NEO FORD FOCUS. ΗΓΕΤΗΣ.

Το νέο Ford Focus ξεπερνά τα όρια της κατηγορίας του με το εντυπωσιακό του στυλ, τη βελτιωμένη ευρυχωρία, την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας, ασφάλειας και κινητήρων και φυσικά με τα κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά του

  • -
  • -

Μετράει ήδη 20 χρόνια ιστορίας και ανέκαθεν αποτελούσε την επιλογή του οδηγού. Το ολοκαίνουριο Ford Focus ενισχύει τα χαρακτηριστικά που το έχουν κάνει δημοφιλές εδώ και δύο δεκαετίες και προσθέτει σε αυτά νέα στοιχεία και καινοτομίες που ανεβάζουν κατακόρυφα την άνεση και την ασφάλεια. Είναι το πιο ολοκληρωμένο και τεχνικά προηγμένο Focus όλων των εποχών.

Η επιτομή της οδικής ευχαρίστησης
Το νέο Ford Focus παραμένει πιστό στην παράδοση που το θέλει να προσφέρει την πιο δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία του, χάρη στην τεχνολογία Continuously Controlled Damping (CCD) για τα ανεξάρτητα συστήματα εμπρός και πίσω ανάρτησης, αλλά και τα νέα, επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes). Το αποτέλεσμα είναι αμεσότητα σε αίσθηση, σπορ υφή συμπεριφοράς και μια καλλιέργεια εμπιστοσύνης που φουντώνει την οδηγική απόλαυση και εμπνέει έντονα το συναίσθημα της ασφάλειας στην οδήγηση.



Σε αυτό συνηγορεί και η υπερπλούσια παλέτα τεχνολογιών υποστήριξης του οδηγού που περιλαμβάνει μεταξύ πολλών ακόμη συστημάτων, τα εξής:

- Adaptive Cruise Control (ACC) που τώρα αναβαθμίζεται με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring για πιο άνετη οδήγηση στην πυκνή κυκλοφορία.
- Adaptive Front Lighting System με νέο προληπτικό φωτισμό στροφών (Predictive curve light) βασισμένο σε κάμερα και φωτισμό ανάλογα με την οδική σήμανση (Sign-based light) που προσαρμόζει εκ των προτέρων τις δέσμες των προβολέων για βελτιωμένη ορατότητα, παρακολουθώντας τις στροφές στο δρόμο και - για πρώτη φορά στη βιομηχανία - την οδική σήμανση.
- Active Park Assist 2 που τώρα ελέγχει την επιλογή σχέσης, το γκάζι και το φρένο επιτρέποντας πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς παρκαρίσματος, μέσω ενός μπουτόν.
- Head-up display (HUD), για να μπορεί ο οδηγός να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο δρόμο.
- Evasive Steering Assist, μία τεχνολογία πρωτιά στην κατηγορία, η οποία βοηθά τους οδηγούς να ελίσσονται ώστε να αποφύγουν σταματημένα ή αργά κινούμενα οχήματα, αποτρέποντας έτσι μία πιθανή σύγκρουση.
- Pre-Collision Assist με Pedestrian & Cyclist Detection, που μπορεί να ανιχνεύει πεζούς ή δικυκλιστές, πάνω ή δίπλα στο δρόμο ή όταν διασχίζουν το δρόμο στην πορεία του αυτοκινήτου. Το σύστημα φρενάρει αυτόματα το όχημα εάν ανιχνεύσει πιθανότητα σύγκρουσης.
- Rear wide-view camera, που προφέρει ορατότητα 180 μοιρών πίσω από το όχημα για βελτιωμένη ορατότητα κατά την έξοδο με όπισθεν από χώρους στάθμευσης ή ιδιωτικούς δρόμους.



Στην κορυφαία εμπειρία οδήγησης συνεισφέρει η ευρεία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει μία βελτιστοποιημένη έκδοση του πολυβραβευμένου 1.0 EcoBoost (έως 125 PS) και τον νέο 1.5 EcoBoost (με 150 και 182 PS). Και τα δύο μηχανικά σύνολα ενσωματώνουν την πρώτη εφαρμογή απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford σε τρικύλινδρους κινητήρες. Σε diesel, ο νέος 1.5 EcoBlue (έως 120 PS) προσφέρει βέλτιστη οικονομία καυσίμου. Επιπλέον, ένα νέο, ευφυές οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο προσαρμόζει τις αλλαγές σχέσεων στο οδηγικό σου στυλ και ελέγχεται μέσω ενός κομψού και εργονομικού επιλογέα Rotary Gear Shift Dial.

Πλούσια γκάμα εκδόσεων για κάθε στυλ

Το νέο Ford Focus προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα στην ιστορία του. Είναι διαθέσιμο σε πεντάθυρα hatchback και wagon αμαξώματα, που συνδυάζονται με εκδόσεις Trend, Business, Titanium, ST-Line και Vignale με στοιχεία διαφοροποίησης που εκφράζουν τις ειδικές προτιμήσεις και ανάγκες σου. Για παράδειγμα, για τους λάτρεις της σπορ εμφάνισης το Focus ST-Line ξεχωρίζει με τους εμπρός αεραγωγούς, τον δυναμικό πίσω διαχύτη, τη μεγαλύτερη αεροτομή οροφής και τα χαρακτηριστικά σπόιλερ που κατευθύνουν τον αέρα στις εισαγωγές των air-curtain. Αντίστοιχα, στο Focus Vignale αύρα πολυτέλειας προσφέρουν ο κάτω αεραγωγός που παραπέμπει σε κόσμημα, τα σατινέ αλουμινένια φινιρίσματα στις ράγες οροφής και η χαρακτηριστική μάσκα με πλέγμα.



Κοινός παρονομαστής σε κάθε έκδοση του νέου Ford Focus είναι η ευρύχωρη και πλούσια εξοπλισμένη καμπίνα. Η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και οι πρωτοποριακές τεχνολογίες άνεσης και συνδεσιμότητας βοηθούν το όχημα να προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής σου.

Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC3 της Ford, επιτρέπει τον έλεγχο των λειτουργιών ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού με χειρονομίες pinch & swipe στην οθόνη αφής 8-ιντσών, καθώς και με απλές φωνητικές εντολές. Δύο ακόμη στοιχεία που κάνουν ευχάριστη την παραμονή στο εσωτερικό του νέου Focus είναι η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για συμβατά smartphones και το σύστημα ήχου B&O PLAY με ισχύ 675 watt που περιλαμβάνει 9 ηχεία και ένα subwoofer 140 mm.

Η καινοτομία σε όλους τους τομείς: αυτό χαρακτηρίζει το νέο Ford Focus και αυτό είναι που το κάνει σημείο αναφοράς. Πρωτοποριακό σε σχεδίαση, τεχνολογία και οδηγική απόλαυση, ενσαρκώνει όλα όσα αναζητάς από το επόμενο οικογενειακό σου αυτοκίνητο.