Subaru: Γνήσιο DNA τεχνολογικής υπεροχής

Διατηρώντας τις αξίες της μάρκας που δημιούργησε το δικό της φανατικό κοινό, η Subaru επενδύει στις νέες τεχνολογίες προσφέροντας υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τον δικό της τρόπο.

  • -
  • -

Subaru σημαίνει αυθεντικός χαρακτήρας περιπέτειας, τεχνολογία αιχμής και μηχανολογική υπεροχή. Η εταιρεία που καθιέρωσε την τετρακίνηση, τον boxer κινητήρα και την άψογη οδική συμπεριφορά σε κάθε συνθήκη ως μέρη του DNA της, δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται. Aυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από τη σημερινή της γκάμα, η οποία συνδυάζει όλα όσα περιμένει να βρει ο φανατικός υποστηρικτής της, αλλά και εκείνοι που θέλουν για πρώτη φορά να βιώσουν την εμπειρία χρήσης ενός κορυφαίου τετράτροχου, σε κάθε τομέα.

Εστιάζοντας στα SUV μοντέλα, η Subaru φροντίζει να συνδυάσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά που πάντα είχαν τα αυτοκίνητά της, με το σύγχρονο στοιχείο που επιβάλλεται από την εποχή που διανύουμε. Πλέον, προσφέρει υβριδικά αυτοκίνητα με βάση τον αποδοτικό boxer, αλλά και ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με πρωτοφανείς δυνατότητες εκτός ασφάλτου για τα μοντέλα του είδους, που στοχεύουν κυρίως σε ασφάλτινη χρήση. Άλλωστε, ο απόλυτος εναρμονισμός με τις εξελίξεις, ανέκαθεν ήταν κομμάτι των γονιδίων της.

Subaru Forester: Υβριδική επανάσταση!

Η συμβατική προσέγγιση δεν ανήκε ποτέ στο ρεπερτόριο του Subaru Forester. Όταν παρουσιάστηκε η πρώτη του γενιά, έγινε αμέσως σύμβολο συνολικής πληρότητας, συνδυάζοντας τις εκπληκτικές εκτός δρόμου ικανότητες με την άρτια οδική συμπεριφορά, δύο έννοιες παντελώς αντίθετες εκείνη την εποχή. Οι επόμενες γενιές του δημοφιλούς SUV έχτισαν πάνω στην ίδια βάση. Απολαυστικά σε κάθε είδους αποστολή, δεν άργησαν να θέσουν νέα standards στην κατηγορία. Σήμερα, το Subaru Forester διατηρεί όλα όσα το έκαναν να λάμψει, προσφέροντας όμως και πολλά περισσότερα, σε ένα σύνολο που στοχεύει στην περιπέτεια, αλλά και στην απόλυτα αγχολυτική μετακίνηση.

Το υβριδικό στοιχείο είναι εκείνο που φροντίζει ώστε το Subaru Forester να διατηρήσει τον διττό του χαρακτήρα. Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ένας σύγχρονος, άμεσου ψεκασμού boxer κινητήρας που εξασφαλίζει χαμηλό κέντρο βάρους, άριστη ισορροπία, λειτουργία χωρίς κραδασμούς και υψηλή απόδοση. Ταυτόχρονα, η ήπια υβριδική λειτουργία φέρνει στο προσκήνιο τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων, τη μειωμένη κατανάλωση ειδικά σε συνθήκες πόλης, αλλά και την ενίσχυση της απόδοσης, αφού ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται μέσα στο εξελιγμένο κιβώτιο Lineartronic προσθέτει πολύτιμη βοήθεια ισχύος στο χαμηλότερο φάσμα του στροφόμετρου.

Ταυτόχρονα, η τετρακίνηση Symmetrical AWD που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε μοντέλου της Subaru, δίνει τη σιγουριά για κίνηση σε κάθε έδαφος. Αποδοτική σε δύσκολες συνθήκες όπως το χώμα, το χιόνι, η άμμος και οι πέτρες, αλλά και στο πλευρό του οδηγού στην άσφαλτο, βρίσκει κάθε σπιθαμή πρόσφυσης σε οποιαδήποτε συνθήκη, ανεξάρτητα αν ο δρόμος είναι στεγνός ή ολισθηρός. Έτσι, προσφέρει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας, πάντα σε συνδυασμό με την ομπρέλα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Subaru EyeSight με τεχνολογίες όπως το αυτόματο φρενάρισμα, την υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, την προειδοποίηση ύπαρξης αυτοκινήτου στην «τυφλή» γωνία και πολλά ακόμη συστήματα που συμπληρώνουν τον οδηγό και τον βοηθούν να έχει «μάτια» παντού, μαζί με απόλυτη συγκέντρωση.

Subaru Solterra: Ξαναγράφει τους κανόνες

Το όνομά του συνδυάζει τον ήλιο (Sol) και τη γη (Terra). Αφιερωμένο στα στοιχεία της φύσης όπως κάθε Subaru, το νέο Solterra είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας. Σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα του είδους, προσφέρει αξιοσημείωτες ικανότητες εκτός δρόμου, φέρνοντας την επιθυμία εξερεύνησης της φύσης σε πλήρη ισορροπία με την προστασία της. Διαθέτει φυσικά κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης που συνδυαστικά, αποδίδουν 218 ίππους με 337 Nm ροπή. Οι υψηλές επιδόσεις εντυπωσιάζουν (0-100 km/h σε 6,9 sec), όπως και ο πλήρης εξοπλισμός άνεσης, πρακτικότητας και ασφάλειας που το συνοδεύουν.

Φυσικά, διατίθεται το σύστημα X-MODE με έλεγχο πρόσφυσης (Grip Control) για τα δύσκολα εδάφη εκτός δρόμου, στοιχεία που προσδίδουν γνήσια χαρακτηριστικά off-road αυτοκινήτου, στα ηλεκτρικά δεδομένα. Παράλληλα, η παντελώς αθόρυβη λειτουργία που διακρίνει τους ηλεκτροκινητήρες, δεν βοηθά μόνο στην καθημερινότητα και τις εντός πόλης διαδρομές, αλλά και σε μια βόλτα στη φύση, επιτρέποντας στον οδηγό και τους επιβάτες να απολαύσουν το τοπίο στο οποίο βρίσκονται στον μέγιστο βαθμό. Από το λανσάρισμά του, το Subaru Solterra θα είναι διαθέσιμο σε δύο πολύ πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις.

Η σουίτα Subaru Safety Sense δίνει στον οδηγό μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας για σωστή επιτήρηση του δρόμου και άμεση πληροφόρηση σχετικά με πιθανούς επερχόμενους κινδύνους. Η λίστα των συστημάτων είναι πραγματικά ατελείωτη, με το αυτοκίνητο να είναι πραγματικός σύμμαχος για τον οδηγό. Άλλωστε η εταιρεία είναι γνωστό ότι επενδύει σημαντικά στην ασφάλεια. Το Subaru-All-Around-Safety να είναι ενδεικτικό για το όραμα της μάρκας γύρω από την ολιστική έννοια της ασφάλειας, ακόμη και με το αυτοκίνητο ακίνητο, προσφέροντας συστήματα όπως έλεγχος ανοίγματος θυρών για αποφυγή σύγκρουσης της πόρτας με διερχόμενο όχημα ή την υποβοήθηση εξόδου από κάθετη θέση στάθμευσης με όπισθεν.

Στον αστερισμό των πλειάδων

Στον κόσμο που ζούμε, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Subaru είναι μια μάρκα που διαθέτει φανατικούς υποστηρικτές και ανθρώπους που αγοράζουν μόνο μοντέλα της μάρκας, κατέχοντας ένα από τα πιο ισχυρά brand loyalty της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αυτοκίνητα της Subaru είναι προηγμένα σε κάθε τομέα, κατασκευασμένα με προσοχή στις λεπτομέρειες και εξελιγμένα με έναν «ανθρώπινο» τρόπο. Το τελευταίο, σημαίνει ότι η φιλικότητα στη χρήση και η δυνατότητα να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε ανάγκη του ιδιοκτήτη, δημιουργεί μια νέα διάσταση στη σχέση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Και σήμερα, με τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, το στοιχείο αυτό γίνεται εντονότερο από ποτέ.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, με τις αμέτρητες ομορφιές της φύσης και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για SUV μοντέλα, η Subaru προσφέρει ιδανικές προτάσεις για εκείνους που δεν θέλουν να συμβιβαστούν σε κανέναν τομέα. Με την ευρεία γκάμα SUV διαφορετικών μεγεθών, κάθε αγοραστής θα βρει το δικό του ιδανικό Subaru, γνωρίζοντας τον μοναδικό κόσμο της μάρκας! Απόδειξη, το εκπληκτικό κατόρθωμα της Πλειάδες Motors, επίσημης εισαγωγικής εταιρείας στην Ελλάδα, με αύξηση των συνολικών πωλήσεων κατά 25% το 2023, συγκριτικά με το 2022. Μπες τώρα στην επίσημη σελίδα της Subaru και μάθε τα πάντα για όλα τα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ μη χάσεις την ευκαιρία για να πραγματοποιήσεις ενα test drive του μοντέλου που σε ενθουσιάζει!