ΑΝΕΣΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Citroen C3 Aircross

Το γαλλικό κόμπακτ SUV είναι άξιος εκπρόσωπος της φιλοσοφίας Citroen Advanced Comfort, την οποία συνδυάζει με ευρυχωρία και χρηστικότητα πολυμορφικού

  • -
  • -

Όταν ακούς “Citroen” το μυαλό σου πάει αυτόματα στην κορυφαία άνεση. Το C3 Aircross τεκμηριώνει τον παραπάνω συλλογισμό με κάθε του πτυχή. Η ανάρτησή του συνδυάζει την ασφαλή οδική συμπεριφορά με εξαιρετικά ποιοτική κύλιση, σε κάθε είδους τερέν. Αλλά και οι αποδοτικοί κινητήρες συμβάλλουν στην αγχολυτική διάθεση του μοντέλου, είτε στην πόλη είτε στα μακρινά ταξίδια. Σε βενζίνη, η γκάμα περιλαμβάνει τους πολυβραβευμένους 1.2 PureTech με ισχύ έως και 130 ίππους, ενώ σε diesel το C3 Aircross διατίθεται με τους 1.5 BlueHDi με 100 και 120 PS. Για μέγιστη ευκολία στην οδήγηση, η turbo έκδοση PureTech 110 PS διατίθεται προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων EAT6. Και αν είσαι λάτρης της περιπέτειας, το C3 Aircross εξοπλίζεται με τα συστήματα Grip Control και Hill Assist Descent, αλλά και με ειδικά ελαστικά για λάσπη και χιόνι M+S (Mud & Snow). Εξάλλου, μία πλούσια γκάμα με 12 συστήματα υποβοήθησης, όπως η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος, η κάμερα οπισθοπορείας με οπτική γωνία 180° και η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, κάνουν κάθε ταξίδι πιο άνετο και ασφαλές.



Το μήκους 4,15 m αμάξωμα με την ψηλή σιλουέτα σε προϊδεάζει για ένα ευρύχωρο σαλόνι. Όντως, στις πίσω θέσεις βολεύονται ακόμη και τρεις ενήλικες για να απολαμβάνεις τις εκδρομές σου με τους φίλους ή την οικογένειά σου. Η πρακτικότητα εντυπωσιάζει θυμίζοντας πολυμορφικό αυτοκίνητο. Το πίσω κάθισμα διαιρείται σε δύο ανεξάρτητα μέρη (60:40) και είναι συρόμενο κατά 15 εκατοστά, η κλίση της πλάτης ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις ενώ και η πλάτη του συνοδηγού αναδιπλώνεται προς τα εμπρός επιτρέποντας τη μεταφορά μακριών αντικειμένων, με μήκος έως 2,4 m. Για τις αποσκευές ή τον εξοπλισμό του αγαπημένου σου σπορ / χόμπι, φροντίζει το πορτμπαγκάζ που έχει τετραγωνισμένο σχήμα, χαμηλό κατώφλι, διπλό δάπεδο και μεγάλο όγκο 410 έως 520 λίτρων, αναλόγως της θέσης των πίσω συρόμενων καθισμάτων. Και όταν οι πλάτες τους πέσουν, δημιουργείται ένας εντελώς επίπεδος χώρος φόρτωσης 1.289 λίτρων.



Καθισμένος στη θέση οδήγησης απολαμβάνεις κομψή σχεδίαση, αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων, σωστή εργονομία, κορυφαία άνεση από το αναπαυτικό κάθισμα και προσεγμένη ποιότητα κατασκευής. Τη διάθεσή σου ανεβάζει η προαιρετική πανοραμική, ανοιγόμενη γυάλινη οροφή με μήκος που αγγίζει το ένα μέτρο! Στην κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 7 ιντσών από όπου ελέγχεις εύκολα τα συστήματα κλιματισμού, ήχου, τρισδιάστατης πλοήγησης και φυσικά το κινητό σου τηλέφωνο. Όλα τα smartphones μπορούν να συνδεθούν μέσω Android Auto και Apple Car Play, ενώ το "παρών" δίνει και η λειτουργία Mirror Link. Ευκολίες που θα εκτιμήσεις δεόντως προσφέρουν το έγχρωμο σύστημα Head-Up Display και η ειδική βάση στην κεντρική κονσόλα με επαγωγικό φορτιστή (πρότυπο Qi), όπου μπορείς να φορτίζεις το smartphone σου χωρίς να μπερδεύεσαι με καλώδια.

Θα περίμενε κανείς πως με όλα αυτά, το Citroen C3 Aircross θα είναι ακριβό. Κι όμως, οι τιμές του ξεκινούν από 14.300 € μόλις, ενώ αυτή την περίοδο προσφέρεται χρηματοδοτικό πρόγραμμα με 36 άτοκες δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.citroen.gr


ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF