Το αυτόνομο Volkswagen και σχολικό λεωφορείο!

To Sedric θα μπορεί να μεταφέρει μαθητές από και προς το σχολείο

  • -
  • -
Το αυτόνομο Volkswagen και σχολικό λεωφορείο!

Τον Μάρτιο του 2017 η Volkswagen είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το SEDRIC (Self Driving Car), ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 5. Φέτος, ένα χρόνο αργότερα, η γερμανική εταιρεία εξέλιξε το πρωτότυπό της όχημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί και ως σχολικό λεωφορείο.

Τα αυτόνομα οχήματα επιπέδου 5 δεν χρειάζονται κάποιον να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι για λόγους ασφαλείας, δηλαδή μπορούν να μετακινούνται χωρίς καν επιβάτες. Το SEDRIC School Bus θα μπορεί να μεταφέρει τους μαθητές στο σχολείο ή στα σπίτια τους, γρήγορα και με ασφάλεια.

Γιατί όμως τα αυτόνομα οχήματα θα είναι «box-spaped», θα μοιάζουν δηλαδή σαν κουτιά με ρόδες;

Γιατί τα αυτόνομα οχήματα μοιάζουν σαν κουτιά με ρόδες;

Από τη στιγμή που θα κινούνται αυτόνομα και θα είναι διαρκώς συνδεδεμένα με το περιβάλλον (με φανάρια, άλλα οχήματα κλπ), θα εξαληφθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων. Έτσι τα αυτοκίνητα δεν θα χρειάζονται ζώνες παραμόρφωσης στο αμάξωμά τους για την προστασία των επιβατών.

Δεν θα υπάρχουν κινητήρες εσωτερικές καύσης παρά μικρά ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό. Ενώ οι μπαταρίες θα βρίσκονται στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Ο χώρος που θα εξοικονομείται από την απουσία μηχανικών μερών θα προσφέρεται στους επιβάτες για περισσότερη άνεση, ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες θα χαρίζουν απεριόριστη θέα.