Αλλαγή ελαστικών στη μέση της ειδικής!

Μακράν η ωραιότερη ιδέα που έχω ακούσει μέχρι τώρα για τις αλλαγές στο WRC

  • -
  • -

Όσοι από εσάς δεν έχετε δει, ζήσει, ακούσει από περιγραφές για τα ελεύθερα σέρβις που έκαναν παλιότερα οι ομάδες στη μέση του πουθενά, απλά έχετε χάσει. Το έκαναν όλες οι ομάδες πριν αλλάξουν οι κανονισμοί περί εξωτερικής βοήθειας και διαλύσουν σταδιακά τα ράλλυ και τις ιδιομορφίες τους. Κάποιοι το συγκρίνουν με τα πιτ στοπ της F1. Θα τους πω ότι αγνοούν την ελευθερία των παλιών αγώνων. Μα και τότε έκαναν σέρβις μέσα στις ειδικές και ο χρόνος φυσικά εξακολουθούσε να προσμετρά, δεν σταματούσε.

Ιδανικό για μένα θα ήταν να μπορεί η κάθε ομάδα να τοποθετεί το σέρβις της για αλλαγή ελαστικών όπου γουστάρει και όχι σε προκαθορισμένο σημείο. Έτσι θα βλέπαμε και τη μαγκιά και τη στρατηγική του κάθε μάνατζερ. Βέβαια, αν η κάθε ομάδα μπορούσε να διαλέξει, τότε πρώτοι σε αυτό θα έχουν αντίρρηση οι άνθρωποι της τηλεόρασης, γιατί θα αυξηθεί το κόστος κάλυψης.

Για μένα λοιπόν η ωραιότατη ιδέα για αλλαγή ελαστικών στη μέση της ειδικής, θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αν συνοδευόταν με κατάργηση του σούπερ ράλλυ. Το ‘λιωσες κύριε? Bad luck! Αν μπορεί το σέρβις, ακόμα και μέσα στην ειδική, να στο φτιάξει έχει καλώς. Αν όχι, καλό ταξίδι και χαιρετίσματα στη μαμά. Να επιτρεπόταν δηλαδή και το ελεύθερο σέρβις το οποίο όμως ο κάθε μάνατζερ θα δήλωνε πριν τον αγώνα. Θα δήλωνε δηλαδή «θέλω ελεύθερο σέρβις στην τάδε και την τάδε ειδική», όχι σε όλες. Τώρα, αν το πουλέν του έμενε σε κάποια άλλη ειδική, ε, τι να κάνουμε, θα πήγαινε σπιτάκι του. Εκτός και αν τα κατάφερνε να φτάσει το αυτοκίνητο στο σέρβις παρκ.

Θεωρώ λοιπόν μια χαρά την ιδέα της αλλαγής ελαστικών στη μέση ειδικών και ακόμα καλύτερα να επιτρέπονται και άλλες εργασίες… άλλωστε ο χρόνος έτσι και αλλιώς θα μετράει. Σκέψου δηλαδή να σταματάει ο Οζιέ να κάνει αλλαγή ελαστικών σε μια τεράστια ειδική και να αποφασίσει ο αντίπαλός του οδηγός να μην κάνει τίποτα. Γιατί θα τα δούμε και αυτά σε κάτι αγώνες σαν το Μόντε. Μακάρι να την υιοθετήσουν. Βασίζεται στο παλιό καλό ελεύθερο σέρβις των ωραίων αγώνων με τις τεράστιες ειδικές και έχει γεύση από σύγχρονο. Τονώνει το ενδιαφέρον.

ΥΓ: Ήθελα να ήξερα, ποια σουπιά του τα σφύριξε όλα αυτά του Capito και κάνει τη μια πρόταση πίσω από την άλλη… Θα δούμε και άλλα σύντομα.

 

Δες εδώ το blog tispopis