H Mitsubishi φέρνει το αύριο της αυτοκίνησης σήμερα

Η στρατηγική Drive Your Ambition ενσαρκώνει το όραμα της ιαπωνικής μάρκας

  • -
  • -

Ο δεύτερος αιώνας της Mitsubishi Motors άρχισε με συναρπαστικό τρόπο. Το «Drive your Ambition» δεν είναι ένα ακόμη σλόγκαν, αλλά η στρατηγική για τη νέα εποχή της μάρκας, η οποία θα χαρακτηρίζεται από την εμπνευσμένη σχεδίαση, τις μοναδικές τεχνολογίες και τα ποιοτικά προϊόντα.

Ως βάση είναι οι αξίες από τα 100 χρόνια ιστορίας της Mitsubishi Motors στο χώρο της αυτοκίνησης. Από το 1917 όταν παρουσιάστηκε το Model-A, το 1936 με το πρωτοποριακό τετρακίνητο PX33, το 1966 με την έναρξη έρευνας για την ηλεκτροκίνηση, έως αυτοκίνητα που άφησαν εποχή στους δρόμους και τους αγώνες – όπως τα Pajero και Lancer Evolution – η Mitsubishi Motors συνεχίζει έως σήμερα να διαμορφώνει τις εξελίξεις. Με το νέο της SUV, το Eclipse Cross, το Outlander PHEV, το πρώτο plug-in υβριδικό σε πωλήσεις στην Ευρώπη, αλλά και το εντυπωσιακό πρωτότυπο e-EVOLUTION, ένα ηλεκτρικό SUV αυτόνομης οδήγησης που δείχνει τον τεχνολογικό και σχεδιαστικό «ορίζοντα» της μάρκας.



Γνωστή λοιπόν για την αξιοπιστία και τις επιδόσεις των SUV/Crossover της αλλά και ως πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Mitsubishi Motors θα συνεχίσει να διαμορφώνει τις εξελίξεις στο χώρο της αυτοκίνησης. Με νέα συναρπαστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα ταξιδεύουν πιο μακριά, θα εφοδιάζονται με νέες τεχνολογίες και θα προσφέρουν μοναδική εμπειρία συνδεσιμότητας. Κουβαλώντας πάντα το DNA της Mitsubishi.


Νέο Mitsubishi Outlander PHEV

Όταν η Mitsubishi παρουσίασε το Outlander PHEV στην έκθεση του Παρισιού το 2012, αρκετοί αμφισβήτησαν την απόφασή της να δημιουργήσει ένα μεγάλο 4WD SUV, με plug-in υβριδική τεχνολογία. Αρχικά προοριζόταν για λίγες χώρες, στη Βόρεια Ευρώπη. Η απήχησή του όμως διεύρυνε τις αγορές στις οποίες ήταν διαθέσιμο. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα (το Νοέμβριο του 2015) έφθασε τις 50.000 πωλήσεις στην Ευρώπη και μέχρι τα τέλη του 2017 ξεπέρασε το φράγμα των 100.000. Σε όλο τον κόσμο οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τις 135.000, καθιστώντας το ως το best seller plug-in υβριδικό SUV. Αριθμοί που έδωσαν την πιο εμφατική απάντηση στους αμφισβητίες.

Το νέο Outlander PHEV χρησιμοποιεί τεχνολογία επόμενης γενιάς, επαναστατική τόσο για EV όσο και για SUV. Περισσότερο SUV και EV από ποτέ, η νέα εκδοχή του ανοίγει νέους ορίζοντες, με ένα πλήρως ανασχεδιασμένο σύστημα κίνησης υψηλότερων επιδόσεων, πιο αθόρυβο εσωτερικό και σχεδιαστική εξέλιξη.

Τον γνωστό 2λιτρο κινητήρα κύκλου Otto αντικαθιστά ένας νέος 2.4 λίτρων κύκλου Atkinson. Προσφέρει υψηλότερη ροπή, πιο ομαλή λειτουργία και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Οι αλλαγές δεν σταματούν όμως εδώ. Η ισχύς της γεννήτριας αυξήθηκε κατά 10%, ομοίως και η απόδοση του πίσω ηλεκτρικού μοτέρ. Η μπαταρία ιόντων λιθίου αυξήθηκε κατά 15% σε χωρητικότητα και κατά 10% σε ισχύ.



Η διάσημη τετρακίνηση 4WD της Mitsubishi εξελίχθηκε για το νέο Outlander PHEV. Στις γνωστές λειτουργίες NORMAL και 4WD LOCK των προηγούμενων μοντέλων προστίθενται τα προγράμματα SPORT για άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού και SNOW για οδήγηση σε χιόνι ή άλλες ολισθηρές επιφάνειες.

Αναβαθμισμένη είναι και η σχεδίαση με νέους προβολείς LED, ορθογώνια πλαίσια προβολέων, πιο μεγάλη μάσκα και νέα προστατευτική ποδιά. Νέες επίσης είναι και οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ενώ η αεροτομή είναι μεγαλύτερη και συμβάλει τόσο αισθητικά όσο και αεροδυναμικά. Νέες δερμάτινες επενδύσεις, πιο άνετα εμπρός καθίσματα, νέος πίνακας οργάνων και πίσω αεραγωγοί για το σύστημα κλιματισμού, αυξάνουν την άνεση και την αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό του νέου Outlander PHEV.

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT: Το αύριο της μετακίνησης

Με το e-EVOLUTION CONCEPT η Mitsubishi Motors έθεσε τον τεχνολογικό και σχεδιαστικό ορίζοντα των επόμενων δεκαετιών. Ένα πρωτότυπο που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των SUV και EV και την άριστη ενσωμάτωση νέων συστημάτων για μία εμπειρία αυτόνομης οδήγησης. Το πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων με την εμπνευσμένη σχεδίαση και την προηγμένη τεχνολογία αντανακλά την εξελιγμένη οδηγική εμπειρία.



Το 100% ηλεκτρικό SUV δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Σε αυτό συντελούν οι έντονες ακμές στο αμάξωμα, οι αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες χωρίς μεσαία κολώνα, η εμπρός μάσκα (ενσωματώνει τα φώτα) σε σχήμα «Χ», οι τεράστιοι τροχοί, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα εντυπωσιακά πίσω φωτιστικά σώματα.

Το τετραθέσιο εσωτερικό είναι γεμάτο από οθόνες για τους χάρτες πλοήγησης, τον έλεγχο των συστημάτων του αυτοκινήτου αλλά και τη διασύνδεση των επιβατών με τον έξω κόσμο. Το τιμόνι παραπέμπει περισσότερο σε πηδάλιο αεροπλάνου, ενώ οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.



Το ηλεκτρικό σύστημα του e-EVOLUTION CONCEPT αποτελείται από μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες, τοποθετημένες στο πάτωμα για επίτευξη χαμηλού κέντρου βάρους, αλλά και τρία μοτέρ: ένα που κινεί τον εμπρός άξονα και δύο για τους πίσω τροχούς.

Στην καρδιά του SUV είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες για να «διαβάζει» συνεχώς το δρόμο και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και την πρόθεση του οδηγού. Ως αποτέλεσμα, συμβουλεύει διαρκώς τον οδηγό για το πώς πρέπει να αντιδράσει σε κάθε περίπτωση.

Νέα εποχή στη συνδεσιμότητα

Οι υπηρεσίες Connect Safeguard & Remote είναι μία καινοτόμα πλατφόρμα που θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες των μοντέλων Mitsubishi μία ασφαλή, αξιόπιστη και άνετη οδηγική εμπειρία και θα μπορεί να ενσωματωθεί σε μία ευρεία γκάμα τεχνολογιών συνδεδεμένων οχημάτων.

Η τεχνολογία Safeguard & Remote Services βοηθά τους οδηγούς με συστήματα όπως:

  • Auto Collision Notification (Αυτόματη Ειδοποίηση Σύγκρουσης),
  • SOS Emergency Assistance (Υποστήριξη Έκτακτης Ανάγκης),
  • Roadside Assistance (Οδική Βοήθεια), και
  • λειτουργίες απομακρυσμένης πρόσβασης όπως Climate Control (Έλεγχος Κλιματισμού) και Car Finder (Εντοπισμός Οχήματος).

Η υπηρεσία διατίθεται αρχικά με το νέο Eclipse Cross στις ΗΠΑ, ενώ μελλοντικά θα προστεθούν και άλλες αγορές.



«Κάνουμε μία αλλαγή με το Mitsubishi Connect για να μπορούν οι πελάτες μας να απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία» δήλωσε ο Vincent Cobee, Corporate Vice President & Division General Manager of Product Strategy, MMC.  Ο Don Swearingen, Executive Vice President & Chief Operating Officer, Mitsubishi Motors Β. Αμερικής, δήλωσε σχετικά:  «Η Mitsubishi Motors με ενθουσιασμό κάνει την είσοδό της στον κόσμο του συνδεδεμένου αυτοκινήτου για να προσφέρει αυτή την ολοκληρωμένη και καινοτόμα υπηρεσία στους πελάτες της.»  

Η τεχνολογία Safeguard and Remote Services θα προσφέρεται μέσω μιας υπηρεσίας που βασίζεται σε απλή συνδρομή, η οποία αποτελείται από μία ενσωματωμένη Μονάδα Ελέγχου Τηλεματικής και ένα 4G LTE modem δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, καθώς και GPS.

Η εφαρμογή My mitsubishi Connect θα διατίθεται επίσης για smartphones με λειτουργικό Android και Apple, για να μπορούν οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Safeguard & Remote Services από τις κινητές συσκευές τους. Μπορεί να συνδέεται με την Amazon Alexa σε συσκευές όπως Amazon Echo και με το Google Assistant σε συμβατά τηλέφωνα Android, iPhones και Google Home.

Η Mitsubishi Motors σήμερα

Η Mitsubishi έκανε το όραμά της πραγματικότητα. Επεκτείνει τους ορίζοντές της αφήνοντας στο παρελθόν τον συμβατικό κινητήρα. Η καινοτόμα σχεδίαση και η τεχνολογία θα διαμορφώσει το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης. Θα οδηγούμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα ταξιδεύουν πιο μακριά από όσο φανταζόμασταν. Θα ανακαλύψουμε νέους ορίζοντες τελειοποιώντας τα αυτοκίνητα του μέλλοντος σε έναν κόσμο εικονικό. Αυτό το όραμα οδηγεί τους ανθρώπους της Mitsubishi. Και αποτυπώνεται με τρεις λέξεις: Drive your Ambition

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ: https://www.mitsubishi-motors.gr/drive-your-ambition/#!