Φορτσάρουν για την αυτόνομη οδήγηση Mercedes-Benz και Bosch

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα αρχίσει το 2019 σε πόλη στη Silicon Valley

  • -
  • -

Την επιτάχυνση της διαδικασίας για να καθιερωθούν οι μετακινήσεις από πλήρως αυτόνομα οχήματα αποφάσισαν η Daimler (μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz) και η Bosch. Η αρχή θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2019 σε πόλη της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Silicon Valley. Το όνομα της πόλης δεν έχει γίνει πάντως ακόμη γνωστό.

Στόχος των Daimler-Bosch είναι να δοκιμάσουν σε πιλοτικό πρόγραμμα μετακινήσεις από αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 και 5. Δηλαδή χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, ή ακόμη και χωρίς την παρουσία ανθρώπου πίσω από το τιμόνι. Η επιλογή της Καλιφόρνια δεν είναι τυχαία, καθώς αφενός υπάρχει άμεση πρόσβαση σε τεχνολογία και αφετέρου το περιβάλλον στις ΗΠΑ είναι σχεδόν έτοιμο για να υποδεχθεί αυτόνομα οχήματα σε δημόσιους δρόμους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δρομολόγια από αυτόνομα οχήματα κοινής χρήσης σε επιλεγμένες διαδρομές. Η Daimler και η Bosch θα συνεργαστούν στο συγκεκριμένο project με την αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογίας Nvidia, η οποία θα παρέχει την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).