Η Jaguar σπάει ρεκόρ μέσα στο… νερό (video)

Μετά από 10 χρόνια, η Jaguar κατέρριψε το ρεκόρ υψηλότερης ταχύτητας

  • -
  • -

Η Jaguar σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ υψηλότερης ταχύτητας με το ηλεκτρικό της σκάφος, Jaguar Vector V20E. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, το ρεκόρ της υψηλότερης ταχύτητας ηλεκτρικού σκάφους ήταν 123,6 km/h, που είχε γίνει πριν από 10 χρόνια. Η Jaguar όμως ξεπέρασε αυτόν τον αριθμό με 142,6 km/h να είναι η μέση ταχύτητα στην -ενός χιλιομέτρου- πίστα Coniston Water της Αγγλίας.

Το μικρό, αλλά ισχυρό σκάφος αναπτύχθηκε από κοινού με τους ειδικούς του αγωνιστικού τμήματος της Jaguar, καθώς και με τους μηχανικούς της Williams, οι οποίοι προμήθευσαν μέρη του ηλεκτροκινητήρα. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε τη μπαταρία που χρησιμοποιούν και ποια είναι η ονομαστική απόδοση του μοτέρ.

Η Jaguar είναι γνωστή κυρίως για τα αυτοκίνητα, αλλά όπως φαίνεται η βρετανική μάρκα κάνει βήματα εκτός χώρου και χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά σύνολα, παρά μοτέρ εσωτερικής καύσης. Μάλιστα, όπως αναφέρει και το The Verge, η Jaguar θα σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα με τους παραδοσιακούς κινητήρες από το 2020, κάνοντας την αρχή με τη Jaguar I-Pace, η οποία ήδη έχει παρουσιαστεί.