Le Mans 2016: Porsche τη νίκη, Toyota τις εντυπώσεις

Σε ένα δραματικό αγώνα με πολλές εναλλαγές της πρώτης θέσης η Toyota έχασε στον τελευταίο γύρο

  • -
  • -

Η Porsche κατέκτησε την 18η νίκη της στο Le Mans με έναν άκρως δραματικό τρόπο, περνώντας στον τελευταίο γύρο της Toyota, το αυτοκίνητο της οποίας ακινητοποιήθηκε τέσσερα λεπτά πριν τον τερματισμό. Ο Nakajima ήταν ο πιλότος που είχε αναλάβει να οδηγήσει την Toyota στον θρίαμβο, ενώ από την πλευρά της Porsche που κυνηγούσε να περάσει στο τιμόνι της 919 Hybrid βρίσκονταν ο Neel Jani.

Ο τελευταίος μάλιστα κατάφερε να μειώσει σημαντικά τη διαφορά, ενώ είχε να πραγματοποιήσει ένα ακόμα πιτ στοπ της τελευταίας στιγμής προκειμένου να βάλει δυο φρέσκα ελαστικά. Ωστόσο, τρία λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν τον τερματισμό ο Ιάπωνας οδηγός με την Toyota ακινητοποιήθηκε εμπρός από την ευθεία του τερματισμού, ένα γύρο πριν πέσει η καρό σημαία, αφήνοντας έτσι την Porsche του Jani να περάσει και να χαρίσει μια αναπάντεχη νίκη στους Γερμανούς.

Η τριάδα των οδηγών της Porsche 919 Hybrid με τον αριθμό #2 στις πόρτες του αυτοκινήτου ήταν οι Neel Jani, Marc Lieb και Romain Dumas. Το «μοιραίο» αυτοκίνητο με τον αριθμό #5 της Toyota δεν κατάφερε να πάρει ούτε τη δεύτερη θέση, η οποία πήγε στην άλλη ομάδα της ιαπωνικής φίρμας που είχε τον αριθμό 6 και οδηγούς τους Stephan Sarrazin, Mike Conway και Kamui Kobayashi. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Lucas Di Grassi, Loic Duval και Oliver Jarvis με το Audi R18 με τον αριθμό #8 που τερμάτισε 12 γύρου πίσω από τους πρωτοπόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...