ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΣΤΥΛ: Hyundai Kona

Μοντέρνο, μυώδες και νεανικό, το ολοκαίνουριο compact SUV της Hyundai προκαλεί το θαυμασμό με το στυλ του. Μέχρι να το οδηγήσεις και να ανακαλύψεις τα προσόντα που κρύβει κάτω από τη μοναδική του εμφάνιση

  • -
  • -

Τα τελευταία χρόνια η Hyundai έχει εξαπολύσει την επίθεσή της σε κάθε κατηγορία. Ειδικά στα SUV η γκάμα της περιλαμβάνει προτάσεις κάθε μεγέθους, με το ολοκαίνουριο Kona να είναι το πιο ενδιαφέρον νέο μοντέλο της στην ελληνική αγορά. Το μικρό SUV μπαίνει δυναμικά σε ένα παιχνίδι με πολλούς και ισχυρούς παίχτες που για να ξεχωρίσεις πρέπει να κερδίσεις τον θεατή με την πρώτη ματιά. Και το πετυχαίνει χάρη στην έμπνευση της σχεδίασης που είναι στα φόρτε της και δεν στρογγυλοκάθεται στα τετριμμένα. Οι έντονες ακμές παντρεύονται εύστοχα με καμπύλες και συνθέτουν ένα επιθετικό, μυώδες και παράλληλα αρμονικό σύνολο, που δείχνει ακόμα πιο συναρπαστικό από κοντά.



Τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα αποτελούν το χαρακτηριστικό του γνώρισμα, ενώ τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, εμπνευσμένα από την αθλητική «πανοπλία» του skate boarding, πέραν της χρηστικής τους λειτουργίας, ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα και ολοκληρώνουν την ξεχωριστή εικόνα του Kona. Τέλος, υπάρχει και η διχρωμία σαν επιλογή για την οροφή του, ώστε να καλύψει κάθε νεανική αισθητική απαίτηση.

Μέσα, η εικόνα ακολουθεί την προσεγμένη λογική που μας έχει συνηθίσει η Hyundai. Το εσωτερικό είναι καλοφτιαγμένο, πλούσια εξοπλισμένο και χωροταξικά ευρύχωρο για ανθρώπους και αποσκευές (361 έως 1.143 lt, χώρος που παραμένει αμετάβλητος ακόμη και στις τετρακίνητες εκδόσεις). Η μεγάλη οθόνη αφής 8’’ διακρίνεται για την ευκολία στο χειρισμό της, συνδέεται με smartphones μέσω Android Auto και Apple CarPlay και διαθέτει δορυφορική πλοήγηση με τρισδιάστατη απεικόνιση.



Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του smartphone σε ειδική βάση στην κονσόλα. Φυσικά το επίπεδο εξοπλισμού είναι επαρκές και επίκαιρο, ενώ δεν λείπουν τα προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα υποβοήθησης του οδηγού. Το οπλοστάσιο ασφαλείας το οποίο ονομάζεται Hyundai SmartSenseΤΜ, προσφέρει μεταξύ άλλων συστήματα διατήρησης της λωρίδας και αναγνώρισης «τυφλών» σημείων στο πλάι του αυτοκινήτου, ελεγχόμενης κατάβασης, αποφυγής πρόσκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα, αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και ανίχνευσης οχημάτων κατά τη διάρκεια οπισθοπορίας.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του μικρού SUV της Hyundai είναι η ύπαρξη τετρακίνητης έκδοσης. Αυτή συνδυάζεται είτε με τον 1.6 turbo βενζίνης των 177 ίππων, είτε με την πιο ισχυρή έκδοση του 1.6 diesel των 136 PS.



Τα τετρακίνητα Kona διαθέτουν απαραιτήτως 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα και λειτουργία κλειδώματος (Lock) του διαφορικού σε ταχύτητες έως 40 km/h. Πιο δημοφιλείς εκδόσεις είναι η 1.0 turbo βενζίνης 120 PS και η 1.6 diesel με 115 PS. Ανεξαρτήτως κινητήρα, το Kona ταξιδεύει οικονομικά, ευχάριστα και ήσυχα. Και χάρη στο συνολικά σφιχτό στήσιμο της ανάρτησης είναι απολαυστικό, άμεσο και εύστοχο στις εντολές που του δίνεις.

Τελικά, το Hyundai Kona σε συναρπάζει με την πρώτη ματιά, και δεν μένει μόνο εκεί. Σκοράρει πολύ ψηλά σε κάθε τομέα προσφέροντας τεχνολογία, ασφάλεια, ευρυχωρία, άριστη οδική συμπεριφορά και αποδοτικούς κινητήρες. Και όλα αυτά σε συμφέρουσες τιμές που ξεκινούν από 16.590 ευρώ με ήδη πλούσιο εξοπλισμό, και συνοδεύονται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ακόμη και για εκατομμύρια χιλιόμετρα!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.hyundai.gr


ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF