ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Ford Ecosport

Με τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την άνεση και την ασφάλεια, το Ford EcoSport προσφέρει αυτοπεποίθηση στην οδήγηση, εντός κι εκτός δρόμου

  • -
  • -

Η προηγμένη τεχνολογία είναι βασικό στοιχείο των μοντέλων της Ford και το νέο EcoSport δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το μικρό SUV υιοθετεί αρετές του ιδιαίτερα πετυχημένου Ford Kuga και συνδυάζει το hi-tech DNA της μάρκας με εκδρομικό χαρακτήρα και ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης, τόσο εντός όσο κι εκτός δρόμου. Άλλωστε, το Ecosport δεν δανείζεται μόνο στοιχεία από την εμφάνιση του μεγαλύτερου Kuga αλλά και το σύστημα τετρακίνησης καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, όπως είναι το Blind Spot Information (επιτήρηση τυφλών σημείων), το Roll Stability Control (προστασία από ανατροπή) και η Rear View Camera που συμβάλλει στο αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο παρκάρισμα.



Φυσικά το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ESC και οι 7 αερόσακοι είναι στάνταρ, ενώ το infotainment SYNC 3 της Ford φροντίζει για συνδεσιμότητα, ενημέρωση, πλοήγηση και ψυχαγωγία μέσω της εύχρηστης οθόνης αφής 8 ιντσών που κυριαρχεί στο ευρύχωρο και πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό.

Σε ένα Ford, όταν μιλάμε για τεχνολογία αναφερόμαστε και στους ιδιαίτερα αποδοτικούς κινητήρες. Το Ford EcoSport λανσάρει τον ολοκαίνουριο κινητήρα 1.5 EcoBlue diesel με απόδοση 100 και 125 ίππων. Συνδυάζει υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (από 4,2 l/100 km) και εκπομπές CO2 (από 110 g/km), χάρη σε καινοτομίες όπως η ανακυκλοφορία καυσαερίων υπό χαμηλή πίεση, η ενσωματωμένη πολλαπλή εισαγωγής, η υπερσυμπίεση χαμηλής αδράνειας και το σύστημα ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης. Μάλιστα, ο 1.5 EcoBlue diesel μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All Wheel Drive της Ford που κατανέμει ομαλά τη ροπή μεταξύ των τεσσάρων τροχών και προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες. Έτσι, το Ecosport είναι ένα από τα ελάχιστα μικρά SUV με τετρακίνηση! Φυσικά, η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει και τον πολυβραβευμένο 1.0 EcoBoost βενζίνης σε εκδόσεις ισχύος των 100, 125 και 140 ίππων.



Πέρα από την προηγμένη τεχνολογία όμως, το Ecosport έχει και άλλα στοιχεία που το κάνουν ελκυστικό. Κερδίζει τη ματιά σου με την δυναμική του εξωτερική εμφάνιση, ειδικά στην έκδοση ST-Line με τις ζάντες αλουμινίου Dark Tarnish και την οροφή σε μαύρο χρώμα αντίθεσης. Αναβαθμισμένη είναι και η ποιότητα κατασκευής με νέα μαλακά υλικά, ενώ ανώτερη ακουστική εμπειρία προσφέρει το ηχοσύστημα B&O PLAY με δέκα ηχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός subwoofer τοποθετημένου στο χώρο αποσκευών και ενός ηχείου μεσαίων συχνοτήτων στο κέντρο του ταμπλό. Ένα ακόμη ατού του Ford EcoSport είναι η δελεαστική τιμή που ξεκινά από 15.168 € και συνοδεύεται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ford Credit.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.ford.gr


ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF