H Hyundai «επανεφεύρει» το τιμόνι (photos)

Δύο οθόνες, αντί για φυσικά κουμπιά;

  • -
  • -

Αν κάποιος θα ήθελε να φτιάξει το τιμόνι του… μέλλοντος, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να τοποθετήσει οθόνες, κρατώντας φυσικά για ευνόητους λόγους τη στεφάνη. Και όμως η Hyundai έφτιαξε κάτι τέτοιο, σκιαγράφοντας το "cockpit" του μέλλοντος. Προφανώς πρόκειται για ένα πρωτότυπο τιμόνι της κορεάτικης φίρμας, το οποίο είδαν από κοντά οι δημοσιογράφοι του «Top Gear» και μετέφεραν τη δική τους εμπειρία, μαζί με αρκετές φωτογραφίες.

Όπως παρατηρούμε στις εικόνες, τα φυσικά μπουτόν δεν υπάρχουν πουθενά και τη θέση τους έχουν πάρει δύο οθόνες αφής, η μία στην αριστερή και η άλλη στη δεξιά πλευρά. Αυτές είναι διαχειρίσιμες με τους αντίχειρες των δύο χεριών και συνεργάζονται με την κεντρική οθόνη. Σύμφωνα με τον Rory Reid, παρατήρησε ότι κατά την οδήγηση ακουμπούσε τις οθόνες, χωρίς όμως να επιλέξει κάτι, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ασκηθεί μια πιο έντονη πίεση.

Πρόκειται να το δούμε σύντομα σε κάποιο αυτοκίνητο; Σύντομα όχι, κάποια στιγμή ναι! Ο λόγος είναι ότι χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά, ώστε το τιμόνι με τις οθόνες να μην αποσπάει τη προσοχή του οδηγού, αλλά να είναι εύκολο στον χειρισμό.