Nissan: Σας βοηθά να δείτε τι κρύβεται πίσω από τα κτήρια (vid)

Χάρη στη νέα τεχνολογία «Από το Αόρατο στο Ορατό» οι οδηγοί θα έχουν πλήρη γνώση για κάθε λεπτομέρεια στο δρόμο, όπως τη θέση πεζών, πινακίδων και διασταυρώσεων

  • -
  • -

Το όραμα της για τη βελτίωση των συνθηκών οδήγησης πρόκειται ν’ αποκαλύψει η Nissan στην επικείμενη έκθεση CES 2019.

Αυτό θα το επιτύχει μέσω της νέας τεχνολογικής πλατφόρμας «Από το Αόρατο στο Ορατό» (“Invisible-to-Visible”), η οποία δημιουργήθηκε χάρη στη Nissan Intelligent Mobility, και αντανακλά τον στόχο της εταιρείας για αλλαγή του τρόπου τροφοδοσίας, οδήγησης και ενσωμάτωσης των αυτοκινήτων μέσα στο αστικό περιβάλλον.

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της καινοτόμου τεχνολογίας Ι2V της ιαπωνικής φίρμας, αισθητήρες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του οχήματος θα συλλέγουν πληροφορίες, ενώ στη συνέχεια, αυτές θα «συγχωνεύονται» με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στις υπηρεσίες cloud. Με τη βοήθεια των αισθητήρων, μάλιστα, θα δημιουργείται ένα είδος χάρτη 360°, που εκτός από τα πλησιέστερα οχήματα θα καταδεικνύει τις θέσεις πεζών, επερχόμενων διασταυρώσεων και πινακίδων.

Η άνωθεν λειτουργία επιτρέπει στον οδηγό όχι μόνο να ενημερώνεται για τα πλησιέστερα οχήματα, αλλά τον βοηθά και να προβλέπει για το τι επίκειται, μιας και θ’ αντλεί πληροφορίες για το τι βρίσκεται πίσω από κτήρια, δέντρα κλπ.

Η θέαση του «αόρατου» υπόσχεται δραστική βελτίωση της πλοήγησης, με τη Nissan να υποστηρίζει πως το σύστημα θα ενημερώνει τον οδηγό για τις οδούς που ταλαιπωρούνται από κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς και για τον απαιτούμενο χρόνο μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Σε συνθήκες πρωτοφανούς κίνησης, μάλιστα, η τεχνολογία θα παραχωρεί ακόμη πιο λεπτομερείς πληροφορίες, όπως σε ποια λωρίδα προβλέπεται απρόσκοπτη κυκλοφοριακή ροή.

Σημαντική κρίνεται, ακόμη, η δυνατότητα της νέας τεχνολογίας να συμφιλιώνει το όχημα με τις ανάγκες του οδηγού. Αυτό σημαίνει, πως το όχημα θ’ αντιλαμβάνεται πότε αυτός χρειάζεται βοήθεια, ή πότε είναι κουρασμένος και πρέπει να προβεί σε κάποιο διάλειμμα.