Ηλεκτρικά «θαλάσσια» ταξί ετοιμάζει το Παρίσι

Από αυτό το καλοκαίρι στην Πόλη του Φωτός θα κυκλοφορήσουν ταξί «θαλάσσης» με μηδενικούς ρύπους

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θαλάσσια ταξί θα αναλάβουν την αποσυμφόρηση του Παρισιού και παράλληλα τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Πρόκειται για το φιλόδοξο σχέδιο μια νέας εταιρείας η οποία μέσα στο καλοκαίρι θα έχει παραδώσει για κυκλοφορία των πρώτα «θαλάσσια» ταξί τα οποία για την ακρίβεια θα κινούνται στα ποτάμια.

Η «seabubbles» έχει εξελίξει μια νέα φουτουριστική προσέγγιση των θαλασσίων ταξί, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν το μέλλον των μετακινήσεων στο νερό. Τα «seabubbles» είναι ηλεκτρικά υδροπτέρυγα, τα οποία παίρνουν ενέργεια από τα κύματα και τον ήλιο, ενώ δεν δημιουργούν κύματα ακόμα και στη μέγιστη ταχύτητα.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται αφρός υψηλής αντοχής και fiberglass, με την υδροδυναμική του σύμφωνα με πληροφορίες να είναι 40% καλύτερη από αυτή σκαφών παρόμοιας φιλοσοφίας. Τα συγκεκριμένα ταξί θα φορτίζονται στις μαρίνες, ενώ θα χρησιμοποιούν και την ηλιακή ενέργεια την οποία θα μετατρέπουν σε ενέργεια για την κίνησή τους. Η ηλεκτρική ενέργεια θα τους επιτρέπει να αναπτύξουν ταχύτητες 6-8 knots με την αυτονομία τους να αγγίζει τα 80 με 100 χιλιόμετρα.