HYUNDAI SMARTSTREAM. TURBO POWER

Οι νέοι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες της Hyundai ενσωματώνουν τεχνολογικές καινοτομίες SmartStream™ και προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, κορυφαία αξιοπιστία, ποιοτική λειτουργία και πλούσια απόδοση, από το δημοφιλές i20 και τα SUV Kona και Tucson μέχρι το εκρηκτικό i30 N

  • -
  • -

Στην εποχή μας, η υπερτροφοδότηση είναι κυρίαρχο στοιχείο των σύγχρονων κινητήρων. Η Hyundai, μια εταιρία που κυνηγά την πρωτοπορία και την καινοτομία, εξέλιξε τη δέσμη τεχνολογιών SmartStream™ που καθιστά τους νέους κινητήρες βενζίνης και diesel πιο αποδοτικούς και αξιόπιστους και τους χαρίζει ποιοτικότερα χαρακτηριστικά λειτουργίας. Τεχνολογίες που έχουν δοκιμασθεί κι εξελιχθεί στους αγώνες, όπως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και το Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCR) όπου η Hyundai γνωρίζει σημαντικές διακρίσεις. Μάλιστα, η Hyundai πρώτη στην ελληνική αγορά ξεκίνησε να διαθέτει από τις αρχές του καλοκαιριού του 2018 όλα τα μοντέλα της με τις τεχνολογίες Hyundai SmartStream™, έτσι ώστε να πληρούν ήδη τις μελλοντικές προδιαγραφές αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6d-TEMP που θα ισχύουν από τον Σεπτέμβριο του 2019!

 

Ευφυείς λύσεις των μηχανικών, όπως η τοποθέτηση της πολλαπλής εξαγωγής μέσα στην κυλινδροκεφαλή, οι εγχυτήρες καυσίμου έξι οπών με πίεση έως 2.000 Bar, ο υπερτροφοδότης single scroll χαμηλής αδράνειας, ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος μεταβλητός χρονισμός Turbo (VGT) και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη βαλβίδα ελέγχου πίεσης υπερπλήρωσης (wastegate), βελτιώνουν την απόδοση και την οικονομία καυσίμου. Μια ακόμη πτυχή των τεχνολογιών SmartStream™ είναι και η υβριδική πετρελαιοκίνηση. Η γκάμα του Tucson εμπλουτίζεται με τη νέα έκδοση 1.6 Diesel 48V Hybrid δίπλα στην υπάρχουσα 2λιτρη Diesel Hybrid. Ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt υποστηρίζει τον πετρελαιοκινητήρα συνδυάζοντας την πλούσια ροπή των diesel με την οικονομία και τις επιδόσεις της υβριδικής τεχνολογίας.

 

Οι τεχνολογίες SmartStream™ δεν είναι προνόμιο μοντέλων που συναντάμε στο άνω άκρο της γκάμας της Hyundai, όπως για παράδειγμα το premium SUV Tucson ή το εκρηκτικό σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά i30 N. Εφαρμόζονται και σε μοντέλα που απευθύνονται σε μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό όπως τα νέα Kona και i20, κάνοντας προσιτό το κορυφαίο επίπεδο απόδοσης, οδηγικής εμπειρίας και οικονομίας. Τρανό παράδειγμα ο υπερτροφοδοτούμενος 3-κύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.0 T-GDI που προσφέρει γρήγορες επιδόσεις, οικονομία καυσίμου και μειωμένους ρύπους. Είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 100 και 120 ίππους και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο σχέσεων είτε με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων, που παντρεύει την άνεση της αυτόματης λειτουργίας και τη δυναμική συμπεριφορά με σειριακή αλλαγή σχέσεων στο Sport mode. Ο 1.0 T-GDI είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθιστούν το i20 από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα της κατηγορίας του.

 

Ο 1.0 T-GDI των 120 PS διατίθεται και στο Kona, μαζί με τον πανίσχυρο 1.6 T-GDI των 177 PS που συνδυάζεται αποκλειστικά με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-DCT και προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιδόσεις συνοδεύονται από χαμηλή κατανάλωση βενζίνης. Τις επιλογές του Kona ολοκληρώνει ο ολοκαίνουριος diesel 1.6 CRDi με 115 και 136 ίππους, που στην ισχυρότερη εκδοχή του συνδυάζεται εναλλακτικά με το κιβώτιο 7-DCT και τετρακίνηση.

Δύο ακόμη κινητήρες της Hyundai που επωφελούνται από τη δέσμη τεχνολογιών SmartStream™ είναι ο 4-κύλινδρος 1.4 T-GDI με τους 140 ίππους που προσφέρει υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου στην οικογένεια i30 (Hatchback, Fastback, Tourer), αλλά και ο πανίσχυρος 2.0 T-GDI του i30 N με ισχύ που φτάνει τους 275 ίππους!

Τα οφέλη SmartStream™ επισφραγίζουν την τεχνολογική υπεροχή της Hyundai. Προσφέρουν στη νέα γενιά κινητήρων της μάρκας κορυφαία απόδοση, οδηγική απόλαυση, οικονομία αλλά και αξιοπιστία που επιβεβαιώνεται με τις πρωτιές σε έρευνες κορυφαίων οργανισμών, όπως ο JD Power Μεγάλης Βρετανίας που το 2018 ανέδειξε τη Hyundai No1 ανάμεσα στις 25 σημαντικότερες μάρκες αυτοκινήτου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλα τα μοντέλα της συνοδεύονται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, ακόμη και για εκατομμύρια χιλιόμετρα!