Ψάχνεις φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου; Θα τον βρεις στην Digitech

Όταν ψάχνεις φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ο δρόμος για την ιδανική επιλογή περνάει από τους ειδικούς της ηλεκτροκίνησης.

  • -
  • -

Η αναζήτηση φορτιστή για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ανεξάρτητα από το είδος, τον χώρο τοποθέτησης και τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε μια εταιρεία που ξέρει καλά το αντικείμενο και μπορεί να βοηθήσει! Η Digitech είναι μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά για πάνω από 20 χρόνια, οπότε διαθέτει την απαραίτητη πείρα σε ό,τι έχει να κάνει με προϊόντα τεχνολογίας. Στον τομέα των φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαθέτει γκάμα η οποία μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, καθώς σε αυτή περιλαμβάνονται πολλά διαφορετικά μοντέλα, από κορυφαίες εταιρείες του χώρου. 

Άσχετα από το σενάριο χρήσης του κάθε οδηγού EV, στην Digitech υπάρχει ο κατάλληλος φορτιστής ή αξεσουάρ, με τις εφαρμογές να περιλαμβάνουν τα πάντα, από σπίτι μέχρι και εργοστάσιο. Άλλωστε, οι λύσεις της Digitech καλύπτουν και ένα μεγάλο εύρος τιμών, καθώς ξεκινάνε από τα 349 ευρώ για τους πρακτικούς, φορητούς φορτιστές και μπορούν να φτάσουν σε εγκαταστάσεις πολλαπλών σημείων φόρτισης σε επαγγελματικούς χώρους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8e9d7f4386433d262960855e1757d4e5.jpg

Λύσεις φόρτισης για κάθε περίσταση

Στις διαθέσιμες επιλογές συναντάμε φορτιστές που προορίζονται για χρήση σε απλή οικιακή πρίζα schuko, φορητούς φορτιστές με αντάπτορες, για να ταιριάζουν σε πληθώρα διαφορετικών βυσμάτων όπως οι βιομηχανικές τριφασικές πρίζες, αλλά και σταθερά wallbox με ισχύ μέχρι και 32 Αμπέρ, για να τροφοδοτείται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη μέγιστη δυνατή ισχύ (22 KW).

Εκτός από μεγάλη ισχύ φόρτισης, τα wallbox που προσφέρει η Digitech διαθέτουν και εξελιγμένο λογισμικό, το οποίο επιτρέπει τον έλεγχό τους, αλλά και την επίλυση προβλημάτων από απόσταση. Μέσω αυτού ο διαχειριστής μπορεί να ελέγξει ποιος χρησιμοποιεί τον φορτιστή, να δει αναλυτικά στοιχεία για την κατανάλωση ρεύματος, να εντοπίσει προβλήματα κ.ά. Το λογισμικό μπορεί ακόμα και να εκδίδει τιμολόγια χρέωσης για τη χρήση του φορτιστή, λύνοντας εύκολα ένα πρόβλημα που καλούνται συχνά να αντιμετωπίσουν οι εταιρικοί πελάτες.

Προτάσεις που λύνουν τα χέρια

Για τον χρήστη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ο οποίος βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, η Digitech προτείνει ένα κιτ το οποίο θα του λύσει τα χέρια. Πρόκειται για έναν φορητό φορτιστή που κατασκευάζεται από την EM2GO και μπορεί να τροφοδοτήσει το αυτοκίνητο με ισχύ μέχρι και 16 KW, ρίχνοντας σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης. Διαθέτει πέντε αντάπτορες, έτσι ώστε να μπορεί να τραβήξει ρεύμα σχεδόν από οπουδήποτε, από απλή οικιακή πρίζα μέχρι και τριφασική παροχή βιομηχανικού τύπου. Μάλιστα, υπάρχει ακόμα και αντάπτορας βρετανικού τύπου, ώστε να υπάρχει ποτέ καμία ασυμβατότητα. Μπορείτε να δείτε τον φορητό φορτιστή εδώ.

2-digitech-foritos-fortistis

Μένοντας στην ίδια κατηγορία ξεχωρίζουμε έναν φορτιστή της NRGkick Θεωρητικά ανήκει στους φορητούς, όμως είναι πολύ περισσότερα από αυτό, καθώς αποτελεί ένα premium προϊόν. Αρχικά εκτός από φορητός φορτιστής μπορεί να λειτουργήσει και ως wallbox, καθώς υπάρχει επιτοίχια βάση. Έτσι, ο χρήστης δε χρειάζεται να αγοράσει wallbox, ενώ ταυτόχρονα όταν πρόκειται να ταξιδέψει βγάζει τον φορτιστή από τη βάση και τον παίρνει μαζί του. Μάλιστα, αν τον συνδυάσει με το κιτ βυσμάτων που διατίθεται, θα μπορεί να φορτίσει όπου κι αν βρεθεί. Η ισχύς του φορτιστή της Digitech μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 22 KW. Είναι άθραυστος, αδιάβροχος, αντέχει βάρος μέχρι και 5 τόνους και λειτουργεί μέσω cloud. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει πολύ ποιοτικά καλώδια και βύσματα, το κάνουν μία πραγματικά premium πρόταση την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Η πρόταση της Digitech για ένα wallbox οικιακής χρήσης, κατασκευάζεται επίσης από την EM2GO. Μπορεί να λειτουργήσει τόσο με μονοφασικό όσο και με τριφασικό ρεύμα. Στη δεύτερη περίπτωση η ισχύς φόρτισης αγγίζει τα 11 KW. Είναι εξοπλισμένο με Bluetooth, έτσι ώστε να ελέγχεται από τους χρήστες μέσω smartphone, ενώ η ενεργοποίηση του μπορεί να γίνει και με χρήση κάρτας RFID. Το μήκος του καλωδίου του φτάνει τα 5 μέτρα και είναι ανθεκτικό στις σταγόνες νερού, με πιστοποίηση IP65. Στο μπροστά μέρος υπάρχουν ενδείξεις LED ώστε να ενημερώνεται ο χρήστης για τη λειτουργία του. Μπορείτε να δείτε το οικιακό wallbox εδώ.

3-digitech-wallbox

Για επαγγελματική χρήση, η Digitech προτείνει ένα διαφορετικό wallbox της EM2GO. Είναι κι αυτό συμβατό με τριφασικό. Στοιχείο που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι το καλώδιο που διαθέτει φτάνει σε μήκος τα 7,5 μέτρα, δίνοντας έτσι μεγάλο βαθμό ελευθερίας στη θέση που θα τοποθετηθεί, καθώς δεν είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο να παρκάρει ακριβώς δίπλα του. Για τη σύνδεση στο internet διαθέτει τρεις διαφορετικούς  τρόπους. Μέσω δικτύου 4G, με σύνδεση σε καλώδιο αλλά και μέσω Wi-Fi. Εκτός από λυχνίες LED έχει και οθόνη. Η ενεργοποίησή του μπορεί να γίνει με χρήση smartphone αλλά και με κάρτα RFID, ενώ μέσα από το ίδιο το wallbox μπορεί να ολοκληρωθεί και η πληρωμή. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει πιστοποιημένο MID meter, δηλαδή μετρητή κατανάλωσης ρεύματος αντίστοιχο με αυτόν που έχουν τα «ρολόγια» στα σπίτια μας. Αυτό εξασφαλίζει ότι ο χρήστης θα ξέρει με απόλυτη ακρίβεια πόσο ρεύμα κατανάλωσε και ποια χρέωση αντιστοιχεί με βάση την τιμολογιακή πολιτική. Η αδιαβροχοποίησή του είναι IP54 και μπορείτε να το ανακαλύψετε πατώντας εδώ. Η αδιαβροχοποίησή του είναι IP54 και μπορείτε να το ανακαλύψετε πατώντας εδώ.

4-digitech-wallbox

Οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ένας κλάδος άγνωστος στους περισσότερους οδηγούς, καθώς τώρα αρχίζει η διάδοσή τους. Έτσι, όταν πρέπει να αγοράσουμε έναν, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε τους ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο και θα μας βοηθήσουν να βρούμε την πιο κατάλληλη λύση για εμάς. Δηλαδή τους ανθρώπους της Digitech.

Δείτε εδώ την πλήρη γκάμα προϊόντων ηλεκτροκίνησης της Digitech.