Άρχισαν οι δοκιμές αυτόνομων Nissan στην Ευρώπη (vid)

Μετά την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, η Nissan φέρνει την τεχνολογία στη Γηραιά Ήπειρο

  • -
  • -

Τα πρωτότυπα αυτόνομα Leaf κυκλοφορούν ήδη στο Λονδίνο, ως μέρος του προγράμματος της Nissan για δοκιμές της σχετικής τεχνολογίας σε πραγματικές συνθήκες. Έχουν προηγηθεί ανάλογα προγράμματα δοκιμών σε Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μάλιστα η ιαπωνική μάρκα κάλεσε και δημοσιογράφους να κάνουν... μια βόλτα στο κάθισμα του συνοδηγού ή αυτά των πίσω επιβατών, ώστε να διαπιστώσουν την αξιόπιστη λειτουργία του αυτόματου πιλότου. Τα αυτόνομα οχήματα (όπως το Nissan Leaf) χρησιμοποιούν μία σειρά από «συλλέκτες πληροφοριών», όπως ραντάρ, λέιζερ και κάμερες, προκειμένου να συγκεντρώνονται τα δεδομένα από τη θέση του αυτοκινήτου μέσα στο περιβάλλον. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο υπολογιστής αναλύει τα δεδομένα και λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για την κίνηση του οχήματος.

Το ανανεωμένο Qashqai (θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης) αλλά και το επόμενο Leaf θα εφοδιάζονται με σύστημα ProPILOT, το οποίο επιτρέπει την αυτόνομη κίνηση σε μία λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο. To 2020 η Nissan προγραμματίζει να λανσάρει σύστημα αυτόνομης οδήγησης και μέσα στις πόλεις.