WRC 2011: Ράλλυ Αργεντινής

Νικητής ο Loeb, ακολουθούμενος από Hirvonen και Ogier

  • -
  • -

Μπορεί να δέχτηκε ποινή 1 λεπτού την πρώτη μέρα λόγω νωρίτερου check-in σε ειδική, μπορεί να ξεκίνησε την τελευταία μέρα 47,7 sec πίσω από τον πρώτο, ο Sebastien Loeb κατάφερε όμως να πάρει την 3η του φετινή νίκη, 6η στην Αργεντινή και 65η της καριέρας του. Βέβαια, βοήθησε σε αυτό και το τραγικό λάθος του άλλου οδηγού της Citroen, Sebastien Ogier, ο οποίος στη μεγάλη ειδική της ημέρας, μήκους 48 km, έκανε ένα οδηγικό λάθος που του στοίχισε μια έξοδο-τούμπα, την υποβοήθηση του τιμονιού του Citroen DS3 WRC και τη νίκη. Έτσι, αν και συνέχισε τον αγώνα, ο Ogier αρκέστηκε στην 3η θέση, πίσω από τον team mate του και τον Mikko Hirvonen. Ο Φινλανδός της Ford δεν μπορούσε να κινηθεί στους ρυθμούς των Citroen, κατάφερε όμως να φέρει το Ford Fiesta RS WRC στη 2η θέση και να συγκρατήσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Loeb στους 13 βαθμούς.

Στον ρυθμό των πρώτων κινήθηκε μόνο ο Petter Solberg. Ο Νορβηγός αντιμετώπισε πρόβλημα με την υποβοήθηση του τιμονιού την πρώτη μέρα, έκανε ωστόσο εξαιρετικούς χρόνους με το ημιεργοστασιακό του DS3 για μια ακόμη φορά, δείχνοντας έμπρακτα πως του αξίζει ένα μπάκετ σε εργοστασιακή ομάδα (ακούει η VW;). Μαζί με τους βαθμούς της 4ης θέσης πήρε 3 έξτρα πόντους νικώντας την Power Stage. Πέμπτος τερμάτισε ο Mads Ostberg σε μια ακόμη καλή εμφάνιση με το Stobart-Fiesta, ενώ ταχύτερος Αργεντίνος ήταν ο Federico Villagra φέρνοντας το Munchi’s Fiesta στην 6η θέση. Την οκτάδα έκλεισαν ο Jari-Matti Latvala (εγκατέλειψε τη δεύτερη μέρα αλλά συνέχισε βάσει των κανονισμών του SupeRally) και ο Matthew Wilsοn. Πρώτος στην κατηγορία Παραγωγής και ένατος γενικής ήταν ο Hayden Paddon.

Επόμενος αγώνας είναι το δικό μας ράλλυ Ακρόπολις στις 16-19 Ιουνίου 2011. Η σχεδίαση των ειδικών διαδρομών δείχνει πολύ ενδιαφέρουσα, τα DS3 και Fiesta WRC προσφέρουν πολύ θέαμα, η Ford έχει παράδοση στον ελληνικό αγώνα και θα κάνει τα πάντα να καλύψει την ψαλίδα από τη Citroen, οπότε… ραντεβού στα βουνά.

 

Ράλλυ Αργεντινής 2011 - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία Οδηγών & Ομάδων

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...