WRC 2011: Ράλλυ Πορτογαλίας

Oh mon… Ogier! Άπιαστο το Citroen του Γάλλου

  • -
  • -

Το μάστορά του βρήκε ο Sebastien Loeb. Ο πολυπόθητος - για εμάς - ανταγωνισμός στον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή ήρθε μέσα από την ίδια την ομάδα του: τον συνάδελφο, συνονόματο και συμπατριώτη του, Sebastien Ogier. Ο Ogier κέρδισε το ράλλυ Πορτογαλίας κλείνοντας τα στόματα όσων κατέκριναν την επιλογή της Citroen να μη δώσει εντολές στους οδηγούς της στο ράλλυ Μεξικό. Θυμίζουμε πως στον προηγούμενο αγώνα η γαλλική ομάδα άφησε τους οδηγούς της να κυνηγήσουν και οι δύο τη νίκη, με κατάληξη την έξοδο του Ogier και την απώλεια πολύτιμων βαθμών για τη Citroen. Ο Loeb αρκέστηκε στη 2η θέση στην Πορτογαλία, οδηγώντας στο πρώτο φετινό 1-2 των Citroen DS3 WRC. Με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης αλλά και τους έξτρα 3 πόντους που του έδωσε η νίκη στην Power Stage, ο Γάλλος έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών τον Mikko Hirvonen. Τα Fiesta RS του Φινλανδού και του team mate του, Jari-Matti Latvala, ήταν βελτιωμένα σε σχέση με το Μεξικό και πιο κοντά στα DS3, κερδίζοντας ειδικές και τερματίζοντας στις θέσεις 3 (Latvala) και 4 (Hirvonen). Αναμφίβολα, χωρίς τα προβλήματα που αντιμετώπισαν θα είχαν πετύχει καλύτερη επίδοση. Στη Ford γνωρίζουν καλά πως πρέπει να ψάξουν να βρουν την απαιτούμενη ταχύτητα για να παραμείνουν στο κηνύγι των τίτλων, γι’ αυτό ετοιμάζουν ήδη έναν αναβαθμισμένο κινητήρα.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Mattew Wilsοn με ένα ακόμη Fiesta, ακολουθούμενος από έναν φοβερό και τρομερό Petter Solberg. Ο Νορβηγός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν άτυχος την πρώτη ημέρα του αγώνα έχοντας τέσσερα κλαταρισμένα λάστιχα. Το Σάββατο και την Κυριακή όμως έβαλε το κεφάλι κάτω, οδήγησε ταχύτατα και κέρδισε με το DS3 του τις περισσότερες ειδικές στον αγώνα (6 στις 17 συνολικά), ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Kimi Raikkonen (Citroen DS3) και Federioc Villagra (Ford Fiesta). Νικητής στην κατηγορία Παραγωγής (PWRC) ήταν ο Hayden Paddon (Subaru Impreza STI), ενώ στη νεοσύστατη κατηγορία WRC Academy ο Egon Kaur (Ford Fiesta R2). Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Armindo Araujo με το νέο Mini S2000, σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, επόμενος αγώνας είναι το ράλλυ Ιορδανίας στις 14-16 Απριλίου 2011, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές λόγω των αναταραχών στην περιοχή.

 

Ράλλυ Πορτογαλίας 2011- ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία Οδηγών

Βαθμολογία Ομάδων

Βαθμολογία Συνοδηγών

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...