Ανάκληση Ford Mondeo, S-Max, Galaxy και Edge

Για ενημέρωση και επιδιόρθωση σχετικά με δυσλειτουργία στα φώτα LED

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης κατόπιν ελέγχου αυτοκινήτων Ford μοντέλα Mondeo, S-Max, Galaxy & Edge.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ανάκλησης αφορά σε 167 αυτοκίνητα που παρήχθησαν από 3/5/2014 έως 10/3/2016. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα εμπλεκόμενα οχήματα υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω σφάλματος στο λογισμικό, τα προσαρμοζόμενα φωτιστικά σώματα τύπου LED να απενεργοποιηθούν. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει ο χρήστης του οχήματος να κλείσει τον διακόπτη εκκίνησης κινητήρα και να τον ανοίξει εκ νέου, ώστε τα φωτιστικά σώματα να ενεργοποιηθούν ξανά. Στα επηρεαζόμενα οχήματα θα πρέπει να προγραμματιστούν με νέο λογισμικό οι μονάδες διαχείρισης ηλεκτρικών λειτουργιών BCM και φώτων HCM.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας κανένα ατύχημα το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com