Τα πάντα για το νέο CITROEN C4 CACTUS

Με έντονη προσωπικότητα και προηγμένη τεχνολογία, το νέο hatchback της Citroen διακρίνεται για τη μοναδική εμπειρία άνεσης που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες

  • -
  • -

Το νέο Citroën C4 Cactus είναι εδώ. Το βλέπεις στο δρόμο και παρασύρει το βλέμμα σου στο πέρασμά του. Σε προκαλεί με την εκλεπτυσμένη του αισθητική, τα φώτα δύο επιπέδων εμπρός και 3D LED πίσω, τα νέας σχεδίασης AIRBUMP και το δυναμικό προφίλ με την οροφή που δείχνει να αιωρείται. Σε προσκαλεί να το οδηγήσεις. Και μόλις βιώσεις τη μοναδική εμπειρία άνεσης που προσφέρει με κάθε του πτυχή, δεν θες να το αποχωριστείς! Στο νέο C4 Cactus, το πρόγραμμα Advanced Comfort της Citroën έχει ανέβει επίπεδο. Με το νέο σύστημα ανάρτησης Progressive Hydraulic Cushions που εξαλείφει το «τράνταγμα» που δημιουργείται όταν μια συμβατική ανάρτηση φτάνει στο τέλος της διαδρομής της και προσφέρει την αίσθηση της οδήγησης πάνω σε ένα μαγικό χαλί, αλλά και με τα καινοτόμα Advanced Comfort καθίσματα που διαθέτουν γέμιση με παχύ αφρώδες υλικό υψηλής πυκνότητας και χαρίζουν κορυφαία άνεση.



Στην πρωτόγνωρη οδηγική εμπειρία συμβάλλουν οι προηγμένοι κινητήρες βενζίνης PureTech (έως 130 PS) που έχουν βραβευθεί ως “Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς” (το 2015, το 2016 και το 2017) και diesel BlueHDi (έως 120 PS) που συνδυάζουν υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Προαιρετικά διατίθεται και το 6 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο “EAT6” που ενισχύει την οδηγική ευχαρίστηση και την άνεση.

Το νέο Citroën C4 Cactus έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα των χάτσμπακ. Δείχνει πιο σύγχρονο χωρίς όμως να χάσει τίποτα από την αυθεντικότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του προκατόχου του. Ούτε φυσικά από τις δυνατότητες εξατομίκευσης, προσφέροντας 31 συνολικά επιλογές εξωτερικής διαμόρφωσης με 9 μοντέρνα εξωτερικά χρώματα, 4 χρωματικά πακέτα και 5 σχέδια σε ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, μεταξύ των οποίων και δύο από κράμα ειδικής επεξεργασίας “diamond cut” για ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.



Για το εσωτερικό υπάρχουν διαθέσιμα 5 πακέτα διαμόρφωσης τα οποία είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο των ταξιδιών: Standard, Metropolitan Red, Wild Grey, Hype Grey και Hype Red με δερμάτινα καθίσματα. Πάνω στο ταμπλό που είναι κατασκευασμένο από μαλακό ποιοτικό υλικό, είναι τοποθετημένη η κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών που μεταξύ άλλων φροντίζει για τη συνδεσιμότητα (μέσω Android Auto, Apple CarPlay ή MirrorLink) και την πλοήγηση (3D CITROËN Connect Nav). Μαζί με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, δημιουργούν ένα λιτό αλλά μοντέρνο και ξεχωριστό κόκπιτ με 100% ψηφιακό interface. Στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό το εσωτερικό και παραπέμπουν στη λαμπρή ιστορία της εταιρίας, είναι οι ιμάντες αντί για χειρολαβές στις πόρτες και το ανάγλυφο μοτίβο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Το τελευταίο είναι πολύ μεγάλο χάρη στην ευφυή τοποθέτηση του αερόσακου συνοδηγού στην οροφή. Η ευρυχωρία για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ 358 λίτρων) είναι ένα ακόμη ατού της καμπίνας, η οποία γίνεται ακόμη πιο ευχάριστη με την πανοραμική γυάλινη οροφή που διαθέτει υψηλή θερμική προστασία.



Σημαντικός πυλώνας στο DNA του νέου Citroën C4 Cactus είναι η τεχνολογία. Το γαλλικό χάτσμπακ εξοπλίζεται με συστήματα υποστήριξης τα οποία προσφέρουν άνεση και ασφάλεια απλοποιώντας την οδήγηση, διατηρούν τον οδηγό σε επαγρύπνηση και μειώνουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Πρόκειται για τα συστήματα αυτόματης πέδησης, αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ειδοποίησης του οδηγού για ανάγκη ξεκούρασης, παρακολούθησης τυφλών σημείων, υποβοήθησης παρκαρίσματος, κάμερας οπισθοπορείας, υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, στατικών φώτων στροφής, πρόσβασης και εκκίνησης χωρίς κλειδί, κλήσης έκτακτης ανάγκης και ελέγχου πρόσφυσης Grip Control.

Το νέο Citroën C4 Cactus είναι η επιτομή της άνεσης, όπως αυτή εκφράζεται με την κορυφαία απόσβεση που προσφέρει η ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions, τα εξαιρετικά αναπαυτικά καθίσματα, την ησυχία και τις ευκολίες που προσφέρει η ευρύχωρη καμπίνα, αλλά και με το αίσθημα ασφάλειας που εξασφαλίζουν οι προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης. Μπορείς εύκολα να απολαύσεις όλα τα παραπάνω, με τιμή από 14.850 € μόνο, πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και με 5 χρόνια εγγύηση.