2016: May the Force be with us

Το 2016, είναι η χρονιά που πρέπει να πεισμώσουμε!

  • -
  • -

Παρατηρώ την κόρη μου, μόλις 4 χρονών και λύνει ηλεκτρονικά παζλ, παίζοντας το τάμπλετ στα δακτυλάκια της. Εγώ, στην ηλικία της έπαιζα με… αυτοκινητάκια. Εξέλιξη; Ακριβώς. Τα χρόνια περνούν σα νεράκι και ο κόσμος συνεχώς εξελίσσεται. Εξελίσσεται αντέχοντας σε κρίσεις, σε αναποδιές, σε δυσκολίες. Εδώ αντέξαμε ολόκληρο 2015! Πέρσι τέτοια εποχή, οδεύαμε σε εκλογές, βυθισμένοι σε πελάγη αβεβαιότητας, παγιδευμένοι στο ψευτοδίλημμα αριστερά ή δεξιά. Τους επόμενους 12 μήνες περάσαμε από τη Σκύλα, τη Χάρυβδη, τις Συμπληγάδες πέτρες κι ένα σωρό άλλες δυσκολίες, μυθικές και μη. Τελικά, ούτε μνημόνια σκίσαμε ούτε η απόλυτη καταστροφή ήρθε. Αντέξαμε όμως και συνεχίζουμε.

Ακόμη και η αγορά αυτοκινήτου έδειξε ιδιαίτερα ανθεκτική, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Σίγουρα είχε να κάνει με την αναμενόμενη απόσυρση της… απόσυρσης, οφείλεται όμως και σε μια βασική μας ανάγκη: της Αυτοκίνησης. Την προηγούμενη πενταετία, η κρίση απέτρεπε τους περισσότερους από εμάς να αλλάξουμε το παλιό μας αυτοκίνητο, το οποίο είναι πλέον ακόμη πιο παλιό. Για πολλούς όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου δεν αναβάλλεται πλέον.

Σε προσωπικό επίπεδο, εκτός από αντοχή μετράμε και νίκες, παρά τη δύσκολη χρονιά. Το 2015 στο GOCAR γιορτάσαμε με κέφι τα πέμπτα μας γενέθλια. Ενδυναμώσαμε την ομάδα μας με νέους συνεργάτες και διοργανώσαμε δύο πολύ πετυχημένους διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα το εξώφυλλο του GOCAR Magazine, με τον τυχερό Φώτη και τη BMW i8. Περάσαμε ακόμη και στο χαρτί, τυπώνοντας ένα πολυτελές, συλλεκτικό λεύκωμα, απόσταγμα των μοναδικών εικόνων και των κειμένων από τις εκατοντάδες δοκιμές που έχουμε πραγματοποιήσει από το 2010. Φυσικά, πιστοί στη φιλοσοφία μας να ανοίγουμε νέους ψηφιακούς δρόμους, λανσάραμε μια νέα mobile εφαρμογή, την πρώτη για το Αυτοκίνητο στα iPhones, ενισχύοντας την παρουσία μας σε κάθε οθόνη. Αντέξαμε, το παλέψαμε κι εξελιχθήκαμε, και άλλο…

Μπορεί κοινωνικά και πολιτικά το 2016 να προμηνύει σκηνικό… STAR WARS, ωστόσο παρατηρώ μια διάχυτη ψυχραιμία στην ατμόσφαιρα, όχι απαραίτητα λόγω εορταστικού κλίματος. Είναι επειδή ξέρουμε πλέον πως οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, αλλά οι όροι του παιχνιδιού μένουν ίδιοι; Επειδή βλέπουμε την πραγματική δυστυχία στα πρόσωπα των χιλιάδων προσφύγων που κατακλύζουν τη χώρα μας; Ή μήπως επειδή έχουμε επιτέλους αντιληφθεί, πως η ανατροπή δεν έρχεται από μόνη της;

Οι καλύτερες μέρες δεν θα έρθουν με απόφαση κανενός Eurogroup. Το 2016, είναι η χρονιά που πρέπει να πεισμώσουμε. Σαν την κόρη μου, που όταν χάνει στο παιχνίδι, ξεκινάει θυμωμένη καινούργιο με σκοπό να κερδίσει. Σαν τον πρόσφυγα γονιό, που παίρνει αγκαλιά το παιδί του και βουτάει στην παγωμένη θάλασσα, στο άγνωστο, για τη Μυτιλήνη, για ένα πιο ανθρώπινο αύριο. Να πεισμώσουμε. Να μπουκάρουμε δυναμικά στη νέα χρονιά και να την κάνουμε καλύτερη, για εμάς, για την οικογένειά μας, για τη εργασία μας, για την κοινωνία μας.

Εμείς στο GOCAR, αυτό κάνουμε εδώ και πέντε χρόνια. Και πιστέψτε με, έχει αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε και ανδρωθήκαμε μέσα στην κρίση, με πολλές δυσκολίες. Όταν όλοι μειώνανε πόρους, εμείς ανεβάζαμε ταχύτητα. Με πείσμα, με ένταση, με πάθος, καταφέραμε να είμαστε σήμερα το πιο προηγμένο μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για το Αυτοκίνητο. Για να μπορείτε να μας βρείτε οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν είστε, όποια οθόνη κι αν έχετε μπροστά σας. Όλα αυτά όμως δεν θα τα καταφέρναμε αν την προσπάθειά μας δεν την αναγνωρίζατε ΕΣΕΙΣ. Και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Για τη νέα χρονιά, ετοιμάζουμε μεγαλύτερες εκπλήξεις. Ελάτε μαζί μας λοιπόν. Πατάμε τέρμα γκάζι και… MAY THE FORCE BE WITH US!