Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο

Μήκος πάνω από 117 μέτρα

  • -
  • -

Το άνοιγμα των φτερών του έχει μήκος μεγαλύτερο από 117 μέτρα και με βάση το συγκεκριμένο δείκτη το αεροσκάφος της Stratoslaunch είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Ως προς τα υπόλοιπα μεγέθη του, το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει μήκος ατράκτου 72,5 μέτρα και ύψος λίγο πάνω από 15.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο ακόμα αεροσκάφος κάποιας από τις γνωστές εταιρείες αλλά για το όραμα (που σταδιακά γίνεται πράξη) του Paul Allen, συνιδρυτή της Microsoft, για τη δημιουργία ενός μέσου που θα προσφέρει ένα πιο προσιτό τρόπο για τη μεταφορά δορυφόρων χαμηλής τροχιάς. Αποστολή του δηλαδή θα είναι η εκτόξευση πυραύλων που θα μεταφέρουν δορυφόρους στο διάστημα, με τη μέγιστη ικανότητά του μεταφοράς φορτίων να ξεπερνά τα 226.000 κιλά.

Τα αποκαλυπτήρια του αεροσκάφους έγιναν χθες όταν και για πρώτη φορά μεταφέρθηκε από το υπόστεγο των εγκαταστάσεων στην Έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια για τη διεξαγωγή δοκιμών τροφοδοσίας του. Πρόκειται μόλις για το πρώτο στάδιο των εξονυχιστικών δοκιμών στις οποίες θα υποβληθεί καθώς, όπως σημειώνει η ίδια η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους αεροσκάφος, οπότε είναι απαραίτητος ο λεπτομερής έλεγχος για την ασφάλεια των πιλότων, του πληρώματος και του προσωπικού της εταιρείας. Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά σε όλα τα στάδια δοκιμών το αεροσκάφος θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την πρώτη του αποστολή το 2019.

Πηγή: Deasy.gr