WRC: Ράλλυ Ακρόπολις 2011 - Δοκιμές

Αναγνωρίσεις – 1η ημέρα

  • -
  • -

Οι οδηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ πραγματοποίησαν την Τρίτη 14/6 την πρώτη ημέρα αναγνωρίσεων του Ράλλυ Ακρόπολις 2011. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις ειδικές διαδρομές της πρώτης ημέρας, καθώς και τη νυχτερινή ειδική διαδρομή του αγώνα. Οι οδηγοί ήταν ευχαριστημένοι από τις ειδικές, αν και τις χαρακτήρισαν σκληρές. Ιδιαίτερα, εστίασαν στην ΕΔ3 (Ελευθεροχώρι) η οποία είναι, σύμφωνα με τους οδηγούς, η σκληρότερη της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των 18 συμμετεχόντων στην κατηγορία WRC, στις αναγνωρίσεις έλαβαν μέρος και οι εργοστασιακοί οδηγοί της Mini, Dani Sordo και Kris Meeke, εν όψει της συμμετοχής της ομάδας το 2012, οι οποίοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τις ε.δ.

Τι δήλωσαν οι οδηγοί:

Sébastien LOEB - Daniel ELENA - CITROEN DS3 WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές. Ορισμένες από αυτές είχαν πολλές πέτρες, άλλες ήταν σχετικά σκληρές, αλλά γενικά είναι καλές».

Mikko HIRVONEN - Jarmo LEHTINEN FORD - Fiesta RS WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές. Η τρίτη ε.δ. είναι πραγματικά σκληρή, όπως σε ένα τυπικό Ακρόπολις. Παρόλα αυτά ελπίζω να μη βρέξει».

Sébastien OGIER - Julien INGRASSIA - CITROEN DS3 WRC

«Η ε.δ. Μαυρολίμνη έχει πολύ μπόσικο χώμα και θα είναι πολύ γλιστερή. Πέραν τούτου είναι καλή. Τα πρώτα πληρώματα θα καθαρίζουν πολύ το δρόμο. Εκτός από την ΕΔ3 που είναι σκληρή, οι υπόλοιπες είναι καλές».

Jari Matti LATVALA –Miika ANTTILA - FORD Fiesta RS WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές. Η ΕΔ3 είναι σκληρή και οι επιφάνειες ανώμαλες, ενώ οι υπόλοιπες είναι σε καλή κατάσταση. Η Ελάτεια (ΕΔ2), που έχει μήκος 40 χιλιομέτρα, είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική».

Petter SOLBERG –Chris PATTERSON - CITROEN DS3 WRC

«Οι ειδικές διαδρομές που περάσαμε σήμερα είναι σκληρές και με πολλές πέτρες. Κάποιες είναι πιο σκληρές από άλλες. Θα είναι ένας σκληρός αγώνας».

Mads OSTBERG –Jonas ANDERSSON - FORD Fiesta RS WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι αρκετά σκληρές και δύσκολες, ιδιαίτερα η ΕΔ3. Φαίνεται πως έβρεξε πολύ τις προηγούμενες ημέρες. Σαν ειδικές διαδρομές είναι ωραίες αλλά οι επιφάνειές τους δεν είναι τόσο καλές».

Matthew WILSON –Scott MARTIN - FORD Fiesta RS WRC

«Όλα φαίνονται εντάξει. Οι περισσότερες ειδικές διαδρομές σήμερα ήταν σε ανάλογη κατάσταση με του 2009. Όλα δείχνουν καλά ως τώρα».

Federico VILLAGRA –Jorge PEREZ COMPANC - FORD Fiesta RS WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ σκληρές γενικά. Ορισμένες όπως η ΕΔ3 είναι πολύ σκληρές, κάποιες άλλες είναι καλές, όπως η ΕΔ6. Με τη βροχή οι δρόμοι έγιναν πιο σκληροί».

Henning SOLBERG –Ilka MINOR - FORD Fiesta RS WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραίες. Τις αγαπάω. Είναι πάρα πολύ ωραίες».

Dennis KUIPERS –Frederic MICLOTTE - FORD Fiesta RS WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι αρκετά σκληρές και απαιτητικές για το αυτοκίνητο. Δε θα είναι τόσο εύκολη η κατάσταση. Ο αγώνας είναι ωραίος, αν και δύσκολος. Θα δούμε».

Peter VAN MERKSTEIJN Jr –Eddy CHEVAILLER - CITROEN DS3 WRC

«Θα προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε. Είναι πραγματικά δύσκολες και τόσο σκληρές ειδικές. Δεν έχω δει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι καλό».

Armindo ARAUJO –Miguel Mini RAMALHO - John Cooper Works MINI WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι ΟΚ. Κάποιες από αυτές είναι στενές, με πολλές στροφές. Η ΕΔ3 θα είναι δραματική -με πολλές πέτρες».

Evgeny NOVIKOV –Denis GIRAUDET - FORD Fiesta RS WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές ως συνήθως, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά σκληρές. Μου αρέσουν πολύ. Νομίζω ότι θα είναι πολύ γλιστερές για τα πρώτα αυτοκίνητα σε ορισμένες περιπτώσεις».

Λάμπρος ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ – Νίκος ΖΑΚΧΑΙΟΣ - FORD Fiesta RS WRC

«Ο αγώνας είναι λίγο σκληρός. Η ΕΔ3 περιλαμβάνει ορισμένα πολύ κακά κομμάτια. Η ΕΔ6 είναι σκληρή σε ορισμένα σημεία και χρειάζεται προσοχή γενικά».

Peter VAN MERKSTEIJN (Senior) –Erwin MOMBAERTS CITROEN DS3 WRC

«Η ΕΔ Μαυρολίμνη είναι ωραία. Η μεγάλη ειδική διαδρομή (ΕΔ2) είναι πολύ δύσκολη στην οδήγηση. Οι υπόλοιπες ειδικές διαδρομές είναι όμορφες».

Dani SORDO –Carlos DEL BARRIO - MINI John Cooper Works WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές. Ορισμένες από αυτές διεξάγονται με αντίθετη φορά συγκριτικά με το παρελθόν, αλλά είναι ωραίες».

Kris MEEKE –Paul NAGLE - MINI John Cooper Works WRC

«Οι ειδικές διαδρομές είναι πραγματικά ωραίες. Λυπόμαστε που δε θα συμμετέχουμε στον αγώνα και μετά τις αναγνωρίσεις θα πρέπει να πάμε στο σπίτι μας».

 

Πηγή: www.acropolisrally.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...