WRC: Ράλλυ Ακρόπολις 2011 – Εκκίνηση

Ξεκίνησαν για τα… βουνά

  • -
  • -

Ο σκληρότερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και ένας από τους κλασικότερους αγώνες του θεσμού, ξεκίνησε. Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο ημερολόγιο του WRC μετά από απουσία ενός έτους, ενώ ως ο έβδομος γύρος σηματοδοτεί και τη μέση της φετινής σεζόν. Την Πέμπτη 16/6 πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του Ράλλυ με φόντο την Ακρόπολη. 41 πληρώματα πέρασαν από την ράμπα εκκίνησης, εμπρός από πολλούς θεατές που έδωσαν ηχηρό παρών παρά τη δυνατή βροχή στην αρχή της τελετής. Νωρίτερα, οι πρωταγωνιστές του WRC, με την συνδρομή και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που στηρίζει στον αγώνα, επισκέφθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και ξεναγήθηκαν, ενώ το πρωί της Πέμπτης τα πληρώματα βρέθηκαν στο Shakedown (βλέπε παρακάτω video). Η ειδική αρχικά είχε αρκετή λάσπη λόγω της χθεσινής βροχής. Στη συνέχεια όμως στέγνωσε και τα πληρώματα άλλαξαν τις ρυθμίσεις τους. Ταχύτερος όλων ήταν ο Loeb και ακολούθησαν οι Petter Solberg και Mikko Hirvonen. Δείτε τα αποτελέσματα του Shakedown εδώ.

Η πραγματική δράση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (17/6) στις 07:00, με τα πληρώματα να εκκινούν από το service park με κατεύθυνση την Βοιωτία και τη Φθιώτιδα για να καταλήξουν και πάλι στην Κορινθία, ακολουθώντας μια διαδρομή 567 km που περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 141 km. Όπως δήλωσε η πλειοψηφία των οδηγών μετά την πρώτη και τη δεύτερη μέρα δοκιμών, η πρώτη ημέρα του αγώνα είναι και η πιο δύσκολη καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεσο κανονικό service αλλά μόνο ένα remote service στα Καμένα Βούρλα χωρίς μεγάλες δυνατότητες επεμβάσεων και επισκευών. Έτσι, η εξίσωση για τους οδηγούς γίνεται ακόμα πιο σύνθετη καθώς θα πρέπει να αναζητήσουν την ταχύτητα αλλά ταυτόχρονα και να προφυλάξουν τα αυτοκίνητα τους από ζημιές. Το δεύτερο σκέλος (Σάββατο) οι αγωνιζόμενοι μεταφέρονται δυτικά του Ισθμού της Κορίνθου για της ειδικές της Πελοποννήσου, με την τελευταία ειδική να γίνεται βράδυ. Την Κυριακή, το τελευταίο σκέλος κινείται ανατολικά του Λουτρακίου και ολοκληρώνεται με την υπερειδική όπου οι τρεις ταχύτεροι οδηγοί θα αποκομίσουν έξτρα βαθμούς. Οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν συνολικά σε 18 ειδικές διαδρομές, διανύοντας 349 αγωνιστικά km σε μία συνολική απόσταση 1.218 km. Εκτός από την ένταση των ειδικών διαδρομών, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορούν να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους οδηγούς και πρωταγωνιστές του WRC στην καρδιά του αγώνα στο Service Park, στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.

 

To Ράλλυ Ακρόπολις στο κινητό σας

Για όσους δεν μπορείτε να δώσετε το παρών στα ελληνικά βουνά, μπορείτε να πρακολουθήστε τις εξελίξεις στο Ράλλυ Ακρόπολις από το κινητό σας. Πληκτρολογήστε http://results.acropolisrally.gr/m σε οποιοδήποτε smartphone ή tablet για να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα τη στιγμή που εξελίσσονται όπου και αν βρίσκεστε.

 

Έπαθλο «Γιώργος Μοσχούς»

H Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Γιώργου Μοσχού, προκηρύσσει ομώνυμο βραβείο το οποίο θα απονεμηθεί στον οδηγό που οι θεατές θα επιλέξουν να αναδείξουν σαν τον άνθρωπο του αγώνα στο «Ράλλυ των Θεών»! Ο νικητής θα προκύψει μετά από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ράλλυ Ακρόπολις και θα βραβευθεί κατά την τελετή τερματισμού του αγώνα, την Κυριακή 19 Ιουνίου, στο Club Hotel Casino Loutraki. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν όλοι οι οδηγοί του αγώνα, ενώ η απονομή του επάθλου θα γίνει από τους γιους του Γιώργου Μοσχού, Μανώλη και Παύλο. Η ψηφοφορία ξεκινάει στις 08:00 της Πέμπτης 16 Ιουνίου και λήγει την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 15:00, με την ολοκλήρωση του καθαρά αγωνιστικού μέρους του Ράλλυ Ακρόπολις 2011.

 

Πηγή: www.acropolisrally.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...