ΣΠΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Kia Stonic

Η πρόταση της Kia στα B-SUV διακρίνεται για τον δυναμικό της χαρακτήρα που τονίζεται τόσο από τη νεανική εμφάνιση όσο κυρίως από την οδηγική αίσθηση και τους σύγχρονους κινητήρες

  • -
  • -

Το Stonic έφερε σπορ αέρα στην πιο δημοφιλή κατηγορία της αυτοκίνησης. Το κατόρθωσε άλλωστε άμεσα με την αισθητική του. Η δυναμική και νεανική του εμφάνιση τονίζονται από την επιθετική μάσκα tiger nose, τους κοντούς προβόλους, τις έντονες ακμές στο καπό και τους προφυλακτήρες, τη χαμηλή σιλουέτα καθώς και από τη δυνατότητα διχρωμίας του αμαξώματος που πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες εξατομίκευσης. Η ευχάριστη αίσθηση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με όμορφες επενδύσεις σε ύφασμα ή δέρμα, καλή συναρμογή των υλικών και ένα σύγχρονο κόκπιτ που παρέχει στον οδηγό όλες τις χρήσιμες πληροφορίες. Η έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών στο ταμπλό υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, διατηρώντας τους επιβάτες του Stonic διαρκώς σε επαφή με τον έξω κόσμο.



Το B-SUV της Kia ωστόσο διακρίνεται για την οδηγική εμπειρία που προσφέρει. Το σφιχτό στήσιμο της ανάρτησης τονίζει τον σπορτίφ χαρακτήρα του Stonic καθιστώντας το απολαυστικό και εύστοχο στις εντολές που του δίνεις.

Πληθώρα συνδυασμών κινητήρων-κιβωτίων προσφέρει επιδόσεις που αρμόζουν στον σπορ χαρακτήρα του. Ο τρικύλινδρος turbo 1.0 T-GDI διατίθεται σε εκδόσεις με 100 και 120 ίππους, με την πιο ισχυρή να συνδυάζεται και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων. Στην πλευρά των βενζινοκινητήρων συναντάμε ακόμη τους ατμοσφαιρικούς 1.2 και 1.4 – 84 και 100 ίππων αντίστοιχα – με τον δεύτερο να είναι πλέον διαθέσιμος και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.



Το SUV της Kia κάνει χρήση πετρελαιοκινητήρων τελευταίας γενιάς Euro 6d που χρησιμοποιούν την ενεργή τεχνολογία ελέγχου των ρύπων Selective Catalytic Reduction (SCR) και πληρούν ακόμη και τις μελλοντικές αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων. Δίπλα στην έκδοση με τους 110 ίππους, ο 1.6 diesel διατίθεται σε δύο νέες παραλλαγές, με 115 και 136 ίππους.

Το Stonic δε φροντίζει μόνο για την απόλαυση οδηγού, αλλά και για την ασφάλεια των επιβατών του. Το προαιρετικό πακέτο ADAS περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόνομο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών, ενεργό σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας και ελέγχους για ύπαρξη άλλου οχήματος στη νεκρή γωνία των καθρεπτών, απόσπαση της προσοχής του οδηγού και παρουσία κάθετα κινούμενων οχημάτων κατά την όπισθεν. Με τιμές από 14.590 € και εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών, το Stonic είναι αναμφίβολα μία από τις πιο συμφέρουσες προτάσεις στα B-SUV.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.kia.gr


ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF