Fiat Panda CNG: Ιδανικό για σένα και το περιβάλλον

Στην έκδοση με φυσικό αέριο, το δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης της Fiat απογειώνει τον οικονομικό και οικολογικό του χαρακτήρα

  • -
  • -

Νέα διάσταση στις αστικές μετακινήσεις προσδίδει η Fiat με το Panda CNG Natural Power. Ως ηγέτιδα δύναμη με περισσότερες από 700.000 πωλήσεις οχημάτων διπλού καυσίμου (βενζίνη & φυσικό αέριο) και με εμπειρία άνω των 20 ετών, η Fiat αναδεικνύει στο έπακρο τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση φυσικού αερίου, τόσο για τον καταναλωτή όσο και για το περιβάλλον.

Ο όρος CNG προκύπτει από το ακρωνύµιο Compressed Natural Gas, «συµπιεσµένο φυσικό αέριο». Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η καθαρότητα και η ασφάλεια στη χρήση. Πέρα από τη χαμηλότερη τιμή του σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, το φυσικό αέριο είναι εξαιρετικά πιο οικονομικό στην κατανάλωση. Το Panda CNG για παράδειγμα καταναλώνει σε μεικτό κύκλο μόλις 3,1 κιλά ανά 100 χλμ, τιμή που αντιστοιχεί σε 2,8 ευρώ για κάθε 100 χλμ!

Στην καρδιά του Panda CNG Natural Power βρίσκεται ο δικύλινδρος κινητήρας 0.9 TwinAir Turbo. Αποδίδει 85 ίππους με καύσιμο τη βενζίνη και 80 ίππους με το φυσικό αέριο (η αντίστοιχη ροπή είναι 145 και 140 Nm). Κινούμενος με το Panda CNG, ο οδηγός θα εκμεταλλευτεί όλα τα πλεονεκτήματα του δημοφιλούς αυτοκινήτου πόλης της Fiat (ευελιξία, πρακτικότητα, άνεση και οδική συμπεριφορά) και ταυτόχρονα θα αντιληφθεί την τεράστια οικονομία στην καθημερινή χρήση.




Φιλικό για τον οδηγό και το περιβάλλον

Το Panda CNG Natural Power εντυπωσιάζει με τη χαμηλή του κατανάλωση, τόσο με καύσιμο τη βενζίνη (4,5 λίτρα ανά 100 χλμ), κυρίως όμως στη λειτουργία με φυσικό αέριο (3,1 κιλά/100 χλμ). Η παρουσία δεξαμενών με χωρητικότητα 35 λίτρων βενζίνης και 12 κιλών CNG εκτοξεύει τη συνδυαστική αυτονομία του Panda κοντά στα 1.200 χλμ!

Το Panda CNG Natural Power είναι η εναλλακτική, οικονομική και αξιόπιστη λύση για μετακινήσεις εντός των πόλεων, έχοντας πείσει περισσότερους από 300.000 οδηγούς για τα προτερήματά του. Με δεδομένη την τιμή του 0,9 ευρώ ανά κιλό φυσικού αερίου, το κόστος για κάθε 100 χλμ. είναι μόλις 2,8 ευρώ, αρκετά χαμηλότερο ακόμη και από πετρελαιοκίνητα μοντέλα!

Τι περιμένεις; Συμπλήρωσε τη φόρμα για να κάνεις ένα test drive και να δεις τα οφέλη που προσφέρει το Panda CNG Natural Power

Παράλληλα, το οικολογικό αποτύπωμα του Panda CNG στο περιβάλλον είναι εξαιρετικά μικρό. Οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) περιορίζονται στα 85 γρ/χλμ όταν καταναλώνει φυσικό αέριο και τα 106 γρ/χλμ όταν καταναλώνει βενζίνη. Συγκριτικά με τη βενζίνη, το φυσικό αέριο μειώνει τις εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 23% και τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) κατά 52%. Συνολικά, το Panda φυσικού αερίου περιορίζει κατά 95% τα αιωρούμενα σωματίδια. Πέρα από το περιβαλλοντικό όφελος, η χρήση CNG αφήνει και λιγότερα κατάλοιπα καύσης στον κινητήρα, με σημαντικό κέρδος στο κόστος συντήρησης.


Ποιότητα και εγγύηση με τη σφραγίδα της Fiat

Η παραγωγή του Panda CNG στο εργοστάσιο G. Vico di Pomigliano d’Arco της Fiat, λίγο έξω από τη Νάπολη, κάτω από τις ίδιες αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, εγγυάται την απροβλημάτιστη λειτουργία του συστήματος διπλού καυσίμου. Χωρίς επέμβαση από τρίτο συνεργάτη, εξασφαλίζονται η σωστή λειτουργία και οι τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή. Η συντήρηση και η επισκευή γίνονται στο επίσημο δίκτυο διανομέων της Fiat, ενώ η διετής εργοστασιακή εγγύηση γα τις επιβατικές εκδόσεις και η πενταετής για τις επαγγελματικές, προσφέρουν πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

Το διαρκώς αυξανόμενο δίκτυο σημείων πώλησης φυσικού αερίου κίνησης (6 πρατήρια στην Αθήνα, δύο σε Θεσσαλονίκη και από ένα σε Λάρισα, Βόλο, Λαμία), ενώνουν τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής επικράτειας και επιτρέπουν στο Panda CNG να κάνει ακόμη και μεγάλα ταξίδια αποκλειστικά με το φυσικό αέριο.


Το Panda CNG Natural Power είναι διαθέσιμο στην έκδοση Lounge, με πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 4 αερόσακους, ABS με EBD και BAS, ESP με Hill Hold Assist, κλιματισμό, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα Uconnect με Bluetooth, AUX, 2 USB και δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Με την προωθητική ενέργεια της FCA Greece που είναι σε ισχύ, η τιμή του Panda CNG υποχωρεί στα 11.990 ευρώ! Και με την καθημερινή εξοικονόμηση καυσίμου, το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Τι περιμένεις; Συμπλήρωσε τη φόρμα για να κάνεις ένα test drive και να δεις τα οφέλη που προσφέρει το Panda CNG Natural Power