Ο φουστανελάς του ραδιοφώνου

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης της “Ελληνοφρένειας” βλέπει για λίγο τον κόσμο και την πολιτική μέσα από το πρίσμα της αυτοκίνησης

  • -
  • -

Το να πετύχεις τον Αποστόλη στο τηλέφωνο, την ώρα που στο ραδιόφωνο ακούγεται ο Θύμιος Καλαμούκης και η πιο αγαπημένη εκπομπή της ελληνικής ραδιοφωνίας, η “Ελληνοφρένεια”, δεν είναι δα και εύκολο πράγμα. Πόσο μάλλον να του πάρεις μια συνέντευξη, έστω και μικρή. Το Gocar βρήκε όμως τρόπο και μίλησε με τον φουστανελά των ερτζιανών –να θυμίσουμε βέβαια πως το dress code της φουστανέλας λανσαρίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελληνοφρένειας. Ζητήσαμε λοιπόν από τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, γνωστό για τις ατάκες του στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ακροατές της εκπομπής, τις ραδιοφωνικές του φάρσες ως Μίλτος Τερερές, αλλά και από τον (παλιότερο) τηλεοπτικό ρόλο του τσολιά, να δει για λίγο τον κόσμο και την πολιτική υπό το πρίσμα της αυτοκίνησης:

 

Αποστόλη, πόση “ελληνοφρένεια” κυκλοφορεί στους δρόμους; Υπάρχει τρόπος να τη μετρήσεις;

Όχι, είναι αμέτρητη, αν και τα τελευταία τρία χρόνια, οι Έλληνες κάνουν ότι μπορούν για να την κάνουν μετρήσιμη και μάλιστα σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το πιο ανησυχητικό φαινόμενο είναι η Ελληνοφρένεια που κυκλοφορεί σε υπουργικά και πρωθυπουργικά γραφεία, παρά στους δρόμους.

 

Ποιό είναι το ποιο “κουφό” που έχεις ακούσει ποτέ από οδηγό;

“Κουφό” ήταν όταν, ενώ συνομιλούσα με έναν ταξιτζή, μπήκε μέσα πελάτης. “Κουφό” δεν ακούω από τους ανθρώπους, “κουφοί” είναι οι άνθρωποι που με όσα γίνονται στέκονται απαθείς στα μπάκετ καθίσματα τους.

 

Σε τι αυτοκίνητο θα έβλεπες τα παρακάτω πρόσωπα και γιατί;

Αντώνης Σαμαράς: Υποτακτικός ακόμα κι εκεί, θα ήταν μέσα σε οποιοδήποτε Γερμανικό αυτοκίνητο του εξασφάλιζε ένα λεπτό πρωθυπουργίας παραπάνω.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Στο αυτοκίνητο της νίκης του ΠΑΣΟΚ, στο δρόμο της ανανέωσης, στις λεωφόρους της δόξας με προορισμό… μια θέση δίπλα στον Άκη.

Φώτης Κουβέλης: Σε κάποιο αυτοκίνητο Βρετανικής προέλευσης. Σε δεξιοτίμονο αυτοκίνητο θα έβρισκε επιτέλους τον εαυτό του.

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε κίτρινο όχημα, τύπου Βαν, της ακόλουθης μάρκας: AMBULANCE. (να σημειώσουμε εδώ πως, η συνέντευξη έγινε πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης γίνει Υπουργός Υγείας…!!!)

Μίλτος Τερερές: Πηγαίνει πάντα με τραμ. Καμιά φορά το οδηγάει κιόλας.

 

Μήπως τελικά το ότι σατιρίζουμε όλα όσα άσχημα συμβαίνουν γύρω μας, βοηθά απλώς στο να εξοικειωνόμαστε μαζί τους, αντί να εναντιωνόμαστε σε αυτά;

Εξοικειωνόμαστε με ό,τι θέλουμε να εξοικειωθούμε και εναντιωνόμαστε σε ό,τι μας είναι πιο εύκολο, ακίνδυνο και μικρής σημασίας. Και για να σβήσουμε τις ενοχές μας για αυτή τη σκατίλα μας, το ρίχνουμε στη σάτιρα.

 

 

info: Ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης σχολιάζουν την επικαιρότητα με χιούμορ καθημερινά, τόσο μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής “Ελληνοφρένεια”, 1-2 το μεσημέρι στον Real FM, αλλά και στο www.ellinofreneiafm.gr.