ΝΕΟ FORD FIESTA. AYTOKINHTO ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το ολοκαίνουριο σουπερμίνι της Ford ξεχωρίζει για την προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει, τον συναρπαστικό του χαρακτήρα στην οδήγηση και τον πλουραλισμό της γκάμας του

  • -
  • -

Το νέο Ford Fiesta, το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο της κατηγορίας του απέσπασε ένα ακόμα σημαντικό βραβείο! Το δημοφιλές μικρό αναδείχτηκε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” για το 2018 κερδίζοντας τα μέλη του θεσμού με την ποικιλία εκδόσεων που απαρτίζουν τη γκάμα του, τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και τις τεχνολογίες που κάνουν την οδήγηση πιο εύκολη, πιο ασφαλή, μα πάνω απ’ όλα πιο απολαυστική!

Το νέο Ford Fiesta ξεχωρίζει με τη μοντέρνα του εμφάνιση που αποπνέει κομψότητα αλλά και δυναμισμό. Το ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό με την εργονομική, οδηγοκεντρική σχεδίαση και την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Στο ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος infotainment Ford SYNC 3, το οποίο σου επιτρέπει να είσαι πάντα συνδεδεμένος, να ελέγχεις το smartphone σου μέσω Apple CarPlay, τη μουσική, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό, χρησιμοποιώντας έξυπνες φωνητικές εντολές.


Την εμπειρία ψυχαγωγίας απογειώνει το νέο σύστημα ήχου B&O PLAY, το ισχυρότερο της κατηγορίας με συνολική ισχύ 675 watt, δέκα ηχεία, subwoofer στο χώρο αποσκευών και ένα κεντρικό ηχείο στο πάνω τμήμα του ταμπλό.

Για την άνεση και την ασφάλεια φροντίζουν πολλά ακόμη συστήματα τα οποία συναντάμε συνήθως σε μεγαλύτερα και πιο ακριβά αυτοκίνητα. Οι προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού βασίζονται σε δύο κάμερες, τρία ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων, που μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος, αλλά και να σκανάρουν το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130 m. Ο μακρύς κατάλογος των προσφερόμενων συστημάτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Υποβοήθηση Στάθμευσης και Αναχώρησης από Θέση Στάθμευσης (για παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα), Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης, Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας, Έλεγχο Επαγρύπνησης του Οδηγού, Αυτόματη Εναλλαγή Μικρής / Μεγάλης Σκάλας Προβολέων, Υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης και Αναγνώριση πεζών.

 

Απόδοση και οικονομία

Μιλώντας για τεχνολογία, δεν μπορείς να μην εστιάσεις και στους προηγμένους κινητήρες που κινούν το νέο Fiesta. Από τη γκάμα ξεχωρίζει ο EcoBoost 1.0 βενζίνης, ο οποίος έχει βραβευτεί 6 φορές ως "Παγκόσμιος Κινητήρας της Χρονιάς’’ και διατίθεται με ισχύ 100, 125 ή 140 ίππους. Στη βάση της βενζινοκίνητης γκάμας συναντάμε τον κινητήρα των 1,1 λίτρων με απόδοση 85 ίππων. Εντυπωσιακές είναι και οι προδιαγραφές του diesel 1.5 TDCi που στην ισχυρότερη εκδοχή του προσφέρει απόδοση 120 ίππων, χαρίζοντας γρήγορες επιδόσεις και εξαιρετική οικονομία καυσίμου από 3,5 lt/100 km! Στοιχεία που δίνουν νέα διάσταση στον οδηγικό χαρακτήρα του μοντέλου. Άλλωστε, το σουπερμίνι της Ford εξακολουθεί να είναι το σημείο αναφοράς της κατηγορίας ως προς την οδική συμπεριφορά, συνεχίζοντας την εξαιρετική παράδοση της μάρκας.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού είναι οι Trend, Business και Titanium. Για τους πιο απαιτητικούς σε πολυτέλεια την απάντηση δίνει η premium έκδοση Vignale, ενώ για τους λάτρεις της δυναμικής οδήγησης υπάρχει η έκδοση ST-Line. Κοινός παρονομαστής είναι οι ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές που ξεκινούν από τα €13.020 μόλις και συνοδεύονται από χρηματοδοτικό πρόγραμμα με ανταγωνιστικό επιτόκιο 2,99%, αποπληρωμή σε έως 48 μήνες και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect. Μη χάνεις χρόνο. Δες περισσότερα για το νέο Ford Fiesta στο www.ford.gr και… love the road again! 

Απόλαυσε το νέο Ford Fiesta σε μια μοναδική full screen παρουσίαση