από 22.290 € και 25.990 €. Εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, διαθέσιμο για τις εκδόσεις των 177hp και 136hp είναι και το εξαιρετικό αυτόματο DCT διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης για τους θιασώτες της off road οδήγησης.

 

Η προηγμένη τεχνολογία είναι κυρίαρχο στοιχείο στο DNA του νέου Sportage. Οι τομείς της άνεσης και της ασφάλειας έχουν δεχθεί ιδιαίτερη μέριμνα με συστήματα όπως η αυτόνομη πέδηση ανάγκης (AEB), η περιφερειακή ορατότητα (AVM) που απεικονίζει στην οθόνη του ταμπλό το χώρο γύρω από το αυτοκίνητο, ο ρυθμιστής ταχύτητας (SCC), η προειδοποίηση οδηγού (DAW) και η έξυπνη υποβοήθηση στάθμευσης (SPA).

Ένα ακόμη ατού του νέου Kia Sportage είναι ο ιδιαίτερα πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός της βασικής έκδοσης Upgrade που περιλαμβάνει στοιχεία όπως ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, η έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, το infotainment με οθόνη αφής 7’’, θύρες AUX & USB και συνδεσιμότητα μέσω Android Auto ή Apple CarPlay, το cruise control, η αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων και οι ζάντες αλουμινίου 17’’.

 

Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχει η έκδοση GT Line με ιδιαίτερες πινελιές που ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα του Kia Sportage, όπως οι προβολείς τύπου “ice cubes” και οι εντυπωσιακοί τροχοί 19 ιντσών. Στο εσωτερικό στοιχεία όπως οι δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα και τα αλουμινένια πεντάλ προσδίδουν το ανάλογο σπορ ύφος, ενώ την άνεση αναβαθμίζει το εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης.

Μοντέρνο και αποδοτικό, με δυναμικό χαρακτήρα και τα σωστά εφόδια σε μηχανικά μέρη και τεχνολογίες, το νέο Kia Sportage έρχεται γεμάτο αυτοπεποίθηση στην ακμάζουσα κατηγορία των SUV. Μαζί του, σε κάθε σου εκδρομή σκέφτεσαι την επόμενη! Απολαμβάνεις καθημερινά συναρπαστική οδηγική εμπειρία, μαζί φυσικά με την ξεγνοιασιά της μοναδικής εργοστασιακής εγγύησης των 7 ετών.