Συνέντευξη: Petter Solberg (video)

Χαρακτηρίζει σκληρό το Ακρόπολις, συγκρίνει τα DS3 και Fiesta και αποκαλύπτει τον δυσκολότερο αντίπαλό του στον αγώνα

  • -
  • -

Έκανε μια εξαιρετική χρονιά το 2011, καθώς ήταν ο μόνος ιδιώτης που τα έβαλε στα ίσια με τους εργοστασιακούς οδηγούς. Του άξιζε λοιπόν μια θέση σε εργοστασιακή ομάδα και την πήρε. Ο Petter Solberg αντικατέστησε για το 2012 και το 2013 τον Mikko Hirvonen στο μπάκετ του Ford Fiesta RS WRC και πλέον κυνηγάει τον Sebastien Loeb για τον τίτλο. Ο Νορβηγός έχει στεφθεί μια φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ, το 2003 με τη Subaru και έχει πάρει 13 νίκες μέχρι σήμερα στο WRC. Τον συναντήσαμε την Τετάρτη πριν τον αγώνα στο motorhome της Ford, στο Service Park, όπου έψηνε λουκάνικα με τον Jari-Matti Latvala και μας μίλησε για το Ράλλυ Ακρόπολις και το προσωπικό του γκαράζ, μας αποκάλυψε τον κυριότερο αντίπαλό του και σύγκρινε το Fiesta RS με το DS3:

Gocar: Γεια σου Petter. Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στην Ελλάδα. Τι πιστεύεις για το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις; Ποια ειδική σου αρέσει περισσότερο;

Peter Solberg: Το ράλλυ μοιάζει αρκετά με το περσινό. Φυσικά, οι ειδικές είναι χειρότερες, ειδικά αυτές του Σαββάτου είναι πολύ σκληρές. Θυμίζουν παλιές ειδικές της Ελλάδας.

G: Και αυτό είναι κάτι που σου αρέσει ή όχι;

PS: Καλές είναι, απλώς είναι πολύ σκληρές, με κροκάλα σε κάποια σημεία. Είναι εύκολο να κάνεις ένα λάθος και να καταστρέψεις το αυτοκίνητο, γι’ αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός.

G: Ποιον θεωρείς τον δυσκολότερο αντίπαλό σου; Το χώμα των ειδικών, τη ζέστη που δεν είναι τόσο ανυπόφορη φέτος ή τον Loeb;

PS: Νομίζω ότι είναι περισσότερο οι πέτρες (Γέλια). Ελπίζω να παλέψουμε με τα Citroen και να τα νικήσουμε. Το πρώτο που χρειάζεται είναι να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα, άρα θα πρέπει να κινηθούμε όσο πιο καθαρά γίνεται και να μην πάρουμε κανένα ρίσκο.

G: Οπότε πιστεύεις ότι η αξιοπιστία είναι ο παράγοντας που θα σου δώσει τη νίκη φέτος;

PS: Το ελπίζω. Πήγαμε καλά στις δοκιμές και βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα που ελπίζω να μας δώσουν το πλεονέκτημα.

G: Την περασμένη χρονιά έτρεχες με Citroen DS3. Τώρα οδηγείς για τη Ford. Ποιο από τα Fiesta και DS3 πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για ράλλυ σαν το Ακρόπολις;

PS: Νομίζω πως το Ford είναι καλύτερο.

G: Γιατί το πιστεύεις αυτό;

PS: Επειδή είναι πολύ καλοί (η ομάδα) σε τέτοιου είδους συνθήκες, τόσο σκληρές και παραδοσιακά η Ford είναι πολύ δυνατή εδώ, οπότε ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά για εμάς.

G: Και μια τελευταία ερώτηση. Ξέρω ότι έχεις πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα στο προσωπικό σου γκαράζ. Με ποιο από αυτά θα ήθελες να τρέξεις εδώ στο Ακρόπολις, μόνο για να το διασκεδάσεις;

PS: (Γέλια) Δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό να τα φέρω εδώ στην Ελλάδα για το ράλλυ, για να το διασκεδάσω. Νομίζω ότι πρέπει να παραμείνουν στο γκαράζ όπως είναι, γυαλισμένα (Γέλια).

G: Σου αρέσει να τα βλέπεις μόνο εκεί, ακίνητα;

PS: Μόνο εκεί και καλογυαλισμένα.

G: Σε ευχαριστώ πολύ. Σου εύχομαι καλή τύχη

PS: Ευχαριστώ